Ce diaporama a bien été signalé.
Le téléchargement de votre SlideShare est en cours. ×

Brug af mobil apps i forsikringsbranchen

Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Chargement dans…3
×

Consultez-les par la suite

1 sur 67 Publicité

Brug af mobil apps i forsikringsbranchen

Télécharger pour lire hors ligne

Denne analyse og rapport tager udgangspunkt i danske forsikringsselskabers brug af mobil apps. Få overblik over hvordan du kommer godt i gang med din mobil strategi og få inspiration af hvad andre gør i branchen.

Forsikring, mobilstrategi, mobil betaling, app udvikling,

Denne analyse og rapport tager udgangspunkt i danske forsikringsselskabers brug af mobil apps. Få overblik over hvordan du kommer godt i gang med din mobil strategi og få inspiration af hvad andre gør i branchen.

Forsikring, mobilstrategi, mobil betaling, app udvikling,

Publicité
Publicité

Plus De Contenu Connexe

Similaire à Brug af mobil apps i forsikringsbranchen (20)

Publicité

Brug af mobil apps i forsikringsbranchen

 1. 1. BRUG AF MOBIL APPS I FORSIKRINGSBRANCHEN METTE NØHR, DIGITAL DIREKTØR, KONSULENT SIDE 1
 2. 2. SIDE 3 THIS IS KNOWIT INDHOLD I DENNE RAPPORT 4Baggrund 5Key highlights 6Trends, adfærd og brugsmønstre 10Sådan kommer du godt i gang med din mobil strategi 21Trends: Mobil betaling 26Nye mobil teknologier og muligheder 30Eksempler på danske Apps i forsikringsverdenen 44Eksempler på udenlandske Apps i forsikringsverdenen 52Knowit – din mobile udviklingspartner – eksempler på Knowit løsninger 38Oversigt over de største danske forsikringsselskabers (top 15) mobil apps 43Konklusioner på overordnet vurdering af apps på det danske forsikringsmarked 63Kontakt Knowit så hjælper vi dig i gang med din mobil strategi 61Appendix – grafer og statistikker
 3. 3. SIDE 4 THIS IS KNOWIT BAGGRUND Vores hverdag som forbruger forandrer sig hastigt – mange forbrugere, uanset alder eller køn, benytter sig allerede af internettet som kanal til at interagere med sit forsikringsselskab. Smartphones i Danmark er i fortsat vækst og i mange lande benytter forsikringskunder sig allerede af smarte mobile løsninger til at anmelde skader, købe forsikring, lave police administration, osv.  Vækst i smartphones (se graf – side 63), store datapakker til en lavere pris og ‘internet-everywhere’ er vigtige drivers for at forsikringsselskaber nu er klar til at mobilen skal indgå, som en integreret del af virksomhedernes forretningssystemer fremfor at optræde som en ‘ikke-integreret’ knopskydning.  Undersøgelser viser, at forsikringsbranchen ikke kan måle sig med andre brancher, når det drejer sig om online oplevelsen (se graf - side 64). Omfavner forsikringsselskaber mobilitet har de potentialet til at transformere oplevelsen for kunder, agenter og medarbejdere samtidigt med at der er en oplagt mulighed for at skabe en profitable vækst og være omkostningseffektive.
 4. 4. SIDE 5 THIS IS KNOWIT KEY HIGHLIGHTS Selvom mange forsikringsselskaber har prøvet kræfter med forskellige mobile initiativer, primært med apps, så er det tydeligt, hvis man ser på user ratings i app stores, at ingen af disse anses af markedet som værende ‘killer apps’. De fleste af disse apps har begrænsede features, er ikke integrerede op til forsikringsselskabets processer, procedurer, produkter og er ikke en end-to-end omni-channel oplevelse for kunden (se graf - side 65).  Med den hastige udvikling indenfor mobil teknologi – bl.a. HTML5 og hybrid app udvikling, så er der et ‘window of opportunity’ for forsikringsselskaber. Det er dog vigtigt, at sikre at løsningerne matcher kundernes forventninger.  