SlideShare une entreprise Scribd logo
1  sur  10
Biomat e ujrave te
kripura
Biomet janë perkufizuar si :
Komunitetet madhore te botes te
klasifikuara sipas vegjetacionit dhe
karakteristikave te pershtatjes se
organizmave ne këtë mjedis specifik
Biomat e ujrave te
kripura
Biomet e ujrave te kripur janë nder

biomet me te rendesishem sepse uji qe
vjen ne to është një burim natyror
madhor.Uji është baza e jetes, dhe
mbeshtet jeten dhe një numer te pafund
speciesh qe jetojne ne te.
Biomat e ujrave te
kripura
Rajonet e zones detare mbulojne rreth ¾ e
siperfaqes se tokës dhe perfshijne
:Oqeanet, sharrat koralore dhe
grykederdhjet .
Algat e zones detare ofrojne një pjese te
madhe te sasise se oksigjenit dhe thithin
një pjese te madhe te dioksidit te karbonit
Biomat e ujrave te
kripura
Ekosistemet me te medha oqeanet dhe

detet janë masa shume te medha uji qe
dominojne siperfaqen e tokës.
Rajonet Oqeanike ndahen ne kater zona:
intertidiale,pelagjike,dentike,abisale
Biomat e ujrave te
kripura
Zona interditiale është zona ku uji

bashkohet me token
Zona pelagjike është zona ujore e hapur
Zona bentike është zona poshtë zones
pelagjike
Zona abisale është zona e thelle
Biomat e ujrave te
kripura
Zonat Koralore jane shume te perhapura

ne ujrat e kripura .Ato mund te jene si
ishuj periferik ,ne forme barierash dhe si
gardhe ndermjet kontineteve .Duke qene
se ujtrat ne keto zona nuk ka shume
lende ushqyese, koralet I perfitojne lendet
ushqyese nga algat dhe nepermjet
procesit te fotosintezes .
Biomat e ujrave te
kripura
Grykederdhjet jane zona ku uji I embel

bashkohet me ujrat e detit ose oqeanit
.Kjo perzierje uji me perqendrime te
ndryshme kripe krijon nje ekosistem
unik .Ketu mund te gjendenmikroflora ,si
alga dhe makroflora ,b.arerat kenetore
dhe bimesi te vecante.
.
FALIMINDERIT

 Punoi:Brisilda Vrapi
.
FALIMINDERIT

 Punoi:Brisilda Vrapi

Contenu connexe

Tendances

Vleresimi i-gjendjes-mjedisore-te-ujrave-siperfaqsore-ne-qytetin-e-durresit k...
Vleresimi i-gjendjes-mjedisore-te-ujrave-siperfaqsore-ne-qytetin-e-durresit k...Vleresimi i-gjendjes-mjedisore-te-ujrave-siperfaqsore-ne-qytetin-e-durresit k...
Vleresimi i-gjendjes-mjedisore-te-ujrave-siperfaqsore-ne-qytetin-e-durresit k...
Klotilda Gjoci
 
Ndotja e ujit dhe llojet e tij
Ndotja e ujit dhe llojet e tijNdotja e ujit dhe llojet e tij
Ndotja e ujit dhe llojet e tij
Iva Pilika
 
Nikolao Nasto Faktoret abiotike qe karakterizojne biomat e ujerave shkolla "A...
Nikolao Nasto Faktoret abiotike qe karakterizojne biomat e ujerave shkolla "A...Nikolao Nasto Faktoret abiotike qe karakterizojne biomat e ujerave shkolla "A...
Nikolao Nasto Faktoret abiotike qe karakterizojne biomat e ujerave shkolla "A...
lira kuca
 
Mjedisi dhe njeriu
Mjedisi dhe njeriuMjedisi dhe njeriu
Mjedisi dhe njeriu
Klarisa Klara
 
NDOTJA E MJEDISIT NE SHKALLE GLOBALE
NDOTJA E MJEDISIT NE SHKALLE GLOBALENDOTJA E MJEDISIT NE SHKALLE GLOBALE
NDOTJA E MJEDISIT NE SHKALLE GLOBALE
roni45
 

Tendances (19)

Fakte reale rreth ndotjes Globale
 Fakte reale rreth ndotjes Globale Fakte reale rreth ndotjes Globale
Fakte reale rreth ndotjes Globale
 
