Publicité
Publicité

Contenu connexe

Présentations pour vous(20)

En vedette(20)

Publicité
Publicité

Dernier(20)

ταξίδι στο κέντρο της γης

  1. Ταξίδι στο κέντρο της Γης
  2. Γάλλος συγγραφέας, ο παραμυθάς και οραματιστής που εισήγαγε στη λογοτεχνία το είδος της επιστημονικής φαντασίας. Μυθιστορήματα, όπως «20.000 λεύγες υπό τη θάλασσα», «Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες», «Από τη Γη στη Σελήνη», «Ταξίδι στο κέντρο της Γης» και η «Μυστηριώδης Νήσος», αποτελούν προσφιλή αναγνώσματα. Ήρωες, όπως ο Φιλέας Φογκ και ο Κάπτεν Νέμο. εξάπτουν τη φαντασία μικρών και μεγάλων. Ο Ιούλιος Βερν (Jules Verne) γεννήθηκε στις 8 Φεβρουαρίου 1828 στη Ναντ, παραθαλάσσια πόλη της Γαλλίας στις ακτές του Ατλαντικού. Η γενέθλια πόλη του αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τον Βερν, όταν στα μικράτα του παρατηρούσε με τις ώρες τα καράβια να περνούν από τον ποταμό Λουάρ και να ξανοίγονται στο πέλαγος. Το 1848 αφήνει τη Ναντ και μετακομίζει στο Παρίσι για να σπουδάζει νομικά. Γρήγορα «τα φορτώνει στον κόκκορα» και δοκιμάζει να γράψει, παράλληλα με την απασχόληση του στο Χρηματιστήριο του Παρισιού για τα προς το ζην. Η γνωριμία του με τον εκδότη Πιερ-Ζιλ Ετζέλ θα τον στρέψει ολοκληρωτικά στη λογοτεχνία, «τη μόνη πηγή για την αληθινή ευτυχία», όπως έλεγε. Το 1863 υποβάλλει την παραίτησή του από το Χρηματιστήριο. Ο Ετζέλ ήξερε πώς να πλασάρει το συγγραφικό ταλέντο του Βερν στην αγορά. Πρώτα κυκλοφορούσε τα μυθιστορήματά του σε συνέχειες, μετά σε ολοκληρωμένη μορφή και τέλος σε πολυτελή χρυσοκόκκινη συσκευασία.
  3. Η τεχνολογική έκρηξη του δεύτερου μισού του 19ου αιώνα προμήθευσε στον Βερν το απαραίτητο υλικό για πολλά από τα έργα του. Στα μυθιστορήματά του μιλά για υποβρύχια, ιπτάμενες μηχανές, ουρανοξύστες, για την κατάκτηση της Σελήνης, εμπνέοντας σημαντικούς επιστήμονες της εποχής του. Η ικανότητά του να συνδυάζει την πραγματικότητα με τον μύθο και να τοποθετεί την ιστορία του σε εξωτικά μέρη, εκτόξευσαν τη φήμη του από πολύ νωρίς. Σήμερα, ο Ιούλιος Βερν θεωρείται από τους δέκα πιο πολυμεταφρασμένους συγγραφείς όλων των εποχών. Τα τελευταία τριάντα χρόνια της ζωής του τα πέρασε στην Αμιένη της Βόρειας Γαλλίας, γενέτειρας της γυναίκας του Ονορέν. Το 1886 ο Ιούλιος Βερν βίωσε δύο τραγωδίες: τραυματίστηκε σοβαρά στο πόδι από πυροβολισμό του παρανοϊκού ανιψιού του Γκαστόν κι έχασε τον αγαπημένο του εκδότη, που έφυγε από τη ζωή. Έξι χρόνια μετά, ο καταρράκτης που τον ταλαιπωρούσε, μείωσε κατά πολύ την όρασή του και στις 24 Μαρτίου 1905 άφησε την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 77 ετών, υποφέροντας από διαβήτη και παράλυση. Ο Ιούλιος Βερν είχε ένα γιο, τον Μισέλ, ο οποίος επιμελήθηκε τα ημιτελή του μυθιστορήματα και συνέβαλε στη διάδοση του έργου του.
  4. ΤΙ ΘΑ ΑΛΛΑΖΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ .  Θα άλλαζα τις πολλές επιστημονικές λέξεις που κάνουν το κείμενο δύσκολο στην κατανόηση και λιγότερο ευχάριστο . Επίσης ο συγγραφέας κάνει ανάλυση σε θέματα τα οποία δεν είναι απαραίτητα για τον αναγνώστη και το βιβλίο γίνεται έτσι κουραστικό.
  5. ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΩΠΩΝ  Λίντερμπροκ: Ένας πεισματάρης,πανέξυπνος καθηγητήςς ορυκτολογίας και θείος του Αξελ. Πολύ ξεροκέφαλος αλλά και θαραλέος, όταν βάζει ένα στόχο θέλει να τον πετύχει.Προσπαθεί,σε κάθε δυσκολία που εμφανίζεται στο ταξίδι τους, να πείσει τον Άξελ πως υπάρχει πάντα μια λύση ,για αυτό θα τον χαρακτηρίζαμε και πολύ αισιοδοξο. Ενθαρρύνει την ομάδα συνεχώς καθώς πιστεύει πως θα καταφέρουν να φτάσουν στο κέντρο της Γης αλλά και να βγούν όλοι ζωντανοί. Χάρη στην επιμονή του τελικά τα καταφέρνουν!  Άξελ: Είναι μικρός σε ηλικία αλλα πολυ έξυπνος. Η δημιουργικότητα του πολλές φορές φάνηκε χρήσιμη, όπως όταν κατάφερε να λύσει τον γρίφο του Σακνουσεμ, βρίσκοντας έτσι το δρόμο για το κέντρο της γης. Πολύ διστακτικός, καθώς έχει πολλές αμφιβολίες για αυτό το ταξίδι. Μετά από κάποιο διάστημα συνηθίζει την ιδέα του ταξιδιού και η φαντασία του όπως και η περιέργεια του, για το τι θα συναντήσουν αρχίζει να καλπάζει. Χανς: Ήρεμος, ψυχρεμος και πάντα έτοιμος να αντιμετωπήσει κάθε είδους δυσκολία. Δεν μιλάει πολύ αλλά έχει σώσει την ομάδα κάμποσες φορές. Είναι ενας έμπειρος τοπικός ψαράς που γνωρίζει καλά τη θάλασσα και τα μυστικά που κρύβει.
  6. ΕΡΓΑΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ Χρήστος Κ. Τάσος Κ. Θωμάς Κ. Χαράλαμπος Κ. Α2
  7. ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ
Publicité