Restaurant Ibri dhe marketingu i tij

Diellza Haxhimehmeti
Diellza HaxhimehmetiEngineer | Graphic Designer | Economist à PECB
Prezantim
Lënda: Marketing
Tema: Restaurant Ibri dhe marketingu i tij
Mitrovicë
2016
Punuan: Profesorë:
Valon Imeri Dr.sc. Florin Peci
Diellza Haxhimehmeti Msc. Safet Abdullahi
 Hyrje
 Ç është Marketingu?
 Dallimi mes marketingut dhe konceptev te tjera
 Marketingu MIKS
 Rast studimi Restaurant IBRI
 Historiku i këtij restauranti
 Marketingu i Restaurant IBRI
 Në kët punim seminarik do të
shtjellojmë një temë që ka të bëj
me përdorimin e varibaleve
menagjuese të marketingut që
janë madhësi që i kontrollon
ndërmarrja i definon, dhe bën
ndryshime në to,me qëllime që
ndikojnë pozitivisht në shfaqjen e
kërkesave.
 Si temë kryesore të
këtij punimi kemi
marrë një resaurant
i cili ka shtrirje në
tërë tregun e
Kosovës.
 Do ta prezantojmë
restaurantin ,
historikun e
restaurantit
,themelimin e tij,
avansimin dhe
pozicionin e tij në
treg në ditët e
sotme.
 Sipas institutit të marketingut në Angli: Marketingu
është proces i menagjimit i cili identifikon ose
parasheh përmbushjen e kërkesave të konsumatorëve.
 Koncepti i marketingut mund të shprehet
në shumë mënyra, por me shprehje të jetë
e theksuar si më poshtë:
 Gjej, zbuloj dëshirat dhe plotësoj ato
 Prodho atë që mund ta shesësh ,
ndërsa mos tento ta shesësh atë
që mund të prodhosh
 Duaje blerësin më shumë
se produktin
 Koncepti i marketingut
me njohurit e veta
dominon në
ndërmarrje mbi
shërbimin e prodhimit
në krijimin e programit
prodhues, si dhe
orientimin e
ndërrmarrjes nga
realizimi i të hyrave sa
më të mëdha me
kënaqjen e
konsumatorëve me një
çasje afatëgjatë.
 Koncepti I marketingut është I përqendruar te
konsumatori.
 Empirizmi I bënë me dije se më letë është të
përvetësohet tregu se sa të ripërvetësohet.
 Sipas Kotlerit, koncepti i marketingut shpreh
obligimet e ndërmarrjes ndaj sovranitetit të
konsumatorëve.
(babai modern i markeingut.)
 Marketingu Miks definohet si grup i instrumentev
taktike dhe të kontrolluara të marketingut, të cilat
ndërrmarrja i kombinon me qëllim të plotësimit të
nevojave dhe knaqësive të konsumatorëve të saj.
 Mundësit e shumta mund të grupohen në katër
variabla të njohura si 4P:
1. Produkti (Product)
2. Distribuimi ( Place)
3. Çmimi ( Price)
4. Promocioni (Promotion)
Restaurant Ibri dhe marketingu i tij
Restaurant Ibri dhe marketingu i tij
Restaurant Ibri dhe marketingu i tij
Restaurant Ibri dhe marketingu i tij
Restaurant Ibri dhe marketingu i tij
Restaurant Ibri dhe marketingu i tij
Restaurant Ibri dhe marketingu i tij
Restaurant Ibri dhe marketingu i tij
Restaurant Ibri dhe marketingu i tij
Restaurant Ibri dhe marketingu i tij
Restaurant Ibri dhe marketingu i tij
Restaurant Ibri dhe marketingu i tij
Restaurant Ibri dhe marketingu i tij
Restaurant Ibri dhe marketingu i tij
1 sur 26

Recommandé

Polika e promocionit x par
Polika e promocionit xPolika e promocionit x
Polika e promocionit xZana Agushi
3.4K vues19 diapositives
Shqiprim Jashari Punim ne Marketing, 7p, par
Shqiprim Jashari Punim ne Marketing, 7p,Shqiprim Jashari Punim ne Marketing, 7p,
Shqiprim Jashari Punim ne Marketing, 7p,Shqiprim Jashari
1.4K vues12 diapositives
Marketing1 par
Marketing1Marketing1
Marketing1Valdet Shala
7.7K vues18 diapositives
Promocioni nail reshidi par
Promocioni nail reshidiPromocioni nail reshidi
Promocioni nail reshidiMenaxherat
6.3K vues48 diapositives
Marketingu Per Bizneset E Vogla par
Marketingu Per Bizneset E VoglaMarketingu Per Bizneset E Vogla
Marketingu Per Bizneset E VoglaMenaxherat
4.3K vues12 diapositives
Europa Perendimore, Kosova dhe evoluimi i Marketingut par
Europa Perendimore, Kosova dhe evoluimi i MarketingutEuropa Perendimore, Kosova dhe evoluimi i Marketingut
Europa Perendimore, Kosova dhe evoluimi i MarketingutBesart Krasniqi
649 vues1 diapositive