Ndotja kimikie e mjedisit ne qytetin e elbasanit
Ndotja kimikie e mjedisit ne qytetin e elbasanitNdotja kimikie e mjedisit ne qytetin e elbasanit
Ndotja kimikie e mjedisit ne qytetin e elbasanit
 
Vleresimi i-gjendjes-mjedisore-te-ujrave-siperfaqsore-ne-qytetin-e-durresit k...
Vleresimi i-gjendjes-mjedisore-te-ujrave-siperfaqsore-ne-qytetin-e-durresit k...Vleresimi i-gjendjes-mjedisore-te-ujrave-siperfaqsore-ne-qytetin-e-durresit k...
Vleresimi i-gjendjes-mjedisore-te-ujrave-siperfaqsore-ne-qytetin-e-durresit k...
 
Kimi
KimiKimi
Kimi
 
Uji
UjiUji
Uji
 
Ndotja e ujit dhe llojet e tij
Ndotja e ujit dhe llojet e tijNdotja e ujit dhe llojet e tij
Ndotja e ujit dhe llojet e tij
 
Uji ne natyrre
Uji ne natyrreUji ne natyrre
Uji ne natyrre
 
Biomonitorim
BiomonitorimBiomonitorim
Biomonitorim
 
Ndotja e ujit
Ndotja e ujitNdotja e ujit
Ndotja e ujit
 
Burimet ujore me komunitet. Menyrat e perdirimit te ujit te tyre. Kursimi i u...
Burimet ujore me komunitet. Menyrat e perdirimit te ujit te tyre. Kursimi i u...Burimet ujore me komunitet. Menyrat e perdirimit te ujit te tyre. Kursimi i u...
Burimet ujore me komunitet. Menyrat e perdirimit te ujit te tyre. Kursimi i u...
 
Uji
UjiUji
Uji
 
HUMBJA E BIODIVERSITETIT
HUMBJA E BIODIVERSITETITHUMBJA E BIODIVERSITETIT
HUMBJA E BIODIVERSITETIT
 
Studim I gjendjes te ujerave te rrethit te Korces
Studim I gjendjes te ujerave te rrethit te KorcesStudim I gjendjes te ujerave te rrethit te Korces
Studim I gjendjes te ujerave te rrethit te Korces
 
Nikolao Nasto Faktoret abiotike qe karakterizojne biomat e ujerave shkolla "A...
Nikolao Nasto Faktoret abiotike qe karakterizojne biomat e ujerave shkolla "A...Nikolao Nasto Faktoret abiotike qe karakterizojne biomat e ujerave shkolla "A...
Nikolao Nasto Faktoret abiotike qe karakterizojne biomat e ujerave shkolla "A...
 
RENDESIA E UJIT NE JETEN TONE
RENDESIA E UJIT NE JETEN TONERENDESIA E UJIT NE JETEN TONE
RENDESIA E UJIT NE JETEN TONE
 
Mjedisi dhe njeriu
Mjedisi dhe njeriuMjedisi dhe njeriu
Mjedisi dhe njeriu
 
Dheu
DheuDheu
Dheu
 
Uji doc,, peci
Uji doc,, peciUji doc,, peci
Uji doc,, peci
 
NDOTJA E MJEDISIT NE SHKALLE GLOBALE
NDOTJA E MJEDISIT NE SHKALLE GLOBALENDOTJA E MJEDISIT NE SHKALLE GLOBALE
NDOTJA E MJEDISIT NE SHKALLE GLOBALE
 

En vedette

GJIMNAZI ERNEST KOLIQI PREZANTIM kl 11 2013
GJIMNAZI ERNEST KOLIQI PREZANTIM kl 11 2013GJIMNAZI ERNEST KOLIQI PREZANTIM kl 11 2013
GJIMNAZI ERNEST KOLIQI PREZANTIM kl 11 2013
SHKOLLA "ALBANET"
 
Biomat Genti Haveri shkolla "Albanet" klasa VI
 Biomat Genti Haveri shkolla "Albanet" klasa VI Biomat Genti Haveri shkolla "Albanet" klasa VI
Biomat Genti Haveri shkolla "Albanet" klasa VI
lira kuca
 
Ngrohja globale dhe pasojat ne shendet
Ngrohja globale dhe pasojat ne shendetNgrohja globale dhe pasojat ne shendet
Ngrohja globale dhe pasojat ne shendet
Freskida
 
Era dhe veprimtaria e eres
Era dhe veprimtaria e eresEra dhe veprimtaria e eres
Era dhe veprimtaria e eres
Klarisa Klara
 
