Publicité
Publicité

Contenu connexe

Publicité

LO_Urseanu.pptx

  1. INFLUENȚA INTELIGENȚEI EMOȚIONALE ÎN ACTIVITĂȚI DE CONDUCERE Student: Urșeanu Adrian
  2. Cuprins 1- 2- 3- 4- Relațiile dintre IQ-EQ-SQ Cum a apărut termenul de inteligență emoțională Importanța sentimentelor și a emoțiilor Metode de creștere a inteligenței emoționale
  3. Relațiile dintre IQ-EQ-SQ IQ - capacitatea de învățare și dezvoltare mentală. EQ - capacitatea de a percepe și manageria propriile sentimente, emoții, capacitatea de a empatiza cu cei din jurul nostru. SQ - suntem în totalitate responsabili pentru viața noastră.
  4. Cum a apărut termenul de inteligență emoțională Omul are două minți: >minte rațională - IQ >minte emoțională - EQ Emoțiile sunt stări afective spontane, de scurtă durată, cu o intensitate variabilă, care se produc inconștient. Sentimentele sunt de durată și reprezintă prelucrarea mentală a unei emoții.
  5. Cum a apărut termenul de inteligență emoțională Pasiunile sunt sentimente cu orientare, intensitate şi grad de generalitate foarte mare, antrenând întreaga personalitate. Studiu de caz - Antonio Damasio, descoperă în 1985 la un pacient pe nume Elliot că acesta nu poate conștientiza propriile sentimentele.
  6. Cum a apărut termenul de inteligență emoțională Domenii ale inteligenței emoționale (D. Goleman): 1. Cunoașterea propriilor emoții 2. Gestionarea propriilor emoții 3. Motivarea propriei persoane 4. Recunoașterea emoțiilor celor din jur 5. Gestionarea relațiilor
  7. Importanța sentimentelor și a emoțiilor ”Emoțiile joacă pe scena corpului, sentimentele joacă pe scena minții”.- Antonio Damasio. Sentimentele și emoțiile sunt controlabile. Gestionarea emoțiilor este o slujbă continuă. Persoanele mature, aleg să se confrunte cu emoțiile și sentimentele neplăcute pe care le trăiesc și merg mai departe.
  8. Metode de creștere a inteligenței emoționale În fiecare zi să încercăm, timp de minim un minut, emoții pozitive. Zâmbește mai des, elimină stările de rigiditate. Spune mai des ”îmi pare rău”, ”eu am greșit”, ”ai dreptate”. Fă complimente fără a aștepta ceva în schimb.

Notes de l'éditeur

  1. ATTRIBUTION <a href='http://www.freepik.com/free-vector/sketchy-crowns-collection_804021.htm'>Designed by Freepik</a>
Publicité