Ce diaporama a bien été signalé.
Nous utilisons votre profil LinkedIn et vos données d’activité pour vous proposer des publicités personnalisées et pertinentes. Vous pouvez changer vos préférences de publicités à tout moment.
A l’escola AQUA ALBA en
bicicleta, patinet o a peu!
Projecte pilot 2016
Comissió escola verda
A Gualba tenim un entorn privilegiat!
Un nombre d’habitants que fa possible el què a la majoria
de municipis podria ser un...
Objectiu del Projecte
 Iniciar un projecte per tal de poder anar en
bicicleta, patinet o a peu a l’escola de forma
segura...
Veiem-ne els
beneficis!
 És saludable: els teus fills es mantenen en forma, 10
minuts seguits d’activitat.
 Poden divert...
Característiques
prova pilot:
 Enquesta: Estudiar quants nens
vindrien a l’escola en bici o
patinet o a peu de cada curs ...
 Després de la prova pilot es
recomanaran propostes de
RUTES recomanades des de
diferents nuclis de població:
 Zona Llob...
RECOMANACIONS per a alumnes, famílies, escola,…
per iniciar la prova pilot de forma segura!
EQUIPAMENT:
Ús de casc oblig...
RECOMANACIONS per a alumnes, famílies, escola,…
per iniciar la prova pilot de forma segura!
NORMATIVA DE CENTRE:
 ENTRADE...
RECOMANACIONS per a alumnes, famílies, escola,…
per iniciar la prova pilot de forma segura!
NORMATIVA DE CENTRE:
 Procedi...
RECOMANACIONS per a alumnes, famílies, escola,…
per iniciar la prova pilot de forma segura!
NORMATIVA DE CENTRE:
 Procedi...
RECOMANACIONS per a alumnes, famílies, escola,…
per iniciar la prova pilot de forma segura!
NORMATIVA DE CENTRE:
 Procedi...
RECOMANACIONS per a alumnes, famílies, escola,…
per iniciar la prova pilot de forma segura!
NORMATIVA DE CENTRE:
 Procedi...
RECOMANACIONS per a alumnes, famílies, escola,…
per iniciar la prova pilot de forma segura!
NORMATIVA DE CENTRE:
 TENIR C...
Recordar que els alumnes de 1r i
2n han d’anar acompanyats al
centre i ser recollits.
Per tant haurien d’anar
acompanyat...
Els resultats de la
prova es presentaràn
a la festa de final de
curs de l’escola!
Possible proposta pel curs vinent:
 Xerrades seguretat vial: Per a conscienciar alumnat.
 Marcar zones recomanades de ca...
A l’escola AQUA ALBA en
bicicleta, patinet o a peu!
Escola Aqua Alba
Projecte PILOT 2016
Amb ganes de implantar-ho al 2016...
Prochain SlideShare
Chargement dans…5
×