Projekt gjeografi
Projekt gjeografiProjekt gjeografi
Projekt gjeografi
Ueda Rrukaj
 
Gjeologjia ne ndertimtari
Gjeologjia ne ndertimtariGjeologjia ne ndertimtari
Gjeologjia ne ndertimtari
goona
 

En vedette (18)

Bota ujore
Bota ujoreBota ujore
Bota ujore
 
GJIMNAZI ERNEST KOLIQI PREZANTIM kl 11 2013
GJIMNAZI ERNEST KOLIQI PREZANTIM kl 11 2013GJIMNAZI ERNEST KOLIQI PREZANTIM kl 11 2013
GJIMNAZI ERNEST KOLIQI PREZANTIM kl 11 2013
 
Humanistet shqiptar
Humanistet shqiptarHumanistet shqiptar
Humanistet shqiptar
 
Biomat Genti Haveri shkolla "Albanet" klasa VI
 Biomat Genti Haveri shkolla "Albanet" klasa VI Biomat Genti Haveri shkolla "Albanet" klasa VI
Biomat Genti Haveri shkolla "Albanet" klasa VI
 
Ekosistemi Arbenita Qorri
Ekosistemi Arbenita QorriEkosistemi Arbenita Qorri
Ekosistemi Arbenita Qorri
 
Ngrohja globale dhe pasojat ne shendet
Ngrohja globale dhe pasojat ne shendetNgrohja globale dhe pasojat ne shendet
Ngrohja globale dhe pasojat ne shendet
 
Rrymat oqeanike
Rrymat oqeanikeRrymat oqeanike
Rrymat oqeanike
 
FaktorëT Që Ndikojnë Në Sjelljet E KonsumatorëVe
FaktorëT Që Ndikojnë Në Sjelljet E KonsumatorëVeFaktorëT Që Ndikojnë Në Sjelljet E KonsumatorëVe
FaktorëT Që Ndikojnë Në Sjelljet E KonsumatorëVe
 
Rryma elektrike
Rryma elektrikeRryma elektrike
Rryma elektrike
 
Vepra Komedia Hyjnore. Dante Aligeri
Vepra Komedia Hyjnore. Dante AligeriVepra Komedia Hyjnore. Dante Aligeri
Vepra Komedia Hyjnore. Dante Aligeri
 
Sjellja konsumatoreve
Sjellja konsumatoreveSjellja konsumatoreve
Sjellja konsumatoreve
 
Biomat tokesore
Biomat tokesoreBiomat tokesore
Biomat tokesore
 
Era dhe veprimtaria e eres
Era dhe veprimtaria e eresEra dhe veprimtaria e eres
Era dhe veprimtaria e eres
 
4 stinet e vitit
4 stinet e vitit4 stinet e vitit
4 stinet e vitit
 
Projekt gjeografi
Projekt gjeografiProjekt gjeografi
Projekt gjeografi
 
Gjeologjia ne ndertimtari
Gjeologjia ne ndertimtariGjeologjia ne ndertimtari
Gjeologjia ne ndertimtari
 
Biologji
BiologjiBiologji
Biologji
 
Punimi seminarik
Punimi seminarik Punimi seminarik
Punimi seminarik
 

Similaire à Biomet e ujrave te kripura Brisilda Vrapi shkolla "Albanet" klasa VI

Ndotja e Mjedisit
Ndotja e MjedisitNdotja e Mjedisit
Ndotja e Mjedisit
Anida Ago
 
Karakteristikat e mjedisit Brian Kuca shkolla "Albanet" klasa VI
Karakteristikat e mjedisit Brian Kuca shkolla "Albanet" klasa VIKarakteristikat e mjedisit Brian Kuca shkolla "Albanet" klasa VI
Karakteristikat e mjedisit Brian Kuca shkolla "Albanet" klasa VI
lira kuca
 
Shqiperia -slide
Shqiperia -slideShqiperia -slide
Shqiperia -slide
Fre Nkly
 
Biodiversiteti
BiodiversitetiBiodiversiteti
Biodiversiteti
Arlinda
 
Pasurite natyrore ne shqiperi
Pasurite natyrore ne shqiperiPasurite natyrore ne shqiperi
Pasurite natyrore ne shqiperi
Merkur Sinani
 

Similaire à Biomet e ujrave te kripura Brisilda Vrapi shkolla "Albanet" klasa VI (20)

