literatur krimianlistik

Ministry of Health
Ministry of HealthStudent at kolexhin FAMA à Ministry of Health
TERAPIA E MAHNITSHME -
   PIRJA E UJIT
Si të përdoret uji?
Pini për çdo ditë nga gjashtë (6) gota ujë
(1,5 litra), largojini barërat, tabletat,
injeksionet, diagnozat dhe shqetësimet e
mjekut.
Kurrë nuk do të besoni pa e provuar.
Lista e sëmurjeve:
Shtypja e lartë gjakut
Pagjakësia
Reumatizmi (Dhembjet në nyja dhe muskuj)
Paraliza e tërësishme
Trashja (Pesha e tepërt trupore)
Artriti
Sinuset
Tahikardia (Çrregullimi i ritmit të zemrës)
Marramendja
Kolla
Leukemia
Astma
Bronkiti
Tuberkulozi i mushkërive
Meningjiti
Gurët në veshkë
Sëmurjet urogjenitale
Aciditeti (Thartira në lukth)
Dizenteria
Gastroenteritet
Kanceri në mitër
Zhdjergia rektale
Kapsllëku
Hostorthobics
Sëmurja e sheqerit
Sëmurjet e syve
Gjakderdhja në sy dhe skuqja e syve
Çrregullimet menstruale
Kanceri i gjirit
Laringjiti
Dhembja e kokës
Leukemia
Procedura e terapisë
Herët në mëngjes si të ngriheni nga shtrati pini një
litër e gjysmë ujë 5 deri gjashtë gota të mëdha të
ujit (ende pa i larë dhëmbët). Kjo është e njohur te
indianët e lashtë si terapia: “Usha Paana Chikitsa”.
Më vonë mund t’i lani fytyrën dhe dhëmbët.
Duhet ta dini se është shumë me rëndësi se nuk
duhet të merrni asgjë tjetër pos ujit, kurrfarë
lëngjesh apo ushqimi tjetër nuk guxoni të merrni
një orë para dhe një orë pas terapisë.
Gjithashtu duhet ta dini se nuk duhet të merrni
kurrfarë pijesh alkoolike një natë më herët.
Cilësia e ujit duhet të jetë e mirë. Nëse nuk jeni të
sigurt për cilësinë e ujit ai duhet të vlohet më parë
dhe të ftohet.
Është vështirë të pihen një litër e gjysmë ujë
përnjëherë, por ju mund ta pini atë gradualisht për
një kohë më të gjatë.
S’pari mund t’i pini katër gota e pas disa minutave
mund t’i pini edhe dy të tjerat.
Ju njëherë do të urinoni më shpesh brenda një apo
dy orëve të ardhme por me kohë kjo do të
normalizohet.
Zgjatja e terapisë sipas hulumtimit
      dhe përvojës
Për këto sëmurje sipas hulumtimeve duhet zbatuar
terapinë në vazhdimësi për aq ditë si vijon:
 – Kapsllëku           - 1 ditë
 – Aciditeti (thartira në lukth) - 2 ditë
 – Sëmurja e sheqerit (diabeti) - 7 ditë
 – Kanceri            - 4 javë
 – Tuberkulozi i mushkërive - 3 muaj
 – Shtypja e lartë e gjakut   - 4 javë
Vërejtje:
 Këshillohen personat me sëmurje të artritit apo
 reumatizmit që këtë terapi duhet ta praktikojnë
 tri herë në ditë (nga 1,5 litra ujë) edhe atë, në
 mëngjes, në mesditë dhe në mbrëmje një orë
 para ushqimit për një javë dhe dy herë në ditë
 deri të tërhiqen pasojat e sëmurjes.
Si do të veprojë uji i pastër?
Marrja e rregullt e sasisë së caktuar të ujit të pastër
sipas kësaj metode do ta pastrojë trupin në tërësi.
Me këtë rast uji do të nxitë prodhimin e gjakut të
ri nëpër zorrë, proces i njohur në mjekësi si
“Haematopaises”. Mbështjellësi mukozal i
zorrëve do të aktivizohet me këtë metodë dhe
qëllimisht do të mundësojë prodhimin e gjakut të
të ri dhe të freskët – ky është fakt i
padiskutueshëm edhe si teori se gjaku i freskët
prodhohet nga mbështjellësi mukozal i zorrëve.
Nëse zorrët janë të pastra atëherë përbërësit e
ushqimit do të merren me më shumë lehtësi nga
veprimi i mbështjellësit mukozal dhe do të futen
në gjakun e pastër. Gjaku është shumë i
rëndësishëm për të bërë shërimin dhe për të hequr
atë gjendje të keqe dhe për ta kthyer shëndetin me
përdorimin e rregullt të ujit.
Jeta është e shkurtë, vraponi pas saj!
 Ju lutemi përcilleni këtë porosi te shokët, miqtë, te
 të afërmit dhe te fqinjët tuaj. Ky është një shërbim
 i madh drejt humanizmit.
1 sur 14

