Ce diaporama a bien été signalé.
Le téléchargement de votre SlideShare est en cours. ×

Carlos Slim Helu

Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Chargement dans…3
×

Consultez-les par la suite

1 sur 48 Publicité

Plus De Contenu Connexe

Publicité

Carlos Slim Helu

 1. 1. Tema: Carlos Slim Helu – Modeli i një sipërmarrësi të suksesshëm Punoi: Klodian Çela Pranoi: Prof. Asoc. Dr. Ermira Qosja DETYRË KURSI Tiranë, 2015
 2. 2. HYRJE
 3. 3. HYRJE
 4. 4. 1 Pyetja Kërkimore: Si e ndërtoi pasurinë e tij ? Cili ishte çelësi i suksesit të tij? HYRJE
 5. 5. 2 Stili i Lidershipit 1 Pyetja Kërkimore: Si e ndërtoi pasurinë e tij ? Cili ishte çelësi i suksesit të tij? HYRJE
 6. 6. 3 2 Stili i Lidershipit Këshilla dhe fjalë frymëzuese nga Carlos Slim 1 Pyetja Kërkimore: Si e ndërtoi pasurinë e tij ? Cili ishte çelësi i suksesit të tij? HYRJE
 7. 7. 4 3 2 Stili i Lidershipit Këshilla dhe fjalë frymëzuese nga Carlos Slim Konkluzione 1 Pyetja Kërkimore: Si e ndërtoi pasurinë e tij ? Cili ishte çelësi i suksesit të tij? HYRJE
 8. 8. Rruga drejt Suksesit – Si e ndërtoi Slim pasurinë e tij ?
 9. 9. Rruga drejt Suksesit – Si e ndërtoi Slim pasurinë e tij ? Tiparet e Carlos Slim :
 10. 10. •Besimi në Instiktin e brendshëm •Aftësia për gjuetinë e tregut Rruga drejt Suksesit – Si e ndërtoi Slim pasurinë e tij ? Tiparet e Carlos Slim : INSTIKTI
 11. 11. •Besimi në Instiktin e brendshëm •Aftësia për gjuetinë e tregut •Njeri tradicional por me sytë nga e ardhmja •Aftësi për t’u përshtatur me teknologjinë Rruga drejt Suksesit – Si e ndërtoi Slim pasurinë e tij ? Tiparet e Carlos Slim : VIZIONIINSTIKTI
 12. 12. •Besimi në Instiktin e brendshëm •Aftësia për gjuetinë e tregut •Njeri tradicional por me sytë nga e ardhmja •Aftësi për t’u përshtatur me teknologjinë Strukturat e Koorporatave të tij ishin të thjeshta dhe të zhveshura nga burokracitë Rruga drejt Suksesit – Si e ndërtoi Slim pasurinë e tij ? Tiparet e Carlos Slim : VIZIONI EFIKASITETIINSTIKTI
 13. 13. •Besimi në Instiktin e brendshëm •Aftësia për gjuetinë e tregut •Kur ishte 12 vjec bëri investimin e tij të parë •Kush e njihte e dinte që ai do bëhej dikush •Njeri tradicional por me sytë nga e ardhmja •Aftësi për t’u përshtatur me teknologjinë Strukturat e Koorporatave të tij ishin të thjeshta dhe të zhveshura nga burokracitë Rruga drejt Suksesit – Si e ndërtoi Slim pasurinë e tij ? Tiparet e Carlos Slim : VIZIONI EFIKASITETI AMBICIA INSTIKTI
 14. 14. •Besimi në Instiktin e brendshëm •Aftësia për gjuetinë e tregut •Kur ishte 12 vjec bëri investimin e tij të parë •Kush e njihte e dinte që ai do bëhej dikush •Njeri tradicional por me sytë nga e ardhmja •Aftësi për t’u përshtatur me teknologjinë Strukturat e Koorporatave të tij ishin të thjeshta dhe të zhveshura nga burokracitë Rruga drejt Suksesit – Si e ndërtoi Slim pasurinë e tij ? Tiparet e Carlos Slim : VIZIONI EFIKASITETI BAMIRËSIAAMBICIA INSTIKTI Ai ka sjellë në biznes ndjenjën e tij të bamirësisë me fondacionet e shumta bamirëse