Laguna e Nartes
Laguna e NartesLaguna e Nartes
Laguna e Nartes
 
Ndotja e Mjedisit
Ndotja e MjedisitNdotja e Mjedisit
Ndotja e Mjedisit
 
Mjedisi eshte nje sistem faktoresh fizik ,kimik dhe biologjik ne ekuilibrin ...
 Mjedisi eshte nje sistem faktoresh fizik ,kimik dhe biologjik ne ekuilibrin ... Mjedisi eshte nje sistem faktoresh fizik ,kimik dhe biologjik ne ekuilibrin ...
Mjedisi eshte nje sistem faktoresh fizik ,kimik dhe biologjik ne ekuilibrin ...
 
Liqenet
LiqenetLiqenet
Liqenet
 
Ndotja e ajrit
Ndotja e ajrit Ndotja e ajrit
Ndotja e ajrit
 
Projekt gjeografi/ Hidrosfera Klasa XI
Projekt gjeografi/ Hidrosfera  Klasa XIProjekt gjeografi/ Hidrosfera  Klasa XI
Projekt gjeografi/ Hidrosfera Klasa XI
 
Karakteristikat e mjedisit Brian Kuca shkolla "Albanet" klasa VI
Karakteristikat e mjedisit Brian Kuca shkolla "Albanet" klasa VIKarakteristikat e mjedisit Brian Kuca shkolla "Albanet" klasa VI
Karakteristikat e mjedisit Brian Kuca shkolla "Albanet" klasa VI
 
Pasuritë natyrore të trevave shqiptare-Projekt në Gjeografi.pptx
Pasuritë natyrore të trevave shqiptare-Projekt në Gjeografi.pptxPasuritë natyrore të trevave shqiptare-Projekt në Gjeografi.pptx
Pasuritë natyrore të trevave shqiptare-Projekt në Gjeografi.pptx
 
Hidrografia e trevave shqiptare
Hidrografia e trevave shqiptareHidrografia e trevave shqiptare
Hidrografia e trevave shqiptare
 
Liqeni i Ohrit (Ohrid Lake)
Liqeni i Ohrit (Ohrid Lake)Liqeni i Ohrit (Ohrid Lake)
Liqeni i Ohrit (Ohrid Lake)
 
Te shpetojme liqenin tone nga plakja
Te shpetojme liqenin tone nga plakjaTe shpetojme liqenin tone nga plakja
Te shpetojme liqenin tone nga plakja
 
UJERAT Lumenjtë/Liqenet
UJERAT Lumenjtë/LiqenetUJERAT Lumenjtë/Liqenet
UJERAT Lumenjtë/Liqenet
 
Shqiperia -slide
Shqiperia -slideShqiperia -slide
Shqiperia -slide
 
Biologji
BiologjiBiologji
Biologji
 
Shqiperia
Shqiperia Shqiperia
Shqiperia
 
Biodiversiteti ne komunen e kukesit
Biodiversiteti ne komunen e kukesitBiodiversiteti ne komunen e kukesit
Biodiversiteti ne komunen e kukesit
 
Biodiversiteti
BiodiversitetiBiodiversiteti
Biodiversiteti
 
Biodiversiteti.ppt
Biodiversiteti.pptBiodiversiteti.ppt
Biodiversiteti.ppt
 
Biodiversity projekt
Biodiversity projektBiodiversity projekt
Biodiversity projekt
 
Pasurite natyrore ne shqiperi
Pasurite natyrore ne shqiperiPasurite natyrore ne shqiperi
Pasurite natyrore ne shqiperi
 

Plus de lira kuca

Nadia Dalla Qyteterimi i hershem ne Mesopotami
Nadia Dalla Qyteterimi i hershem ne MesopotamiNadia Dalla Qyteterimi i hershem ne Mesopotami
Nadia Dalla Qyteterimi i hershem ne Mesopotami
lira kuca
 
Genti Haveri test semestral histori
Genti Haveri test semestral historiGenti Haveri test semestral histori
Genti Haveri test semestral histori
lira kuca
 
Favio Vreka Athina dhe Sparta
Favio Vreka Athina dhe Sparta Favio Vreka Athina dhe Sparta
Favio Vreka Athina dhe Sparta
lira kuca
 
Fjona Hysi klasa VI
Fjona Hysi klasa VIFjona Hysi klasa VI
Fjona Hysi klasa VI
lira kuca
 