Recommandé

New text document par
New text documentNew text document
New text documentFletushka An
40 vues2 diapositives
Etikaekriminalistikes 111219032200-phpapp02 par
Etikaekriminalistikes 111219032200-phpapp02Etikaekriminalistikes 111219032200-phpapp02
Etikaekriminalistikes 111219032200-phpapp02Ministry of Health
1.4K vues188 diapositives
Millionaire game par
Millionaire gameMillionaire game
Millionaire gamecristina19811981
164 vues7 diapositives
Millionaire game par
Millionaire gameMillionaire game
Millionaire gamecristina19811981
205 vues7 diapositives
Anticipated Impact of Modern Biotechnology on Nutrient Use Efficiency par
Anticipated Impact of Modern Biotechnology on Nutrient Use EfficiencyAnticipated Impact of Modern Biotechnology on Nutrient Use Efficiency
Anticipated Impact of Modern Biotechnology on Nutrient Use EfficiencyInternational Fertilizer Industry Association
3.1K vues11 diapositives
final sub par
final subfinal sub
final subAdhiraj Rathore
157 vues60 diapositives

Contenu connexe

En vedette

Edrejtaeprocedurespenale 111219031049-phpapp02 par
Edrejtaeprocedurespenale 111219031049-phpapp02Edrejtaeprocedurespenale 111219031049-phpapp02
Edrejtaeprocedurespenale 111219031049-phpapp02Ministry of Health
643 vues225 diapositives
final par
finalfinal
finalAdhiraj Rathore
230 vues54 diapositives
Bazatekriminalistikesmetaktikenkriminalistike 111219031840-phpapp01 par
Bazatekriminalistikesmetaktikenkriminalistike 111219031840-phpapp01Bazatekriminalistikesmetaktikenkriminalistike 111219031840-phpapp01
Bazatekriminalistikesmetaktikenkriminalistike 111219031840-phpapp01Ministry of Health
830 vues147 diapositives
Psikologjiforenzikeshqip 111216100617-phpapp02 par
Psikologjiforenzikeshqip 111216100617-phpapp02Psikologjiforenzikeshqip 111216100617-phpapp02
Psikologjiforenzikeshqip 111216100617-phpapp02Ministry of Health
1.2K vues138 diapositives
Crowdsourcing -das_outsourcing_der_zukunft! par
Crowdsourcing -das_outsourcing_der_zukunft!Crowdsourcing -das_outsourcing_der_zukunft!
Crowdsourcing -das_outsourcing_der_zukunft!koglerma
401 vues15 diapositives
Impact of Biofuel Production on World Nitrogen Fertilizer Demand: Current Sit... par
Impact of Biofuel Production on World Nitrogen Fertilizer Demand: Current Sit...Impact of Biofuel Production on World Nitrogen Fertilizer Demand: Current Sit...
Impact of Biofuel Production on World Nitrogen Fertilizer Demand: Current Sit...International Fertilizer Industry Association
1.3K vues15 diapositives

En vedette(12)