A l'escola en BICI, PATINET o A PEU. AQUA ALBA

Projecte Comissió Escola Verda 2016-2017

 • Soyez le premier à commenter

 • Soyez le premier à aimer ceci

A l'escola en BICI, PATINET o A PEU. AQUA ALBA

 1. 1. A l’escola AQUA ALBA en bicicleta, patinet o a peu! Projecte pilot 2016 Comissió escola verda
 2. 2. A Gualba tenim un entorn privilegiat! Un nombre d’habitants que fa possible el què a la majoria de municipis podria ser un problema. Per tant, els nostres nens/nenes, poden gaudir d’una infància saludable i tranquil·la, no ho desaprofitem!! Per tot això, des de la comissió de escola verda volem facilitar i promocionar, per a totes les famílies que puguin i vulguin, l’accés a l’escola amb bici/patient i/o a peu com a part d’uns hàbits saludables, i d’una educació àmplia que va més enllà de les aules.
 3. 3. Objectiu del Projecte  Iniciar un projecte per tal de poder anar en bicicleta, patinet o a peu a l’escola de forma segura!  Proposem fer una prova pilot durant el mes de MAIG 2016 de 15 dies, i estudiar les millores que sorgeixin per tal de poder iniciar el 2016- 2017 el projecte al centre sense sorpreses!  Es valorarà amb una petita enquesta què opinen; alumnes, mestres i famílies, abans de iniciar la prova pilot per tenir una fotografia del moment.  Un cop acabada la prova pilot s’estudiarà possibles millores i necessitats, amb l’objectiu de resoldre-ho de cara el nou curs.
 4. 4. Veiem-ne els beneficis!  És saludable: els teus fills es mantenen en forma, 10 minuts seguits d’activitat.  Poden divertir-se: durant el trajecte.  Afavoreix l’aprenentatge: millora l’estat d’ànim, la concentració, la creativitat i les habilitats per resoldre problemes.  No contamina: reduïm emissions de GEH.  És cívic i millora la convivència entre veïns si l’entrada al col·legi no està col·lapsada de cotxes.  T’estressaràs menys.  És una oportunitat perquè els nens aprenguin: durant el trajecte, si els acompanyes, els pots ensenyar seguretat viària  És convenient: si s’hi acostumen, els nens no només podran anar a peu a l’escola.  Et resulta més econòmic.  És més segur: si hi ha molta gent caminant i en bici, els conductors tenen la sensació que han d’anar més poc a poc i ser més prudents. Malgrat algunes preocupacions, has de saber que els beneficis que pot aportar als teus fills el fet d’anar caminant o en bicicleta o patinet a l’escola són molts: Imatge promocional a l’escola en bicicleta de Cardedeu
 5. 5. Característiques prova pilot:  Enquesta: Estudiar quants nens vindrien a l’escola en bici o patinet o a peu de cada curs i què opinen els implicats, família i mestres.  Recomanacions: Rutes, equipament, normes d’accés al centre, aparcament.  Aquesta prova pilot es faria amb els alumnes de primària i els de p5. La resta haurem d’esperar per veure com va!  PRIMÀRIA: Bicicleta , patinet o a peu  P5: patinet o a peu Dates de la prova pilot: Del 23 de Maig al 3 de Juny!
 6. 6.  Després de la prova pilot es recomanaran propostes de RUTES recomanades des de diferents nuclis de població:  Zona Llobregosa  Zona centre poble  Zona Can figueres RECOMANACIONS per a alumnes, famílies, escola,… per iniciar la prova pilot de forma segura!
 7. 7. RECOMANACIONS per a alumnes, famílies, escola,… per iniciar la prova pilot de forma segura! EQUIPAMENT: Ús de casc obligatori, armilla reflectant, i identificar objectes amb nom i curs.
 8. 8. RECOMANACIONS per a alumnes, famílies, escola,… per iniciar la prova pilot de forma segura! NORMATIVA DE CENTRE:  ENTRADES I SORTIDES A L’ESCOLA:  Accés primària per rampa d’accés a la cuina (un alumne obrirà la porta i la tancarà, col·locant conus) i p5 accés habitual.  ÚS DINS EL CENTRE:  Un cop dins les instal·lacions no es pot circular a sobre.  APARCAMENT:  3r a 6è: pati del costat del menjador (Bicicleta i patinet)  P5, 1r i 2n: rocalla de davant porta del gimnàs (Bicicleta i patinet)  El casc ha d’anar amb l’alumne.
 9. 9. RECOMANACIONS per a alumnes, famílies, escola,… per iniciar la prova pilot de forma segura! NORMATIVA DE CENTRE:  Procediment alumnes de 3r a 6è:  Entrada 9:30h:  Accés primària: per rampa d’accés a la cuina (Obertura i tancament Alumne/Maria)  Aparcament: Costat porta d’accés a la riera, darrera menjador. (Ben col·locades)  Retorn a la fila: Tornarà enrere i accedirà al centre per la porta habitual.  Sortides 12:30h: Sortirà de l’aula amb companys, es dirigirà al mestre per informar que entra per dins a buscar bicicleta / patinet i sortirà per rampa accés cuina. (Obertura primer mestre que surti- tancament últim mestre)  No és pot entrar ni sortir per la rampa d’infantil per motius de afluència de persones.