Mobilitet er en katalysator, der vil skabe forandringer langt ind i forsikringsbranchen på samme måde, som vi har set det i bankverdenen. Produkter, betalinger, distribuering, processen for tegningsgarantier, og selve driften vil være en væsentlig anderledes oplevelse i 2020 – netop på grund af de fantastisk muligheder som mobilen tilbyder.  Forbruger tilfredsheden med forsikringsselskabers online kanaler, falder efter købet er foretaget (se graf side 66). Forsikringsselskaber kan med stor fordel differentiere sig i forhold til konkurrenter ved at fokusere på at tilbyde løsninger, der gør det lettere for kunden at administrere sin police, at håndtere skade situationer og gentegningsprocessen.  Traditionelt set har forsikringsselskaber færre interaktioner end mange andre brancher – med mobilen er der, dog mulighed for at levere indhold når, der er behov for det og når det er mest relevant, hvilket kan lede til yderligere salg og mere loyale kunder.
 5. 5. TRENDS, ADFÆRD, BRUGSMØNSTRE PAGE 6 THIS IS KNOWIT
 6. 6. MOBILE DOWNLOADS EKSPLODERER OG FORBRUGERNE BENYTTER MOBILE ENHEDER SOM ALDRIG FØR 3,1 mio. mobil apps er tilgængelige i Apple’s App Store (1,5 mio.) og Google Play (1,6 mio.) og forbrugere kan nu finde apps til stort set hvad som helst. 100 mia. apps var i juni 2015 blevet downloaded af forbrugere iTunes alene. Samme måned året forinden var dette tal 75 mia. downloads – dvs. en tilgang på ca. 2 mia. apps/måneden. kilde: Statista.com, Demandware  Den mest populære kategori i iTunes App Store er ‘Spil’ med mere end 20% af tilgængelige apps. Andre populære app kategorier er Business, Education, Lifestyle og Underholdning apps.  Forbrugere fortsætter med at række ud efter deres smartphones, når der skal handles. Globalt stod telefoner for 34% af total ‘commerce’ trafik og 16% af alle ordre in Q4 2014 – en stigning fra hhv. 23% og 10% in Q4 2013.
 7. 7. PAGE 8 THIS IS KNOWIT DANSKERNES MOBILE ADFÆRDS- OG BRUGSMØNSTRE Kilde: Danmarks Statistik, Trendsonline.dk Tallene fra Danmarks Statistik viser ikke blot at flere og flere af os bruger smartphones og tablets, men også at vi bliver stadig mere fortrolige med disse enheder. Således ejer 73% af danskerne nu en smartphone, mens der findes en tablet i 45% af de danske hjem. Disse tal var hhv. 33% og 9% i 2011. Fortroligheden med mobilen er godt hjulpet på vej ved at 36% nu bruger netbank på mobilen. I 2011 var dette tal kun 7%. (Se grafer - side 60 + 61) Danskernes brug af smartphones og tablets En anden interessant observation er, at flere ældre bruger både computeren og internettet. Antallet af ældre mellem 65 og 89 år som aldrig har brugt internettet er faldet fra 53% i 2010 til 23% i 2014. Når de ældre bliver spurgt hvorfor de ikke har internetadgang i hjemmet, svarer de hyppigst at de ikke har noget behov. De ældres brug af computere og internet er stigende I Danmark mestrer vi at handle på nettet. EU-gennemsnittet var i 2013 på 47%, mens det i Danmark var på 78% i 2014. På trods af denne rekord, er en stor andel af befolkningen stadig følsom overfor at afgive personoplysninger online. Generelt har vi danskere et betydeligt fokus på it-sikkerheden. Således siger 25%, at de ikke har købt de varer eller tjenester via internettet, som de gerne ville, fordi de ikke havde tiltro til, at sikkerheden var i orden. Sikkerheden har stor betydning