Bazatekriminalistikesmetaktikenkriminalistike 111219031840-phpapp01 par Ministry of Health
Bazatekriminalistikesmetaktikenkriminalistike 111219031840-phpapp01Bazatekriminalistikesmetaktikenkriminalistike 111219031840-phpapp01
Bazatekriminalistikesmetaktikenkriminalistike 111219031840-phpapp01
Psikologjiforenzikeshqip 111216100617-phpapp02 par Ministry of Health
Psikologjiforenzikeshqip 111216100617-phpapp02Psikologjiforenzikeshqip 111216100617-phpapp02
Psikologjiforenzikeshqip 111216100617-phpapp02
Ministry of Health1.2K vues
Crowdsourcing -das_outsourcing_der_zukunft! par koglerma
Crowdsourcing -das_outsourcing_der_zukunft!Crowdsourcing -das_outsourcing_der_zukunft!
Crowdsourcing -das_outsourcing_der_zukunft!
koglerma401 vues
Proofread Like A Pro (June 2011) par Matt Boothman
Proofread Like A Pro (June 2011)Proofread Like A Pro (June 2011)
Proofread Like A Pro (June 2011)
Matt Boothman1.8K vues
Hyojin portfolio par Hyojin Mo
Hyojin portfolioHyojin portfolio
Hyojin portfolio
Hyojin Mo528 vues
Badminton par Sara1206
BadmintonBadminton
Badminton
Sara12069.3K vues

Similaire à literatur krimianlistik

Uji par
UjiUji
UjiFatjeta Sadriu
2.7K vues8 diapositives
Projekt biologji par
Projekt biologjiProjekt biologji
Projekt biologjiUeda Rrukaj
33.3K vues21 diapositives
Veprimtari praktike qytetari (te ushqyerit) par
Veprimtari praktike qytetari (te ushqyerit)Veprimtari praktike qytetari (te ushqyerit)
Veprimtari praktike qytetari (te ushqyerit)Xhoana Pepa
1.9K vues8 diapositives
Te ushqyerit par
Te ushqyeritTe ushqyerit
Te ushqyeritXhesika Merko
4.4K vues11 diapositives
Një jetë e shëndetshme par
Një jetë e shëndetshmeNjë jetë e shëndetshme
Një jetë e shëndetshmeMario Peleshka
2.7K vues12 diapositives
Nje ushqyerje e mire per nje trup dhe mendje te shendoshe par
Nje ushqyerje e mire per nje trup dhe mendje te shendosheNje ushqyerje e mire per nje trup dhe mendje te shendoshe
Nje ushqyerje e mire per nje trup dhe mendje te shendosheKlarisa Klara
5.5K vues16 diapositives

Similaire à literatur krimianlistik(20)