 10. 10. RECOMANACIONS per a alumnes, famílies, escola,… per iniciar la prova pilot de forma segura! NORMATIVA DE CENTRE:  Procediment alumnes de 3r a 6è:  Entrada 15h:  Accés primària: per rampa d’accés a la cuina (Obertura i tancament conserge)  Aparcament: Costat porta d’accés a la riera, darrera menjador. (Ben col·locades)  Retorn a la fila: Tornarà enrere i accedirà al centre per la porta habitual.  Sortides 16:30h: Sortirà de l’aula amb companys, es dirigirà al mestre per informar que entra per dins a buscar bicicleta / patinet i sortirà per rampa accés cuina. (Obertura primer mestre que surti- tancament últim mestre)  No és pot entrar ni sortir per la rampa d’infantil per motius de afluència de persones.
 11. 11. RECOMANACIONS per a alumnes, famílies, escola,… per iniciar la prova pilot de forma segura! NORMATIVA DE CENTRE:  Procediment alumnes de P5, 1r i 2n:  Entrada 9:30h:  Accés primària: per rampa d’accés infantil (Obertura i tancament Maria)  Aparcament: rocalla de davant porta del gimnàs (Bicicleta i patinet)  Retorn a la fila: Tornarà enrere i anirà a l’aula o la fila.  Sortides 12:30h: Sortirà de l’aula amb companys, es dirigirà al mestre per informar que entra per dins a buscar bicicleta / patinet i sortirà per rampa col·locant-se al final de la fila. (Obertura primer mestre que surti- tancament últim mestre)  No és pot entrar ni sortir per la rampa de primària per motius de seguretat escolar.
 12. 12. RECOMANACIONS per a alumnes, famílies, escola,… per iniciar la prova pilot de forma segura! NORMATIVA DE CENTRE:  Procediment alumnes de P5, 1r i 2n:  Entrada 15h:  Accés primària: per rampa d’accés infantil (Obertura i tancament Maria)  Aparcament: rocalla de davant porta del gimnàs (Bicicleta i patinet)  Retorn a la fila: Tornarà enrere i anirà a l’aula o la fila.  Sortides 16:30h: Sortirà de l’aula amb companys, es dirigirà al mestre per informar que entra per dins a buscar bicicleta / patinet i sortirà per rampa col·locant-se al final de la fila. (Obertura primer mestre que surti- tancament últim mestre)  No és pot entrar ni sortir per la rampa de primària per motius de seguretat escolar.
 13. 13. RECOMANACIONS per a alumnes, famílies, escola,… per iniciar la prova pilot de forma segura! NORMATIVA DE CENTRE:  TENIR CURA DEL MATERIAL:  Durant els esbarjos no se’n farà ús i es respectarà!  DIES DE PLUJA, COLÒNIES I EXCURSIONS:  NO ES DURÀ LA BICICLETA O EL PATINET AL CENTRE.
 14. 14. Recordar que els alumnes de 1r i 2n han d’anar acompanyats al centre i ser recollits. Per tant haurien d’anar acompanyats per un adult. Aquesta prova pilot valorarà si és viable incloure 1r i 2n a anar en bicicleta o se’ls inclourà a anar en patinet de cara al curs vinent.
 15. 15. Els resultats de la prova es presentaràn a la festa de final de curs de l’escola!
 16. 16. Possible proposta pel curs vinent:  Xerrades seguretat vial: Per a conscienciar alumnat.  Marcar zones recomanades de carril bici per les rutes: per facilitar la mobilitat!  Trobades en grup per anar a l’escola amb adult des de diferents zones: Per reduir riscos i millorar l’acompanyament i la logística familiar.  Entrada de la rotonda: pintar zona de no aparcament per entrada i sortida de bicicletes! Reduïm perill!  Creació de nou càrrec de senyalització de conus per seguretat a la rotonda (membre dels alumnes que en facin ús)  Xerrades d’hàbits saludables: Per conscienciar la població dels beneficis de l’activitat física.  Xerrades de reducció d’emissions de gasos d’efecte hivernacle (GEH) i Càlcul d’estalvi d’emissions de CO2 : Per conscienciar la població dels beneficis per la natura i el planeta!
 17. 17. A l’escola AQUA ALBA en bicicleta, patinet o a peu! Escola Aqua Alba Projecte PILOT 2016 Amb ganes de implantar-ho al 2016-2017 Fem-ho possible! Promociona Comissió Escola Verda Escola Aqua Alba

  Soyez le premier à commenter

  Identifiez-vous pour voir les commentaires

Projecte Comissió Escola Verda 2016-2017

Vues

Nombre de vues

262

Sur Slideshare

0

À partir des intégrations

0

Nombre d'intégrations

5

Actions

Téléchargements

2

Partages

0

Commentaires

0

Mentions J'aime

0

×