 15. 15. •Besimi në Instiktin e brendshëm •Aftësia për gjuetinë e tregut •Kur ishte 12 vjec bëri investimin e tij të parë •Kush e njihte e dinte që ai do bëhej dikush •Njeri tradicional por me sytë nga e ardhmja •Aftësi për t’u përshtatur me teknologjinë Strukturat e Koorporatave të tij ishin të thjeshta dhe të zhveshura nga burokracitë Rruga drejt Suksesit – Si e ndërtoi Slim pasurinë e tij ? Tiparet e Carlos Slim : VIZIONI EFIKASITETI LIDERSHIPIBAMIRËSIAAMBICIA INSTIKTI Ai ka sjellë në biznes ndjenjën e tij të bamirësisë me fondacionet e shumta bamirëse •Inteligjenca •Guximi • Dashamirësia
 16. 16.  Bëhet drejtor i bordit të përgjithshëm të Inversora Bursatil Përvetëson Jarritos del Sur Krijon INMOBILIARIA CARSO INMOBILIARIA CARSO hedh bazat e krijimit të asaj që më vonë do të quhet Grupit Carso
 17. 17. Themelon dhe drejton PROMOTORA del Hogar SA (Imobiliare) Themelon GM Maquinaria , e cila shet dhe jep me qera paisje ndërtimi Menaxhon një tjetër agjensi e quajtur Mina el Volcan SSG INMOBILIARIA, SA. Në 1969 fillojnë punën edhe tre kompani të reja: Bienes RAICES Mexicanos, SA, Nacional de Arrendamientos dhe Invest Mentor Mexicana.
 18. 18. Fillon operacionet Pedregales del Sur, S.A Themelon GM Maquinaria , e cila shet dhe jep me qera paisje ndërtimi Në 1982 blen 60% të aksioneve të Galas de México (sot Grupo CARSO) Investon në kompani të tilla si: Reynolds, Aluminio, Sanborns, General Tire .
 19. 19. Blen BIMEX, SA dhe Hulera El Centenario Firestone Blen 40% të British American Tobacco dhe 33% të Anderson Clayton Blen Seguros de Mexico (sot Seguros Inbursa) Krijon Grupin Financiero Inbursa (bashkon 3 kompani) Në 1986 blen Empresas Nacobre, Minera San Francisco dhe Quimica Fluor Rrit aksionet në Euzkadi
 20. 20. Grupi Carso bëhet publik në IPO (Initial Public Offering) Grupi Carso fiton tenderin për blerjen e Telmex Blen gjithashtu Southëestern Bell dhe France Telecom, pas së cilave krijohet Carso Global Telecom Krijohet gjithashtu marka Telcel
 21. 21. Blen Hoteles Calinda (sot, Ostar Grupo Hotelero) Në 1992 blen Condumex Në1993 blen shumicën e aksioneve të General Tire & Aluminio
 22. 22. Grupo Carso ndahet në tre grupe: - Grupo Carso – Invercorporacion dhe Carso Global Telecom Në 1997 blen Sears Roebuck Fillon punën Telmex U.S.A Në 1999 blen Frances EL GLOBO (dyqan ëmbëlsirash) Përvetëson aksione në Tracfone (kompani celulare në U.S.A)
 23. 23. America Movil blen gjysmat e aksioneve të kompanive celulare: - ATL dhe Telekomit Amerikan në Brazil -Telgua në Guatemalë -Conecel në Ekuador -Techtel në Argjentinë  Carloss Slim dhe Bill Gates nëpërmjet një aleance strategjike lancojnë portalin e tyre spanjoll T1MSN (sot prodigy MSN)
 24. 24.  Vazhdon të blejë aksione të kompanive celulare në Brazil: -Tess, Telet, Americel dhe ATL  Në 2002 fillon operacionet në U.S.A US Commercial  Në 2003 America Movil zgjeron aksionet në kompanitë celulare në Kolumbi, Argjentinë, El Salvador, Honduras dhe Peru.  Në 2004 krijohet Telmëx Latinoamerica  Blen Chilesat, TechTEL, Metrored dhe Embratel. Kompani diversifikon shërbimet në linja ajrore, shton operacionet në miniera dhe pasuri të patundshme.