Projekt biologji par Ueda Rrukaj
Projekt biologjiProjekt biologji
Projekt biologji
Ueda Rrukaj33.3K vues
Veprimtari praktike qytetari (te ushqyerit) par Xhoana Pepa
Veprimtari praktike qytetari (te ushqyerit)Veprimtari praktike qytetari (te ushqyerit)
Veprimtari praktike qytetari (te ushqyerit)
Xhoana Pepa1.9K vues
Nje ushqyerje e mire per nje trup dhe mendje te shendoshe par Klarisa Klara
Nje ushqyerje e mire per nje trup dhe mendje te shendosheNje ushqyerje e mire per nje trup dhe mendje te shendoshe
Nje ushqyerje e mire per nje trup dhe mendje te shendoshe
Klarisa Klara5.5K vues
300 keshilla mjekesore per te gjitha semundjet par Marjan DODAJ
300 keshilla mjekesore per te gjitha semundjet300 keshilla mjekesore per te gjitha semundjet
300 keshilla mjekesore per te gjitha semundjet
Marjan DODAJ9.4K vues
Pediatria , trakti gastrointestinal par Hysni Dida
Pediatria , trakti gastrointestinal Pediatria , trakti gastrointestinal
Pediatria , trakti gastrointestinal
Hysni Dida188 vues
Kujdesi per zemren Livia Hoxha shkolla "Albanet" klasa VII par lira kuca
 Kujdesi per zemren Livia Hoxha shkolla "Albanet" klasa VII Kujdesi per zemren Livia Hoxha shkolla "Albanet" klasa VII
Kujdesi per zemren Livia Hoxha shkolla "Albanet" klasa VII
lira kuca710 vues
Roli i elementeve kimike ne ushqime byirenakotobelli par irena kotobelli
Roli i elementeve kimike ne ushqime byirenakotobelliRoli i elementeve kimike ne ushqime byirenakotobelli
Roli i elementeve kimike ne ushqime byirenakotobelli
irena kotobelli6.9K vues
Te ushqyerit e shendetshem dhe ndikimi ne sjelljet tona. par An An
Te ushqyerit e shendetshem dhe ndikimi ne sjelljet tona.Te ushqyerit e shendetshem dhe ndikimi ne sjelljet tona.
Te ushqyerit e shendetshem dhe ndikimi ne sjelljet tona.
An An126.8K vues
Teushqyeriteshendetshemdhendikiminesjelljettona 120916144334-phpapp01 par Merkur Sinani
Teushqyeriteshendetshemdhendikiminesjelljettona 120916144334-phpapp01Teushqyeriteshendetshemdhendikiminesjelljettona 120916144334-phpapp01
Teushqyeriteshendetshemdhendikiminesjelljettona 120916144334-phpapp01
Merkur Sinani1.8K vues
Projekt biologjie:Ushqimi dhe shendeti. par enerisaloti
Projekt biologjie:Ushqimi dhe shendeti.Projekt biologjie:Ushqimi dhe shendeti.
Projekt biologjie:Ushqimi dhe shendeti.
enerisaloti58.5K vues

Plus de Ministry of Health

Ligji i policisë së kosovës par
Ligji i policisë së kosovësLigji i policisë së kosovës
Ligji i policisë së kosovësMinistry of Health
7.6K vues32 diapositives
Sigurianacionale 111219031658-phpapp01 par
Sigurianacionale 111219031658-phpapp01Sigurianacionale 111219031658-phpapp01
Sigurianacionale 111219031658-phpapp01Ministry of Health
1.4K vues252 diapositives
Mujohaskoviq psikologji-111219032414-phpapp01 par
Mujohaskoviq psikologji-111219032414-phpapp01Mujohaskoviq psikologji-111219032414-phpapp01
Mujohaskoviq psikologji-111219032414-phpapp01Ministry of Health
2.3K vues145 diapositives
Kriminologjiaalb 111219031526-phpapp02 par
Kriminologjiaalb 111219031526-phpapp02Kriminologjiaalb 111219031526-phpapp02
Kriminologjiaalb 111219031526-phpapp02Ministry of Health
851 vues130 diapositives
Hyrjenedrejtesi 111219031333-phpapp01 par
Hyrjenedrejtesi 111219031333-phpapp01Hyrjenedrejtesi 111219031333-phpapp01
Hyrjenedrejtesi 111219031333-phpapp01Ministry of Health
1.3K vues168 diapositives
Edrejtapolicore par
EdrejtapolicoreEdrejtapolicore
EdrejtapolicoreMinistry of Health
303 vues68 diapositives