 8. 8. SKANDINAVERNES MOBILE ADFÆRDS- OG BRUGSMØNSTRE 77% af danskerne søger efter prisen på et produkt forud for et køb, mens 72% af svenskerne og 64% af nordmændene tjekker produktsammenligninger. Kilde: Eniro (2014)  Elektronik, rejser, billetter og underholdning (musik, film, serier, spil og bøger) er de produktgrupper, som der bruges mest søgetid på i Danmark, Norge og Sverige.  Danskerne søger mest på elektronik (55%) mens svenskerne (47%) og nordmændene (48%) søger efter rejser. 60% af danskerne og 63% af svenskerne anvender prissammenligningstjenester forud for et køb, mens det kun er gældende for 43% af nordmændene.  Danskerne læser i mindre grad ekspert- og brugeranmeldelser af produkter og anvender i højere grad de sociale medier til at spørge venner til råds end vores nordiske naboer. 73% af danskerne ejer i dag en smartphone. Tallet er stigende. I 2013 var andelen af danske smartphoneejere 65%, mens den i 2012 var under 50%. Til sammenligning har 79% af svenskerne og 82% af nordmændene i dag en smartphone.
 9. 9. SÅDAN KOMMER DU GODT I GANG MED EN MOBIL STRATEGI PAGE 10 THIS IS KNOWIT
 10. 10. PAGE 11 THIS IS KNOWIT TYPISKE SPØRGSMÅL, NÅR DU GÅR I GANG MED DIN MOBIL STRATEGI Typiske spørgsmål du skal stille, når du udarbejder din mobil strategi. Det er vigtigt, at du sikrer alignment med den overordnede virksomhedsstrategi og at du opnår de målsætninger, som du har sat dig: • Alignment ift. generelle markedskrav • Øget omkostningseffektivitet • Forbedret kundetilfreds • Mer- og krydssalg • Forbedret kunde engagement • Forbedret ‘brand perception’ • Øget fokus på profitable produkter Hvad gør mine konkurrenter på mobil området?? Hvad er min virksomheds mobile kompetencer – hvor modne er vi?? Hvordan prioriterer jeg funktionaliteter for at opnå maksimal ROI?? Hvordan mobiliserer jeg mine forskellige interessenter? Dvs. kunder, medarbejdere, partnere?? Hvordan udarbejder jeg en mobil strategi og et roadmap, der passer til min organisation?? Hvordan sikrer jeg buy-in fra mine interessenter på mobil strategien?? Hvordan får jeg integreret op imod vores back-end systemer – og skal kunden have mulighed for både at hente og opdatere data i vores systemer?? Skal vi udvikle en app eller er det nok blot at lave noget i responsive design??
 11. 11. IT Governance and Policies Services og integrationSikkerhed og risikostyring Device Management App dev. metodik Arkitektur - Technology Considerations / IT Readiness - - Business Drivers - Kommunikations- strategi Mobilitet perspektiver Vækst Konkurrent differentiation Brand opfattelse Penetration KundetilfredshedKundefastholdelse ‘cross industry’ overvejelser Regulatoriske Overvejelser Enterprise Mobility Strategy Kanalstrategi MOBIL STRATEGI: KOMPONENTER Konkurrentanalyse Produktstrategi
 12. 12. SIDE 13 THIS IS KNOWIT KNOWIT KAN HJÆLPE DIG I GANG MED DIN MOBIL STRATEGI Mobil strategi Definér klare mål og målsætninger og udfør konkurrent- analyse Udarbejd en app platform strategi Udarbejd en klar produkt- og kanalstrategi Udarbejd en marketing strategi – internt og eksternt Integrer med driften og back-end processer Tilret din organisation og definér en klar governance model Overvåg nye mobile trends, adfærd, teknologier
 13. 13. PAGE 14 THIS IS KNOWIT DEFINÉR KLARE MÅL OG MÅLSÆTNINGER OG UDFØR KONKURRENTANALYSE Definition af klare mål er dit fundament. Første skridt i udviklingen af din mobil strategi har fokus på at få en klar forståelse af din virksomheds retning. Derudover skal du være hel klar på formål og mål ift. at tilbyde nye eller yderligere mobile services til dine segmenter. Det kan være alt lige fra forbedret ‘brand value’, kundeoplevelse og omkostningseffektivisering til ekstra eller yderligere indtægter. Desuden er det vigtigt, at lave en evaluering af tidligere/eksisterende mobile tiltag og udføre en grundig konkurrentanalyse. Apps med forskellige mål bør have hver sin ejer, budget og sæt af KPI’er – for at sikre, at der kan følges op på ‘performance’ og om hvorvidt målene opnås. Primære mål for den mobile strategi Source: Syniverse Mange forsikringsselskaber er skuffede over manglende brug af deres apps – netop fordi de ikke fra start har været klare på mål, formål, brugergruppe, interessenter, etc. Definér klare mål og målsætninger og udfør konkurrent- analyse