Roma sundimtare e Italise Klaus Tanku klasa VI
Roma sundimtare e Italise Klaus Tanku klasa VIRoma sundimtare e Italise Klaus Tanku klasa VI
Roma sundimtare e Italise Klaus Tanku klasa VI
lira kuca
 
Aldo Elmazi Kultura dhe arti ne vitet 1920 1930
Aldo Elmazi Kultura dhe arti ne vitet 1920 1930Aldo Elmazi Kultura dhe arti ne vitet 1920 1930
Aldo Elmazi Kultura dhe arti ne vitet 1920 1930
lira kuca
 
Elena Bita Politika antisemite ne Europe
Elena Bita Politika antisemite ne EuropeElena Bita Politika antisemite ne Europe
Elena Bita Politika antisemite ne Europe
lira kuca
 
Pamela Tanku Diktatura komuniste ne Rusi
Pamela Tanku Diktatura komuniste ne RusiPamela Tanku Diktatura komuniste ne Rusi
Pamela Tanku Diktatura komuniste ne Rusi
lira kuca
 
Krijimi i SHBA Erlisa Kulla
Krijimi i SHBA Erlisa KullaKrijimi i SHBA Erlisa Kulla
Krijimi i SHBA Erlisa Kulla
lira kuca
 
Krijimi i SHBA Erlisa Kulla
Krijimi i SHBA Erlisa KullaKrijimi i SHBA Erlisa Kulla
Krijimi i SHBA Erlisa Kulla
lira kuca
 
Kei Xhixhabesi
Kei XhixhabesiKei Xhixhabesi
Kei Xhixhabesi
lira kuca
 
Arkelino Hila
 Arkelino Hila Arkelino Hila
Arkelino Hila
lira kuca
 
Arjola Mullai Napoleon Bonaparti
Arjola Mullai Napoleon BonapartiArjola Mullai Napoleon Bonaparti
Arjola Mullai Napoleon Bonaparti
lira kuca
 
Leonardo da vinci Aron Mane
 Leonardo da vinci Aron Mane Leonardo da vinci Aron Mane
Leonardo da vinci Aron Mane
lira kuca
 
Maggie Vasha Shkolla e pare shqipe histori
Maggie Vasha Shkolla e pare shqipe historiMaggie Vasha Shkolla e pare shqipe histori
Maggie Vasha Shkolla e pare shqipe histori
lira kuca
 
Sami Frasheri Serena Mane
Sami Frasheri Serena ManeSami Frasheri Serena Mane
Sami Frasheri Serena Mane
lira kuca
 
Egi Eacani Lidhja e Prizrenit
Egi Eacani Lidhja e PrizrenitEgi Eacani Lidhja e Prizrenit
Egi Eacani Lidhja e Prizrenit
lira kuca
 
Kris Ushe Pashalleku i Janines
Kris Ushe Pashalleku i JaninesKris Ushe Pashalleku i Janines
Kris Ushe Pashalleku i Janines
lira kuca
 

Plus de lira kuca (20)

Nadia Dalla Qyteterimi i hershem ne Mesopotami
Nadia Dalla Qyteterimi i hershem ne MesopotamiNadia Dalla Qyteterimi i hershem ne Mesopotami
Nadia Dalla Qyteterimi i hershem ne Mesopotami
 
Genti Haveri test semestral histori
Genti Haveri test semestral historiGenti Haveri test semestral histori
Genti Haveri test semestral histori
 
Favio Vreka Athina dhe Sparta
Favio Vreka Athina dhe Sparta Favio Vreka Athina dhe Sparta
Favio Vreka Athina dhe Sparta
 
Fjona Hysi klasa VI
Fjona Hysi klasa VIFjona Hysi klasa VI
Fjona Hysi klasa VI
 
Roma sundimtare e Italise Klaus Tanku klasa VI
Roma sundimtare e Italise Klaus Tanku klasa VIRoma sundimtare e Italise Klaus Tanku klasa VI
Roma sundimtare e Italise Klaus Tanku klasa VI
 
Aldo Elmazi Kultura dhe arti ne vitet 1920 1930
Aldo Elmazi Kultura dhe arti ne vitet 1920 1930Aldo Elmazi Kultura dhe arti ne vitet 1920 1930
Aldo Elmazi Kultura dhe arti ne vitet 1920 1930
 
Elena Bita Politika antisemite ne Europe
Elena Bita Politika antisemite ne EuropeElena Bita Politika antisemite ne Europe
Elena Bita Politika antisemite ne Europe
 
