Ligjerata 1

I
Mr Eip Rufati USHT - Kumanove Ligjerata 1
Teknologjia??? ,[object Object],[object Object],[object Object],[object Object],[object Object]
[object Object],[object Object],Teknologjia Informative (Informatike)
BAZAT E INFORMATIKËS ,[object Object],[object Object],[object Object],[object Object],[object Object],[object Object],[object Object]
E dhëna dhe informata ,[object Object],[object Object]
Rrjedha e informacionit ,[object Object],[object Object],[object Object],[object Object],[object Object],[object Object],[object Object],[object Object]
Informatika ,[object Object],[object Object],[object Object]
Disciplinat e Informatikës ,[object Object],[object Object],[object Object],[object Object]
Përpunimi i të dhënave ,[object Object],[object Object],[object Object],[object Object]
Llojet e të dhënave që përpunohen ,[object Object],[object Object],[object Object],[object Object],[object Object]
Teknika digjitale ,[object Object],[object Object],[object Object],[object Object],[object Object],[object Object],[object Object],[object Object],[object Object],[object Object],[object Object],[object Object],[object Object],[object Object]
Fazat e zhvillimit të kompjuterëve ,[object Object],Edhe në ditët e sotme përdoret me sukses në shitoret tregtare të Kinës, Japonisë, Rusisë etj.
Fazat e zhvillimit të kompjuterëve (vazhd.) ,[object Object],[object Object],nuk ka dëshmi se kjo makinë atëherë është realizuar .
Fazat e zhvillimit të kompjuterëve (vazhd.) ,[object Object]
Fazat e zhvillimit të kompjuterëve (vazhd.) ,[object Object]
Fazat e zhvillimit të kompjuterëve (vazhd.) ,[object Object],[object Object],[object Object]
Fazat e zhvillimit të kompjuterëve (vazhd.) ,[object Object],Ky projekt kishte pajisjet për hyrje dhe dalje në të cilat janë përdorë kartelet e perforuara. Përpos kësaj, Bebixh parashikoi edhe vendin për vendosjen e shënimeve - kujtesën (memorien), si dhe procesorin. Me makinë dhe me kujtesë udhëheqnin kartelet në të cilat ishin të vendosura instruksione të koduara në mënyrë numerike dhe të ruajtura ashtu që të funksionojnë në momentin kur i nevojiten për punë procesorit.
Fazat e zhvillimit të kompjuterëve (vazhd.) ,[object Object],[object Object]
Fazat e zhvillimit të kompjuterëve (vazhd.) ,[object Object],[object Object]
Fazat e zhvillimit të kompjuterëve (vazhd.) ,[object Object],[object Object]
Fazat e zhvillimit të kompjuterëve (vazhd.) ,[object Object],[object Object]
Fazat e zhvillimit të kompjuterëve (vazhd.) ,[object Object],Ky kompjuter u krye më 1946 dhe çmimi i tij ishte afër 10 milion dollarë. Kishte 18000 llamba elektronike dhe ishte i rëndë 30 tonelata.
Fazat e zhvillimit të kompjuterëve (vazhd.) ,[object Object]
Fazat e zhvillimit të kompjuterëve (vazhd.) ,[object Object],[object Object],[object Object],[object Object]
Gjeneratat e Kompjuterëve Gjenerata Periudha Zbulimi Gjenerata e parë 1946  -  1958  Gypat elektronikë Gjenerata e dytë 1959  -  1963 Tranzistorë t Gjenerata e tretë 1964 - 1970 Qarqe të integruara Gjenerata e katërt 1971  -  1989 VLSI
PYETJE???
1 sur 26

Recommandé

L02 kompjuteri200 par
L02 kompjuteri200L02 kompjuteri200
L02 kompjuteri200stiunada
615 vues48 diapositives
Histori dhe zhvillimi i kompjuterave par
Histori dhe zhvillimi i kompjuteraveHistori dhe zhvillimi i kompjuterave
Histori dhe zhvillimi i kompjuteraveEGLI TAFA
12.8K vues16 diapositives
Ligjerata 1 par
Ligjerata 1Ligjerata 1
Ligjerata 1Ferdi Nuredini
2.2K vues26 diapositives
PROJEKT: TE REJAT NE FUSHEN E TIK-UT par
PROJEKT: TE REJAT NE FUSHEN E TIK-UTPROJEKT: TE REJAT NE FUSHEN E TIK-UT
PROJEKT: TE REJAT NE FUSHEN E TIK-UTKleaHaka
347 vues9 diapositives
Historiku_i_kompjuterëve par
Historiku_i_kompjuterëveHistoriku_i_kompjuterëve
Historiku_i_kompjuterëveAbazmemeti
903 vues5 diapositives
Teknologjia kompjuteri par
Teknologjia kompjuteriTeknologjia kompjuteri
Teknologjia kompjuteriOlt Shala
1.8K vues12 diapositives

Contenu connexe

En vedette

Ligjerata 2 par
Ligjerata 2Ligjerata 2
Ligjerata 2ilir 1122
1.1K vues24 diapositives
teknologjia informative / Ligjerata 5 par
teknologjia informative / Ligjerata 5teknologjia informative / Ligjerata 5
teknologjia informative / Ligjerata 5ilir 1122
5K vues26 diapositives
teknologjia informative / Ligjerata 10 par
teknologjia informative / Ligjerata 10teknologjia informative / Ligjerata 10
teknologjia informative / Ligjerata 10ilir 1122
702 vues39 diapositives
Ligjerata 3 par
Ligjerata 3Ligjerata 3
Ligjerata 3ilir 1122
1.9K vues25 diapositives
teknologjia informative / Ligjerata 9 par
teknologjia informative / Ligjerata 9teknologjia informative / Ligjerata 9
teknologjia informative / Ligjerata 9ilir 1122
3.3K vues22 diapositives
Ligjerata 4 par
Ligjerata 4Ligjerata 4
Ligjerata 4ilir 1122
1.1K vues23 diapositives

