Ce diaporama a bien été signalé.
Le téléchargement de votre SlideShare est en cours. ×

Empower your users - Tecomm 2015

Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Chargement dans…3
×

Consultez-les par la suite

1 sur 37 Publicité

Empower your users - Tecomm 2015

Télécharger pour lire hors ligne

Trafic sau useri? Ce contează mai mult? Trafic impersonal sau new users, returning users, abonați, clienți sau fani? Află cum poți eficientiza campaniile de performance marketing prin targetarea cât mai exactă a publicurilor care îți vizitează site-ul.

Trafic sau useri? Ce contează mai mult? Trafic impersonal sau new users, returning users, abonați, clienți sau fani? Află cum poți eficientiza campaniile de performance marketing prin targetarea cât mai exactă a publicurilor care îți vizitează site-ul.

Publicité
Publicité

Plus De Contenu Connexe

Publicité

Similaire à Empower your users - Tecomm 2015 (20)

Publicité

Plus récents (20)

Empower your users - Tecomm 2015

 1. 1. Dragos  Smeu  |  Kubis  Interactive   Empower  your  users    
 2. 2. Trafic
 3. 3. Trafic Surse de trafic
 4. 4. Trafic Surse de trafic Conversii
 5. 5. Meet George
 6. 6. Meet George 21 de ani student
 7. 7. Meet Ioana
 8. 8. Meet Ioana 34 de ani avocat, mamă
 9. 9. Meet Carmen
 10. 10. Meet Carmen 26 de ani clientul tău
 11. 11. Abonati la newsletter men New visitors Chrome direct fani clienti
 12. 12. Your website traffic
 13. 13. Dragos Smeu
 14. 14. Dragos Smeu
 15. 15. Empower your users Cum comunici catre publicurile magazinului tau online
 16. 16. EMPOWER YOUR USERS Cum ajungi la ei, cum îi segmentezi, cum comunici. Plus un extra mile 1.  New users 2.  Returning users 3.  Fani 4.  Abonaţți la newsletter 5.  Clienţți
 17. 17. NEW USERS
 18. 18. NEW USERS NEW înseamnă NOW. Cum ajungi la ei? Construiește campanii dedicate pentru acest tip de public. Elimină utilizatorii care au mai ajuns pe site (Analytics) și comunică dedicat doar către acest tip de public. Cum îi segmentezi? Construiește liste de retargeting pe o perioadă scurtă. 1 – 7 zile. Cum comunici? Vorbește-le despre business-ul tău, comunică USPurile magazinului tău online, oferă-le super promoţții, câștigă-le încrederea și transformă-i în clienţți.
 19. 19. NEW USERS e extra mile. Obiectivul 1. Să cumpere Obiectivul 2. Să îţți spună părerea Dacă nu au cumpărat și vor să părasească site-ul pune-le 3 întrebări scurte (Marketizator). Dacă au adăugat în coș și nu finalizează aplică un alt chestionar scurt pentru a afla de ce vor să abandoneze coșul. Dacă au părăsit site-ul urmărește-le activitatea în site și încearcă să găsești pattern-uri pentru care au ales să iasă din site(Hotjar).
 20. 20. RETURNING USERS
 21. 21. RETURNING USERS Returning înseamnă că i-a plăcut. Cum ajungi la ei? Campanii de retargeting dedicate, campanii în care targetezi doar publicul care a mai ajuns pe site. Cum îi segmentezi? Liste specifice de remarketing în funcţție de categoria de produse vizitată. Cum comunici? Comunică direct oferta și motivul pentru care trebuie să cumpere de la tine. Te cunosc deja, nu mai e cazul să insiști pe prezentarea ta.
 22. 22. RETURNING USERS e extra mile. Obiectivul 1. Să cumpere Obiectivul 2. Să fii relevant Dacă vrei relevanţță crescută, segmentează mai mult audienţța. Folosește-te de AdWords și Facebook pentru a supra-segmenta. AdWords – intersectează audienţța cu date calitative (bounce, pagini vizualizate, etc.) Facebook – intersectează audienţța și comunică separat în funcţție de sex, vârstă sau locaţție.