 14. 14. PAGE 15 THIS IS KNOWIT EN HOLDBAR APP PLATFORM STRATEGI ER VIGTIG Når målene er sat, skal du sikre at en teknisk platform og arkitektur bliver valgt. Det er vigtigt, da platformen og arkitekturen hjælper til at opnå de fastsatte mål. Når mobil strategien defineres, skal den også inkludere teknologi, skalérbarhed, og governance, dvs. hvorledes du driver dine mobile løsninger på en kontrolleret og professional måde. Det er vigtigt, at der bliver foretaget en analyse up-front for at afstemme udviklings- og driftsomkostninger med henblik på skalérbarhed og omfang af interaktion med kunder. Mobil teknologi udvikler og forandrer sig konstant. Historisk har virksomheder skabt native apps og nu ses et behov for en fælles standard mod en hybrid udviklingsmetode. Dette gør det muligt at udvikle uafhængig af den underliggende mobile platform ved at benytte HTML5. Vores erfaring er, at ‘Hybrid Web Native’ tilgangen kombinerer det bedste fra 2 verdener. Man får muligheden for at være fleksibel i valget mellem HTML5 og Native…og det er samtidigt væsentligt mere omkostningseffektivt. Mobil web • Browser baseret • Website specifikt skabt til mobile enheder Native app • Embedded i enheden • App’en er designet til at køre på specifikt OS (iOS, Android, WP) Hybrid app • Genbrug af ‘framework’ kode uafhængigt af OS • Rammer flere bruge på en omkostningseffektiv måde Udarbejd en app platform strategi
 15. 15. PAGE 16 THIS IS KNOWIT UDARBEJD EN KLAR PRODUKT- OG KANALSTRATEGI Her kan mobil spille en vigtig rolle, enten ved at være en specifik og særskilt kanal udover de allerede eksisterende eller ved at være et lag mellem kunden og kontaktoplysninger – forstået på den måde, at kunder gennemser produktoplysninger men i sidste ende kontakter kunden et call center for at fuldføre købsprocessen…ved mere komplicerede salg startes købet online men lukkes offline. Kunderne bruger mange forskellige kanaler til at kontakte din virksomhed. Den særlige forretningsmodel og værdikæde, der gør sig gældende indenfor forsikring gør kundeforholdet særligt kompliceret. Udarbejd en klar produkt- og kanalstrategi
 16. 16. PAGE 17 THIS IS KNOWIT INVESTÉR I APP PROMOTIONS OG MARKETING Der er ofte begrænset synlighed og promotion af apps på de fleste forsikringsselskabernes websites. Derudover, ses ofte at der er ringe udnyttelse af sociale medier til at fremme dem. Med et stigende antal apps, kan det være en stor udfordring at sikre effektive marketing kampagner af din app eller mobile løsning. Analyser viser, at får man sin app i top 25, så er det nøglen til at bryde igennem – for at nå hertil kan det betyde, at dit marketing budget skal være dobbelt op i forhold til hvad det har kostet at udvikle. For at øge synligheden, bør markedsføring af apps omfatte et mix af traditionelle (print) og digitale medier. Udover disse eksterne marketing aktiviteter, bør apps også promotes internt i virksomheden, især i marketing og kundeservice afdelinger, for at sikre at de mobile løsninger er inkluderet i virksomhedens ‘value proposition’ og at de promotes af sælgere når salget foretages. Dette er yderst kritisk for at øge brugen af dine apps blandt kunderne. Udarbejd en marketing strategi – internt og eksternt Kilde: iTunes august 2015