literatur krimianlistik

 • 1. TERAPIA E MAHNITSHME - PIRJA E UJIT
 • 2. Si të përdoret uji? Pini për çdo ditë nga gjashtë (6) gota ujë (1,5 litra), largojini barërat, tabletat, injeksionet, diagnozat dhe shqetësimet e mjekut. Kurrë nuk do të besoni pa e provuar.
 • 3. Lista e sëmurjeve: Shtypja e lartë gjakut Pagjakësia Reumatizmi (Dhembjet në nyja dhe muskuj) Paraliza e tërësishme Trashja (Pesha e tepërt trupore) Artriti Sinuset Tahikardia (Çrregullimi i ritmit të zemrës) Marramendja
 • 4. Kolla Leukemia Astma Bronkiti Tuberkulozi i mushkërive Meningjiti Gurët në veshkë Sëmurjet urogjenitale Aciditeti (Thartira në lukth)
 • 5. Dizenteria Gastroenteritet Kanceri në mitër Zhdjergia rektale Kapsllëku Hostorthobics Sëmurja e sheqerit Sëmurjet e syve
 • 6. Gjakderdhja në sy dhe skuqja e syve Çrregullimet menstruale Kanceri i gjirit Laringjiti Dhembja e kokës Leukemia
 • 7. Procedura e terapisë Herët në mëngjes si të ngriheni nga shtrati pini një litër e gjysmë ujë 5 deri gjashtë gota të mëdha të ujit (ende pa i larë dhëmbët). Kjo është e njohur te indianët e lashtë si terapia: “Usha Paana Chikitsa”. Më vonë mund t’i lani fytyrën dhe dhëmbët. Duhet ta dini se është shumë me rëndësi se nuk duhet të merrni asgjë tjetër pos ujit, kurrfarë lëngjesh apo ushqimi tjetër nuk guxoni të merrni një orë para dhe një orë pas terapisë.
 • 8. Gjithashtu duhet ta dini se nuk duhet të merrni kurrfarë pijesh alkoolike një natë më herët. Cilësia e ujit duhet të jetë e mirë. Nëse nuk jeni të sigurt për cilësinë e ujit ai duhet të vlohet më parë dhe të ftohet.
 • 9. Është vështirë të pihen një litër e gjysmë ujë përnjëherë, por ju mund ta pini atë gradualisht për një kohë më të gjatë. S’pari mund t’i pini katër gota e pas disa minutave mund t’i pini edhe dy të tjerat. Ju njëherë do të urinoni më shpesh brenda një apo dy orëve të ardhme por me kohë kjo do të normalizohet.
 • 10. Zgjatja e terapisë sipas hulumtimit dhe përvojës Për këto sëmurje sipas hulumtimeve duhet zbatuar terapinë në vazhdimësi për aq ditë si vijon: – Kapsllëku - 1 ditë – Aciditeti (thartira në lukth) - 2 ditë – Sëmurja e sheqerit (diabeti) - 7 ditë – Kanceri - 4 javë – Tuberkulozi i mushkërive - 3 muaj – Shtypja e lartë e gjakut - 4 javë
 • 11. Vërejtje: Këshillohen personat me sëmurje të artritit apo reumatizmit që këtë terapi duhet ta praktikojnë tri herë në ditë (nga 1,5 litra ujë) edhe atë, në mëngjes, në mesditë dhe në mbrëmje një orë para ushqimit për një javë dhe dy herë në ditë deri të tërhiqen pasojat e sëmurjes.
 • 12. Si do të veprojë uji i pastër? Marrja e rregullt e sasisë së caktuar të ujit të pastër sipas kësaj metode do ta pastrojë trupin në tërësi. Me këtë rast uji do të nxitë prodhimin e gjakut të ri nëpër zorrë, proces i njohur në mjekësi si “Haematopaises”. Mbështjellësi mukozal i zorrëve do të aktivizohet me këtë metodë dhe qëllimisht do të mundësojë prodhimin e gjakut të të ri dhe të freskët – ky është fakt i padiskutueshëm edhe si teori se gjaku i freskët prodhohet nga mbështjellësi mukozal i zorrëve.
 • 13. Nëse zorrët janë të pastra atëherë përbërësit e ushqimit do të merren me më shumë lehtësi nga veprimi i mbështjellësit mukozal dhe do të futen në gjakun e pastër. Gjaku është shumë i rëndësishëm për të bërë shërimin dhe për të hequr atë gjendje të keqe dhe për ta kthyer shëndetin me përdorimin e rregullt të ujit.
 • 14. Jeta është e shkurtë, vraponi pas saj! Ju lutemi përcilleni këtë porosi te shokët, miqtë, te të afërmit dhe te fqinjët tuaj. Ky është një shërbim i madh drejt humanizmit.