En vedette(12)

Ligjerata 2 par ilir 1122
Ligjerata 2Ligjerata 2
Ligjerata 2
ilir 11221.1K vues
teknologjia informative / Ligjerata 5 par ilir 1122
teknologjia informative / Ligjerata 5teknologjia informative / Ligjerata 5
teknologjia informative / Ligjerata 5
ilir 11225K vues
teknologjia informative / Ligjerata 10 par ilir 1122
teknologjia informative / Ligjerata 10teknologjia informative / Ligjerata 10
teknologjia informative / Ligjerata 10
ilir 1122702 vues
Ligjerata 3 par ilir 1122
Ligjerata 3Ligjerata 3
Ligjerata 3
ilir 11221.9K vues
teknologjia informative / Ligjerata 9 par ilir 1122
teknologjia informative / Ligjerata 9teknologjia informative / Ligjerata 9
teknologjia informative / Ligjerata 9
ilir 11223.3K vues
Ligjerata 4 par ilir 1122
Ligjerata 4Ligjerata 4
Ligjerata 4
ilir 11221.1K vues
Ligjerata 8 par ilir 1122
Ligjerata 8Ligjerata 8
Ligjerata 8
ilir 11221.5K vues
Ligjerata 6 par ilir 1122
Ligjerata 6Ligjerata 6
Ligjerata 6
ilir 11221.3K vues
Teknologjia informatike dhe planifikimi i projekteve par Target
Teknologjia informatike dhe planifikimi i projekteveTeknologjia informatike dhe planifikimi i projekteve
Teknologjia informatike dhe planifikimi i projekteve
Target4.7K vues
Aferdita Berisha - Teknologjia informatike dhe planifikimi i projekteve par Target
Aferdita Berisha - Teknologjia informatike dhe planifikimi i projekteveAferdita Berisha - Teknologjia informatike dhe planifikimi i projekteve
Aferdita Berisha - Teknologjia informatike dhe planifikimi i projekteve
Target22.3K vues
Njesia Qendrore (Pjeset Perberese) , Lenda : Tik par Daniel Duro
Njesia Qendrore (Pjeset Perberese) , Lenda : TikNjesia Qendrore (Pjeset Perberese) , Lenda : Tik
Njesia Qendrore (Pjeset Perberese) , Lenda : Tik
Daniel Duro24.3K vues

Similaire à Ligjerata 1

ligjerata-11.ppt par
ligjerata-11.pptligjerata-11.ppt
ligjerata-11.pptBurimRexhepi
6 vues42 diapositives
informatika par
informatikainformatika
informatikakoralda
4.9K vues26 diapositives
Evolimi i kompjuterit par
Evolimi i kompjuteritEvolimi i kompjuterit
Evolimi i kompjuteritAlbi Muca
25.8K vues21 diapositives
Leksione - Njohuri - Informatike par
Leksione - Njohuri - InformatikeLeksione - Njohuri - Informatike
Leksione - Njohuri - Informatikeschizoidal
3.5K vues4 diapositives
Bekliprojekt1 par
Bekliprojekt1Bekliprojekt1
Bekliprojekt1Dorjan Collaku
462 vues7 diapositives
Projektkevi1 par
Projektkevi1Projektkevi1
Projektkevi1Dorjan Collaku
494 vues7 diapositives

Similaire à Ligjerata 1(12)

informatika par koralda
informatikainformatika
informatika
koralda4.9K vues
Evolimi i kompjuterit par Albi Muca
Evolimi i kompjuteritEvolimi i kompjuterit
Evolimi i kompjuterit
Albi Muca25.8K vues
Leksione - Njohuri - Informatike par schizoidal
Leksione - Njohuri - InformatikeLeksione - Njohuri - Informatike
Leksione - Njohuri - Informatike
schizoidal3.5K vues
Informatika 1 par sara7991
Informatika 1 Informatika 1
Informatika 1
sara7991700 vues
Nje nder kompjuteret e pare ne bote par julindjamaica
Nje nder kompjuteret e pare ne boteNje nder kompjuteret e pare ne bote
Nje nder kompjuteret e pare ne bote
julindjamaica1.6K vues
Kompjuteri, Historiku i tij dhe pjeset harduerike te tij ( CPU - Mikroproces... par Lirim Jahiu
Kompjuteri, Historiku i tij dhe pjeset harduerike te tij ( CPU - Mikroproces...Kompjuteri, Historiku i tij dhe pjeset harduerike te tij ( CPU - Mikroproces...
Kompjuteri, Historiku i tij dhe pjeset harduerike te tij ( CPU - Mikroproces...
Lirim Jahiu3.2K vues

Ligjerata 1

 • 1. Mr Eip Rufati USHT - Kumanove Ligjerata 1
 • 2.
 • 3.
 • 4.
 • 5.
 • 6.
 • 7.
 • 8.
 • 9.
 • 10.
 • 11.
 • 12.
 • 13.
 • 14.
 • 15.
 • 16.
 • 17.
 • 18.
 • 19.
 • 20.
 • 21.
 • 22.
 • 23.
 • 24.
 • 25. Gjeneratat e Kompjuterëve Gjenerata Periudha Zbulimi Gjenerata e parë 1946 - 1958 Gypat elektronikë Gjenerata e dytë 1959 - 1963 Tranzistorë t Gjenerata e tretë 1964 - 1970 Qarqe të integruara Gjenerata e katërt 1971 - 1989 VLSI