Pamela Tanku Diktatura komuniste ne Rusi
Pamela Tanku Diktatura komuniste ne RusiPamela Tanku Diktatura komuniste ne Rusi
Pamela Tanku Diktatura komuniste ne Rusi
 
Krijimi i SHBA Erlisa Kulla
Krijimi i SHBA Erlisa KullaKrijimi i SHBA Erlisa Kulla
Krijimi i SHBA Erlisa Kulla
 
Krijimi i SHBA Erlisa Kulla
Krijimi i SHBA Erlisa KullaKrijimi i SHBA Erlisa Kulla
Krijimi i SHBA Erlisa Kulla
 
Kei Xhixhabesi
Kei XhixhabesiKei Xhixhabesi
Kei Xhixhabesi
 
Arkelino Hila
 Arkelino Hila Arkelino Hila
Arkelino Hila
 
Arjola Mullai Napoleon Bonaparti
Arjola Mullai Napoleon BonapartiArjola Mullai Napoleon Bonaparti
Arjola Mullai Napoleon Bonaparti
 
Leonardo da vinci Aron Mane
 Leonardo da vinci Aron Mane Leonardo da vinci Aron Mane
Leonardo da vinci Aron Mane
 
Kei Ushe
Kei Ushe Kei Ushe
Kei Ushe
 
Http
HttpHttp
Http
 
Maggie Vasha Shkolla e pare shqipe histori
Maggie Vasha Shkolla e pare shqipe historiMaggie Vasha Shkolla e pare shqipe histori
Maggie Vasha Shkolla e pare shqipe histori
 
Sami Frasheri Serena Mane
Sami Frasheri Serena ManeSami Frasheri Serena Mane
Sami Frasheri Serena Mane
 
Egi Eacani Lidhja e Prizrenit
Egi Eacani Lidhja e PrizrenitEgi Eacani Lidhja e Prizrenit
Egi Eacani Lidhja e Prizrenit
 
Kris Ushe Pashalleku i Janines
Kris Ushe Pashalleku i JaninesKris Ushe Pashalleku i Janines
Kris Ushe Pashalleku i Janines
 

Biomet e ujrave te kripura Brisilda Vrapi shkolla "Albanet" klasa VI

 • 1.
 • 2. Biomat e ujrave te kripura Biomet janë perkufizuar si : Komunitetet madhore te botes te klasifikuara sipas vegjetacionit dhe karakteristikave te pershtatjes se organizmave ne këtë mjedis specifik
 • 3. Biomat e ujrave te kripura Biomet e ujrave te kripur janë nder biomet me te rendesishem sepse uji qe vjen ne to është një burim natyror madhor.Uji është baza e jetes, dhe mbeshtet jeten dhe një numer te pafund speciesh qe jetojne ne te.
 • 4. Biomat e ujrave te kripura Rajonet e zones detare mbulojne rreth ¾ e siperfaqes se tokës dhe perfshijne :Oqeanet, sharrat koralore dhe grykederdhjet . Algat e zones detare ofrojne një pjese te madhe te sasise se oksigjenit dhe thithin një pjese te madhe te dioksidit te karbonit
 • 5. Biomat e ujrave te kripura Ekosistemet me te medha oqeanet dhe detet janë masa shume te medha uji qe dominojne siperfaqen e tokës. Rajonet Oqeanike ndahen ne kater zona: intertidiale,pelagjike,dentike,abisale
 • 6. Biomat e ujrave te kripura Zona interditiale është zona ku uji bashkohet me token Zona pelagjike është zona ujore e hapur Zona bentike është zona poshtë zones pelagjike Zona abisale është zona e thelle
 • 7. Biomat e ujrave te kripura Zonat Koralore jane shume te perhapura ne ujrat e kripura .Ato mund te jene si ishuj periferik ,ne forme barierash dhe si gardhe ndermjet kontineteve .Duke qene se ujtrat ne keto zona nuk ka shume lende ushqyese, koralet I perfitojne lendet ushqyese nga algat dhe nepermjet procesit te fotosintezes .
 • 8. Biomat e ujrave te kripura Grykederdhjet jane zona ku uji I embel bashkohet me ujrat e detit ose oqeanit .Kjo perzierje uji me perqendrime te ndryshme kripe krijon nje ekosistem unik .Ketu mund te gjendenmikroflora ,si alga dhe makroflora ,b.arerat kenetore dhe bimesi te vecante.