Contenu connexe

Tendances

Marketingu i Amazon.com par
Marketingu i Amazon.comMarketingu i Amazon.com
Marketingu i Amazon.comedona krasniqi
3.8K vues16 diapositives
Mardheniet publike ( marketing ) par
Mardheniet publike ( marketing )Mardheniet publike ( marketing )
Mardheniet publike ( marketing )Sabir Asipi
3.3K vues3 diapositives
MARKETINGU - Dr. Hykmete Bajrami (Pyetje dhe përgjigje) par
MARKETINGU - Dr. Hykmete Bajrami (Pyetje dhe përgjigje)MARKETINGU - Dr. Hykmete Bajrami (Pyetje dhe përgjigje)
MARKETINGU - Dr. Hykmete Bajrami (Pyetje dhe përgjigje)fatonbajrami1
102.2K vues43 diapositives
Publiciteti ( marketing ) par
Publiciteti ( marketing )Publiciteti ( marketing )
Publiciteti ( marketing )Sabir Asipi
11.2K vues2 diapositives
2.politika e promocionit_ui_re par
2.politika e promocionit_ui_re2.politika e promocionit_ui_re
2.politika e promocionit_ui_reGashi Besnik
4.2K vues42 diapositives
Politika e distribucionit 9 par
Politika e distribucionit 9Politika e distribucionit 9
Politika e distribucionit 9Zana Agushi
1.1K vues15 diapositives

Tendances(20)

Mardheniet publike ( marketing ) par Sabir Asipi
Mardheniet publike ( marketing )Mardheniet publike ( marketing )
Mardheniet publike ( marketing )
Sabir Asipi3.3K vues
MARKETINGU - Dr. Hykmete Bajrami (Pyetje dhe përgjigje) par fatonbajrami1
MARKETINGU - Dr. Hykmete Bajrami (Pyetje dhe përgjigje)MARKETINGU - Dr. Hykmete Bajrami (Pyetje dhe përgjigje)
MARKETINGU - Dr. Hykmete Bajrami (Pyetje dhe përgjigje)
fatonbajrami1102.2K vues
Publiciteti ( marketing ) par Sabir Asipi
Publiciteti ( marketing )Publiciteti ( marketing )
Publiciteti ( marketing )
Sabir Asipi11.2K vues
2.politika e promocionit_ui_re par Gashi Besnik
2.politika e promocionit_ui_re2.politika e promocionit_ui_re
2.politika e promocionit_ui_re
Gashi Besnik4.2K vues
Politika e distribucionit 9 par Zana Agushi
Politika e distribucionit 9Politika e distribucionit 9
Politika e distribucionit 9
Zana Agushi1.1K vues
Njohuri Baze Marketing par Menaxherat
Njohuri Baze MarketingNjohuri Baze Marketing
Njohuri Baze Marketing
Menaxherat66.2K vues
Marketing 14 sh.personale dhe promocioni par ekonomia
Marketing 14 sh.personale dhe promocioni Marketing 14 sh.personale dhe promocioni
Marketing 14 sh.personale dhe promocioni
ekonomia4.9K vues
Bazat marketing ligj.8_kontrolli_dhe_organizimi_i_marketingut par Valdet Shala
Bazat marketing ligj.8_kontrolli_dhe_organizimi_i_marketingutBazat marketing ligj.8_kontrolli_dhe_organizimi_i_marketingut
Bazat marketing ligj.8_kontrolli_dhe_organizimi_i_marketingut
Valdet Shala1.5K vues
Kuptimi i Marketingut Ligjerata-1 par Zana Agushi
Kuptimi i Marketingut Ligjerata-1Kuptimi i Marketingut Ligjerata-1
Kuptimi i Marketingut Ligjerata-1
Zana Agushi1.7K vues
Koncepti i marketingut ka pikënisje par Arta Kurti
Koncepti i marketingut ka pikënisjeKoncepti i marketingut ka pikënisje
Koncepti i marketingut ka pikënisje
Arta Kurti904 vues
Planifikimi i marketingut par Valdet Shala
Planifikimi i marketingutPlanifikimi i marketingut
Planifikimi i marketingut
Valdet Shala7.5K vues