 25. 25.  Grupo Carso shet 30% të aksioneve nga 50.1% partnerit të saj për 1.1 miliardë $ (Philip Morris) Shet filialin e pllakave për 800 mln $ (Porcelanite) Në 2009 hapet Saks Fifth Avenue (Qëndër Tregtare) Në 2011 Slim njofton rreth 45 miliardë pesos investime nga Grupo Carso, rreth 13.6% më shumë se një vit më parë
 26. 26.  1986 - krijohet Carlos Slim Fondacion, organizatë filantropike objektiv i së cilës ishte zhvillimi dhe trajnimi i kapitalit njerëzor. 1994 – Muzeu Soumaya me 64.000 vepra arti 1995 - Fondacioni Telmex, kontribut në të gjithë sektorët e shoqërisë (shëndet, arsim, sport, mjedis, drejtësi etj)  2000 - krijohet Fundación del Centro Histórico de la Ciudad de México
 27. 27. 2012 – Fondacioni carlos Slim dhuron 3 milionë $ familjeve në nevojë dhe 100 milionë $ për G.P.E.I (samiti i vaksinave globale)  2014 – Marrëveshje për arsim online falas  Bashkëpunon me Zuckerberg në nismën: Internet.org
 28. 28. INTELIGJENCA  GUXIMI  DASHAMIRËSIA “Unë mendoj se profesioni, motivimi, ajo çfarë ju studioni, ajo çfarë ju lexoni, ajo çfarë ju keni mësuar dhe veçanërisht aftësia për të organizuar një ekip njerëzish është celësi i suksesit”
 29. 29. 1 “Zgjidhni një ekip njerëzish që të motivohen prej faktit që punojnë me ju.” 2 “ Të pranojnë Lidershipin tuaj” 3 “ Të besojnë se ju vazhdimisht mendoni për formimin dhe edukimin e tyre.” 4 “Puna e motivuar i bën të ndihen pjesë e një ekipi fitues.” 5 “Është e njëjta gjë si në sport apo politikë . N’a pëlqen të zgjedhim ekipin fitues.” AGENDA Helu e përshkruan stilin e tij të menaxhimit si praktik : "Kur ne vendosim për të bërë diçka, ne e bëjmë atë sa më shpejt."
 30. 30. Filloni të investoni në një fazë të hershme të jetës. Carlos Slim Helu "E pra, kur unë isha shumë i ri, ndoshta 12 vjeç , unë fillova të bëj investime." Këshilla dhe fjalë frymëzuese nga Carlos Slim
 31. 31. Bëjini produktet që të zgjidhin sa më shumë probleme dhe shitini ato. Carlos Slim Helu "Koncepti ynë është më shumë për të përmbushur dhe për të zgjidhur gjërat, në vend që të dhurojmë si Santa Claus. Varfëria nuk është zgjidhur me donacione. " Këshilla dhe fjalë frymëzuese nga Carlos Slim
 32. 32. Puno fort me biznesin tënd. Carlos Slim Helu "Nëse ju jeni në biznes, ju nuk jeni duke e shijuar. Ju jeni duke punuar” Këshilla dhe fjalë frymëzuese nga Carlos Slim
 33. 33. Bëhuni oportunist në biznes. Carlos Slim Helu “Në biznes ju duhet të investoni kur gjërat nuk janë në gjendje të mirë. Kur ju investoni në këto raste, ju do të merrni një pozicion më të mirë në treg se konkurentët tuaj. Këshilla dhe fjalë frymëzuese nga Carlos Slim
 34. 34. Investoni paratë tuaja dhe riinvestoni fitimin tuaj. Carlos Slim Helu "Shpërndani një pjesë të mirë të frutave, e jo degët e pemës, dhe 'riinvestoni' pjesët e frutave që shihni të rriten më shumë në pemë dhe krijoni pasuri. " Këshilla dhe fjalë frymëzuese nga Carlos Slim
 35. 35. Kriza është koha më e mirë për të investuar dhe të për të bërë biznes. Carlos Slim Helu “Kam mësuar nga babai im që duhet të investosh vazhdimisht dhe të ri-investosh në biznesin tënd; përfshitë këtu edhe periudhën e krizave”. Këshilla dhe fjalë frymëzuese nga Carlos Slim