 23. 23. FANI
 24. 24. FANI Fani înseamnă lovebrand. Oare? Cum ajungi la ei? Cu toţții plătim greșelile tinereţții dar o parte din ei (depinde de greșeli) este un public foarte relevant. A ales să rămână în contact cu tine. Cum îi segmentezi? Orice campanie pe care o dedici fanilor suprasegmenteaz-o cu opţțiunile de targetare din Facebook. Cum comunici? Ca pentru un public care te cunoaște, care te urmărește și e mereu însetat de ceva nou. Oferă-le noutate.
 25. 25. FANI e extra mile. Obiectivul 1. Să cumpere Obiectivul 2. Să îi faci să se simtă parte dintr-o comunitate Dacă vrei să folosești pagina doar ca un alt spaţțiu media în care să vinzi nu cred că vei mai avea foarte mulţți ‘fani’. Încearcă să construiești o comunitate, organizează evenimente offline specficie nișei din care faci parte, workshop-uri pentru ei, etc. Obișnuiește-I să vină pe pagina ta pentru mai mult decât oferte bune din domeniul tău de activitate.
 26. 26. ABONAŢȚI LA NEWSLETTER
 27. 27. ABONAŢȚI LA NEWSLETTER Un abonat înseamnă jumătate de conversie. Cum ajungi la ei? Au venit la tine dar nu îi dezamăgi. Construiește-ţți o strategie bine pusă la punct de email marketing. Cum îi segmentezi? Încearcă să strângi de la început cât mai multe informaţții de la ei. Începe cu sexul și mai apoi oferă-le incentive-uri pentru a afla mai multe despre abonaţții tăi. smeu.ro/iubeste-o-adresa-de-e-mail.html Cum comunici? Moderat. Stabilește-ţți intervalul de a comunica în funcţție de public. Mai important, construiește obiceiuri de consum a newsletterului tău.
 28. 28. ABONAŢȚI LA NEWSLETTER e extra mile. Obiectivul 1. Să cumpere Obiectivul 2. Să îţți confirmi publicul Mulţți se abonează din inerţție sau pentru o reducere iniţțială. Verifică audienţța la un interval de timp regulat și invită-i să se dezaboneze dacă nu mai vor să primească email-uri. Comunică oferte speciale, poate chiar înainte de a le comunica în alte canale pentru abonaţții la newsletter. Trebuie să se simtă speciali.
 29. 29. CLIENŢȚI
 30. 30. CLIENŢȚI Un client înseamnă obiectiv îndeplinit. Cum ajungi la ei? Vezi ce ai făcut bine în campanie și construiește replici a ceea ce ai făcut. Cum îi segmentezi? În clienţți mulţțumiţți și clienţți nemulţțumiţți. Dacă poţți. Altfel, în clienţți oportuniști și clienţți fideli. Cum comunici? Cu prioritate și atenţție. E cel mai important public și trebuie să îi transformi în ambasadori ai brandului tău.
 31. 31. CLIENŢȚI e extra mile. Obiectivul 1. Să cumpere. Mai mult Obiectivul 2. Să cumpere. Mai mult. Mai mulţți Pentru clienţțIi fideli trebuie să stabilești o relaţție specială. Totuși, află care sunt cei mai bunI clienţți ai tăi prin completarea unui NPS. Pentru cei care au oferit 9 și 10 trebuie să construiești un sistem de fidelizare și de ambasadorship pentru magazinul tău online. De la cei care au oferit note de la 1 la 6 încearcă să afli ce s-a întâmplat și dacă poţți repara cumva situaţția. Nu îi considera o cauză pierdută.
 32. 32. DOAR O VORBĂ SĂ-ŢȚI MAI SPUN
 33. 33. EMPOWER YOUR USERS e extra extra mile. Obiectivul 1. Să nu fi intruziv Oricât de mult ţți-ai dori să revină pe site, să cumpere, să se aboneze la newsletter, să orice, ar trebui să ai ca prim obiectiv să nu devii intruziv, sâcâitor și de evitat. Nu îţți construi imaginea ca ‘bannerele celui de care nu scap’. Construiește liste de retargeting cu utilizatorii care vin din campanii de retargeting sau custom audience și exclude-i. Măcar pentru o perioadă. Lasă-i să le fie dor de tine și să crească traficul direct. J

×