Similaire à Restaurant Ibri dhe marketingu i tij

Presentation mikroekonomi par
Presentation mikroekonomiPresentation mikroekonomi
Presentation mikroekonomiDuresa M. Bytyqi
1.4K vues16 diapositives
Kapitulli 1- (emarketingu) Strategjia dhe Konteksti par
Kapitulli 1- (emarketingu) Strategjia dhe KontekstiKapitulli 1- (emarketingu) Strategjia dhe Konteksti
Kapitulli 1- (emarketingu) Strategjia dhe KontekstiKujtim Hameli
1.4K vues12 diapositives
Pdfslide.net punim seminarik-55b0cd262e832 par
Pdfslide.net punim seminarik-55b0cd262e832Pdfslide.net punim seminarik-55b0cd262e832
Pdfslide.net punim seminarik-55b0cd262e832INVA SHAHOLLI
239 vues18 diapositives
Njohuribazemarketing par
NjohuribazemarketingNjohuribazemarketing
NjohuribazemarketingArta Kurti
1.4K vues110 diapositives
Njohuribazemarketing 100202085715-phpapp01 par
Njohuribazemarketing 100202085715-phpapp01Njohuribazemarketing 100202085715-phpapp01
Njohuribazemarketing 100202085715-phpapp01valmirejetishi
800 vues110 diapositives
Njohuri Baze Marketing par
Njohuri Baze MarketingNjohuri Baze Marketing
Njohuri Baze MarketingMenaxherat
6.9K vues114 diapositives

Similaire à Restaurant Ibri dhe marketingu i tij(20)

Kapitulli 1- (emarketingu) Strategjia dhe Konteksti par Kujtim Hameli
Kapitulli 1- (emarketingu) Strategjia dhe KontekstiKapitulli 1- (emarketingu) Strategjia dhe Konteksti
Kapitulli 1- (emarketingu) Strategjia dhe Konteksti
Kujtim Hameli1.4K vues
Pdfslide.net punim seminarik-55b0cd262e832 par INVA SHAHOLLI
Pdfslide.net punim seminarik-55b0cd262e832Pdfslide.net punim seminarik-55b0cd262e832
Pdfslide.net punim seminarik-55b0cd262e832
INVA SHAHOLLI239 vues
Njohuribazemarketing par Arta Kurti
NjohuribazemarketingNjohuribazemarketing
Njohuribazemarketing
Arta Kurti1.4K vues
Njohuribazemarketing 100202085715-phpapp01 par valmirejetishi
Njohuribazemarketing 100202085715-phpapp01Njohuribazemarketing 100202085715-phpapp01
Njohuribazemarketing 100202085715-phpapp01
valmirejetishi800 vues
Njohuri Baze Marketing par Menaxherat
Njohuri Baze MarketingNjohuri Baze Marketing
Njohuri Baze Marketing
Menaxherat6.9K vues
Ligjerata e 13 & info par ekonomia
Ligjerata e 13 & infoLigjerata e 13 & info
Ligjerata e 13 & info
ekonomia725 vues
Tendencat në Marketing, prezantuar nga Uragan Alija par Uragan Alija
Tendencat në Marketing, prezantuar nga Uragan AlijaTendencat në Marketing, prezantuar nga Uragan Alija
Tendencat në Marketing, prezantuar nga Uragan Alija
Uragan Alija1.3K vues
Marketingu hulumtimi i tregut par bujar30
Marketingu hulumtimi i tregutMarketingu hulumtimi i tregut
Marketingu hulumtimi i tregut
bujar3034.8K vues
Koncepti marketingut par Menaxherat
Koncepti marketingutKoncepti marketingut
Koncepti marketingut
Menaxherat7.8K vues
Eleni Jarazi mikroteza MSHMR par jarazi
Eleni Jarazi mikroteza MSHMREleni Jarazi mikroteza MSHMR
Eleni Jarazi mikroteza MSHMR
jarazi887 vues
Tregu i firmës “mc food”, sfidat dhe mundësit par Fitore ZEQIRI
Tregu i firmës “mc food”, sfidat dhe mundësitTregu i firmës “mc food”, sfidat dhe mundësit
Tregu i firmës “mc food”, sfidat dhe mundësit
Fitore ZEQIRI587 vues
Ekuiteti i Markës Bazuar në Konsumatorë dhe Pozicionimi i Markës par Kujtim Hameli
Ekuiteti i Markës Bazuar në Konsumatorë dhe Pozicionimi i MarkësEkuiteti i Markës Bazuar në Konsumatorë dhe Pozicionimi i Markës
Ekuiteti i Markës Bazuar në Konsumatorë dhe Pozicionimi i Markës
Kujtim Hameli1.9K vues
Ndermarresi par Menaxherat
NdermarresiNdermarresi
Ndermarresi
Menaxherat20.5K vues
Si bëhet një plani biznesi par Guri Gurashi
Si bëhet një plani biznesiSi bëhet një plani biznesi
Si bëhet një plani biznesi
Guri Gurashi8.7K vues