 36. 36. Rrisni biznesin dhe networkun tuaj. Carlos Slim Helu “Mendoni për një atlet. Ai mund të jetë shumë i mirë në vendin e tij, por jo aq i mirë sa fqinjët e tij. Ju keni për të shkuar përtej vendit tuaj. Ju keni për të shkuar në të gjithë botën ". Këshilla dhe fjalë frymëzuese nga Carlos Slim
 37. 37. Pushtoni frikën tuaj dhe keni kurajo. Carlos Slim Helu “Kurajo më mësoi mua se sado e rëndë të jetë një krizë, Meksika nuk do të zhduket, dhe në qoftë se unë kam besim në vend , cilido investim i shëndoshë në fund do të paguhet” Këshilla dhe fjalë frymëzuese nga Carlos Slim
 38. 38. Investoni për të shtuar të ardhurat dhe për të krijuar pasuri. Carlos Slim Helu “Pasuria krijohet duke investuar për të vënë më shumë pasuri. Të ardhurat janë fryt i pasurisë. Nëse nuk e bëni këtë, ju nuk do të keni më të ardhura.” Këshilla dhe fjalë frymëzuese nga Carlos Slim
 39. 39. Sipërmarrësi është vizionar afatgjatë. Carlos Slim Helu “Unë mendoj se sipërmarrësit ... mund të mendojnë afatgjatë dhe të gjejnë zgjidhje. Ata duhet të shkojnë drejt rrugës për zgjidhje afatgjata dhe jo afatshkurtra.” Këshilla dhe fjalë frymëzuese nga Carlos Slim
 40. 40. Bëjeni biznesin tuaj të rritet me pasion, jo për para. Carlos Slim Helu “Paraja nuk është një qëllim. Qëllimi është të bëjmë kompaninë të rritet, zhvillohet, të jetë konkurruese, të jetë në fusha të ndryshme, të jetë efikase që të kemi një ekip të madh njerëzor brenda në kompani.” Këshilla dhe fjalë frymëzuese nga Carlos Slim
 41. 41. Kap mundësitë në epokën e internetit. Carlos Slim Helu “Çelësi është interneti. Shtetet e Bashkuara janë vendi më i përparuar në këtë kulturë të re dixhitale, kështu që ne duhet të jemi atje. Internetit është zemra e këtij qytetërimi të ri. Këshilla dhe fjalë frymëzuese nga Carlos Slim
 42. 42. Stili i biznesit të vjetër është ende vital në ekonominë e sotme. Carlos Slim Helu “Unë mendoj se një nga gabimet e mëdha që njerëzit janë duke bërë tani është duke menduar se stili i biznesit të vjetër është vjetëruar, kur në të vërtetë ai do të jetë një pjesë e rëndësishme e këtij qytetërim të ri.” Këshilla dhe fjalë frymëzuese nga Carlos Slim
 43. 43. 1 2 3Udhëhiquni nga pasioni dhe jo nga paratë. 4Futuni në një kompani kur të tjerët mendojnë të dalin 5Gjithmonë jini të përgatitur për të bërë lëvizjen tuaj të madhe. Ndërtimi i një biznesi të suksesshëm është mbi të gjitha kompetencë. Duke u bërë një sipërmarrës i suksesshëm është përgjegjësi mbi të gjitha
 44. 44. 6 7 8Shikoni shpenzimet tuaja. 9Kuptoni linjën tuaj të biznesit dhe shifrat e saj. 10Planifikoni ngadalë, por veproni shpejt me instiktin tuaj të brëndshëm. Ri-investoni, ri-investoni, ri-investoni. Shihni mundësitë dhe jo problemet.
 45. 45. REFERENCES • http://www.carlosslim.com/desde_slim_miraflores_ing.html • http://www.carlosslim.com/responsabilidad_ing.html • http://www.carlosslim.com/biografia_ing.html • http://www.ukessays.com/essays/management/the-social-process-of-leadership- management-essay.php#ixzz3PkWXyyes • http://www.evancarmichael.com/Famous-Entrepreneurs/1072/Engineering-Success- How-Slims-Pockets-Got-Fat.html • http://mywealthdesire.com • http://www.mytopbusinessideas.com/life-lessons-carlos-slim-helu/ • http://www.achievement.org/autodoc/page/sli0int-6

×