Publicité
Publicité

Contenu connexe

Publicité

Prezantimi për shkollë

  1. Linux GNU/Linux është një Sistem Operativ I bazuar në Unix, dhe është Softuer I lirë (jo I lirë në kuptimin e qmimit por në kuptimin e lirisë sikur fjala e lirë), është themeluar nga Free Software Foundation (FSF) dhe ka dalur në vitin 1991 por Idea e këtij sistemi kishte lindur që në fillim të viteve të 80-ta nga Richard M. Stallman.
  2. Distribucionet (Llojet) e Linux Linux në fillim u mendua të bëhej versioni I lirë I Minix por ai përparoi më shumë, Distribucioni I parë I këtij Sistemi Operativ quhet Slackware, Slackware ende mbështetet por ka dhe Distribucione të tjera të GNU/Linux siq janë Ubuntu, Debian, Fedora, gNewSense, Trisquel, RMS, OpenSuse, RedHat, OpenGeu, PC LinuxOS, Kongoni, Arch, Parabola, Chakra, Back Track, Mandriva, Gentoo, Slax etj.. .
  3. Web: http://heroid.tk
  4. Twitter: twitter.com/heroidi
  5. Identi.ca: identi.ca/heroid
  6. Facebook: facebook.com/heroid
Publicité