Plus de Diellza Haxhimehmeti

Strategjia Ndërkombëtare e Biznesit Coca-Cola par
Strategjia Ndërkombëtare e Biznesit Coca-ColaStrategjia Ndërkombëtare e Biznesit Coca-Cola
Strategjia Ndërkombëtare e Biznesit Coca-ColaDiellza Haxhimehmeti
3.1K vues29 diapositives
10 Famous People Who Failed at Their First Attempt at Career Success par
10 Famous People Who Failed at Their First Attempt at Career Success10 Famous People Who Failed at Their First Attempt at Career Success
10 Famous People Who Failed at Their First Attempt at Career SuccessDiellza Haxhimehmeti
191 vues29 diapositives
TERMOCENTRALET NË BALLKAN DHE EVROPË, PËRDORIMI I TYRE par
TERMOCENTRALET NË BALLKAN DHE EVROPË, PËRDORIMI I TYRETERMOCENTRALET NË BALLKAN DHE EVROPË, PËRDORIMI I TYRE
TERMOCENTRALET NË BALLKAN DHE EVROPË, PËRDORIMI I TYREDiellza Haxhimehmeti
1.7K vues23 diapositives
Dinamika e procesit te retifikimit par
Dinamika e procesit te retifikimitDinamika e procesit te retifikimit
Dinamika e procesit te retifikimitDiellza Haxhimehmeti
186 vues20 diapositives
Dinamika e procesit te retifikimit par
Dinamika e procesit te retifikimitDinamika e procesit te retifikimit
Dinamika e procesit te retifikimitDiellza Haxhimehmeti
208 vues32 diapositives
Raporti praktikë: Departamenti i Auditimit të Brendshëm par
Raporti praktikë: Departamenti i Auditimit të Brendshëm  Raporti praktikë: Departamenti i Auditimit të Brendshëm
Raporti praktikë: Departamenti i Auditimit të Brendshëm Diellza Haxhimehmeti
496 vues37 diapositives

Plus de Diellza Haxhimehmeti(9)

Restaurant Ibri dhe marketingu i tij

 • 1. Prezantim Lënda: Marketing Tema: Restaurant Ibri dhe marketingu i tij Mitrovicë 2016 Punuan: Profesorë: Valon Imeri Dr.sc. Florin Peci Diellza Haxhimehmeti Msc. Safet Abdullahi
 • 2.  Hyrje  Ç është Marketingu?  Dallimi mes marketingut dhe konceptev te tjera  Marketingu MIKS  Rast studimi Restaurant IBRI  Historiku i këtij restauranti  Marketingu i Restaurant IBRI
 • 3.  Në kët punim seminarik do të shtjellojmë një temë që ka të bëj me përdorimin e varibaleve menagjuese të marketingut që janë madhësi që i kontrollon ndërmarrja i definon, dhe bën ndryshime në to,me qëllime që ndikojnë pozitivisht në shfaqjen e kërkesave.
 • 4.  Si temë kryesore të këtij punimi kemi marrë një resaurant i cili ka shtrirje në tërë tregun e Kosovës.  Do ta prezantojmë restaurantin , historikun e restaurantit ,themelimin e tij, avansimin dhe pozicionin e tij në treg në ditët e sotme.
 • 5.  Sipas institutit të marketingut në Angli: Marketingu është proces i menagjimit i cili identifikon ose parasheh përmbushjen e kërkesave të konsumatorëve.
 • 6.  Koncepti i marketingut mund të shprehet në shumë mënyra, por me shprehje të jetë e theksuar si më poshtë:  Gjej, zbuloj dëshirat dhe plotësoj ato  Prodho atë që mund ta shesësh , ndërsa mos tento ta shesësh atë që mund të prodhosh  Duaje blerësin më shumë se produktin
 • 7.  Koncepti i marketingut me njohurit e veta dominon në ndërmarrje mbi shërbimin e prodhimit në krijimin e programit prodhues, si dhe orientimin e ndërrmarrjes nga realizimi i të hyrave sa më të mëdha me kënaqjen e konsumatorëve me një çasje afatëgjatë.
 • 8.  Koncepti I marketingut është I përqendruar te konsumatori.
 • 9.  Empirizmi I bënë me dije se më letë është të përvetësohet tregu se sa të ripërvetësohet.
 • 10.  Sipas Kotlerit, koncepti i marketingut shpreh obligimet e ndërmarrjes ndaj sovranitetit të konsumatorëve. (babai modern i markeingut.)
 • 11.  Marketingu Miks definohet si grup i instrumentev taktike dhe të kontrolluara të marketingut, të cilat ndërrmarrja i kombinon me qëllim të plotësimit të nevojave dhe knaqësive të konsumatorëve të saj.
 • 12.  Mundësit e shumta mund të grupohen në katër variabla të njohura si 4P: 1. Produkti (Product) 2. Distribuimi ( Place) 3. Çmimi ( Price) 4. Promocioni (Promotion)