Publicité

Mediastrategi

17 Aug 2015
Publicité

Contenu connexe

Publicité

Mediastrategi

 1. Mediastrategi ETT EKSEMPEL PÅ EN PLAN
 2. Målet Gjennomføre en markedskampanje for produktet «Sommer-Isen» som skal lanseres til neste sommer. Målet er å øke informasjonen om produktet blant forbrukerne ved hjelp av Sosiale medier.
 3. Forarbeid Først må en finne hvor dette produktet skal passe i og til hvem det skal markedsføres mot. Sommer-Isen er en krem-is som er rettet mot aldersgruppen 10-30 år. Den har en luftig og krem- is på innsiden dekket med ett lag med jordbæris. Leverandøren ønsker en målrettet kampanje mot denne gruppen med konsumenter. Det skal lanseres over hele Norge og skal lanseres på starten av Sommeren til neste år.
 4. Gjennomføring Vi må nå lage en plan for å nå det målet vi har satt oss. Som en kort oversikt vil jeg anbefale følgende punker: o Øke produktkjennskap ved å gjennomføre sosiale kampanjer o Gjennomføre konkurranser med premier o Sende ut pressemeldinger til testnettsteder o Besøke butikker og sentre for å gi ut gratis produkter
 5. Sosiale Kampanjer Den sosiale kampanjen må begynne tidlig. Helst i starten på året. Her begynner man med å publisere informasjon om ett kommende produkt, men ikke forteller alt. Begynn med å publisere litt og litt informasjon. Sørg for at dette blir delt ved å finne brukere som liker is og iskrem. Fortsette kampanjen med å invitere enkelte av disse personene med for å se den nye iskremen bli laget og til fabrikkene. Dette vil igjen spre seg som noe positivt og at selskapet er åpne for publikum.
 6. Konkurranser Gjennomfør konkurranser for brukerne der de kan vinne promoteringspremier. Dette vil si premier som er brandet med bedriftens logo. Gi også brukerne mulighet til å vinne forsyninger med is og også kuponger på iskrem, eksempel kjøpe 1 får 1 gratis. Opprett faacebook side der man arrangerer konkurranse om å dele innlegget med andre og få en sjanse til å vinne. Kjør slike konkurranser hele tiden frem til sommeren og til lansering.
 7. Pressemeldinger Pressemeldinger er ett viktig punkt for pressen. Her kan man beskrive produktet i mer detalj. Disse bør sendes ut når i månedene før lansering, også med tilbud om å få sendt prøveprodukter til pressen om det er ønskelig. Ikke være redd for negativ kritikk.
 8. Besøk i Butikker I den snarlige tiden før produktet slippet og i perioden etterpå er det viktig å være tilstede for å promotere produktet. La brukerne få smaksprøver, gi brukerne kuponger for akkurat det nye produktet slik at de kan dele med andre igjen. Eksempel kampanjen 2 for 1. Mest sannsynlig så deles den andre isen med bekjentskap av innehaveren som kanskje englelig ikke hadde planer om å kjøpe det aktuelle produktet, men nå når brukeren kan gi vekk en gratis så øker man synligheten.
 9. Kostnad Promoteringsmateriale: 40 000 Gratis produkter: 100 000
 10. Før Lanseringen 4 mnd: Gjennomføre sosiale kampanjer på Facebook og Twitter. Starte konkuranser for å fremheve selskapet. Ikke fokuser på selve produktet enda. 3 mnd: Begynn å «lekk» ut informasjon om den nye isen som skal komme. Start å sende ut pressemeldinger til pressen. Inviter til omvisning på fabrikk. 2mnd: Start Dele konkuranser på facebook der brukere kan vinne gratis smaksprøver og kuponger for produktene.
 11. Lanseringen 1mnd: Øk promoteringen på sosiale medier. Gi vekk gratis produkter til testbrukere. Lansering: Gjennomfør produktlanseringer i butikker og kjøpesentre. Gi vekk kuponger og arranger lokale konkurranser. Gjennom lanseringen: Fortsett med gi vekk konkuranser og besøk.
 12. Etiske retningslinjer Det er viktig å ha etiske retningslinjer i bakhodet når en gjennomføre en kampanje. For denne så vil følgende punkter gjelde: o Når gratis produkter leveres ut, ikke krev positive tilbakemeldinger o Ikke slett negativ kritikk, men svar som det var en konsutruktiv tilbakemelding o Ikke bruk andre merkenavn for å promotere produktet o Ikke sammenlign produktet med andre merkenavn o Ikke trekk ned andre merkenavn o Merk utløpsdato på kuponger klart og tydelig
 13. Verktøy For lettere å kunne måle resultatet så er det viktig at vi setter ett definerbart mål. I vårt tilfelle så ønsker vi at trafikken på nettsidene til selskapet skal øke med 30% i løpet av kampanjemånedene. For å måle dette til vi bruke Google Analytics.
 14. Resurser For å kunne gjennomføre denne planen er det viktig at bedrifter tildeler nok resurser til jobben. Eksempel så bør det leies inn eksterne bedrifter for å kunne ta seg av den lokale markedsføringen. Når det gjelder den sosiale biten må det dedikeres en person fast til denne rollen gjennom hele markedsføringsperioden og i en periode etterpå. Dette for å være klar dersom det skulle komme noe opp.
Publicité