 17. 17. PAGE 18 THIS IS KNOWIT INTEGRÉR MOBILE FUNKTIONALITETER MED DRIFTEN OG BACK-END PROCESSER Muligheden for at modtage svar på forespørgsler inden for få minutter samt få præsenteret en hurtig løsning hjælper med at etablere troværdighed og tillid hos kunden. For at få en så problemfri kundeoplevelse som muligt og for at optimere driften, er det vigtigt for at have real-time integration af datastrømmen mellem kunder, driften og back-office- processer. Integrer med driften og back-end processer FAKTABOKS Det amerikanske forsikringsselskab Progressive Insurance, har investeret i mobil teknologi til at strømline skade processerne og for at øge kundetilfredsheden. Progressive’s ROI på investeringer i mobil teknologi er positiv - Progressive vokser meget hurtigere end resten af ​​Bilforsikring industrien med profit margins på 8%.
 18. 18. PAGE 19 THIS IS KNOWIT TILRET ORGANISATIONEN (ROLLER OG ANSVAR) OG UDARBEJD EN ‘GOVERNANCE MODEL’ Når forsikringsselskaber introducerer mobilitet i de forskellige forretningsfunktioner og enheder, bliver det vigtigt at have en struktureret tilgang til design, programmering og vedligeholdelse af de mobile løsninger. For at opnå en fremtidssikret mobil strategi, der tager højde for behovene i hver enkelt forretningsområde og kundesegment, kan du som virksomhed enten etablere lokale mobil udviklingsenheder, en centraliseret udviklingsenhed, der omfatter hele virksomheden, eller benytte eksterne udviklingspartnere – her kan du benytte både danske eller off- shore/nearshore ressourcer. Beslutning herom træffes på baggrund af virksomhedens nuværende organisationsstruktur, dine mål fra mobil strategien, virksomhedskultur, osv. Tilret din organisation og definér en klar governance model
 19. 19. PAGE 20 THIS IS KNOWIT SØRG FOR AT DU HAR FOKUS PÅ NYE MOBILE TRENDS, ADFÆRD, TEKNOLOGIER For at levere innovative løsninger til kunderne, bliver det bydende nødvendigt for forsikringsselskaber at holde sig ajour med den konstante teknologiudvikling og med nyeste mobile trends. Teknologier såsom GPS, mobile betalinger, NFC, biometri, augmented reality, mobil scanning giver forsikringsselskaberne muligheder for at tilbyde nye mobile produkter og services. Ligeledes bliver forsikringsselskaber nødt til at holde trit med de hastige forandringer i markedet for mobile enheder, hvor forskellige typer af modeller (telefoner, tablets, smartwatches, etc.) og versioner af operativsystemer frigives ofte. At holde styr på hurtigt skiftende teknologi kan være en udfordring og bør indarbejdes i medarbejdernes jobbeskrivelser. Konstant fokus på udviklingen indenfor mobile teknologier er den eneste måde virksomheder kan sikre, at deres innovationsindsats forbliver i overensstemmelse med krav fra kunder, samarbejdspartnere og medarbejdere. Overvåg nye mobile trends, adfærd, teknologier
 20. 20. TRENDS: MOBIL BETALING PAGE 21 THIS IS KNOWIT
 21. 21. PAGE 22 THIS IS KNOWIT MOBIL BETALING: MOBILEPAY Kilde: http://www.mobilsiden.dk/nyheder/mobilepay-mobilbetaling-klar-i-alle-18-bilka-varehuse,lid.34695/ MobilePay™ er som bekendt en app til kreditkortbetaling via smartphone udviklet af Danske Bank. App’en blev lanceret i maj 2013 efter at Danske Bank havde afbrudt samarbejdet med de øvrige danske banker om en fælles løsning. App’en er downloaded af ca. 2.4 mio. (Juli 2015) Der benyttes NFC- og Bluetooth-teknologi til at lade smartphonen, med Android, iOS eller Windows Phone på, kommunikere gennem MobilePay. Alternativt kan en unik QR-kode scannes med app’en, hvis smartphonen ikke understøtter teknologierne.
 22. 22. PAGE 23 THIS IS KNOWIT MOBIL BETALING: NFC OG BLUETOOTH "Vi har forsynet 30.000 kort med MasterCard Direct med NFC-læsere, men i løbet af 2015 og 2016 vil alle vores kort være kontaktløse," siger Jesper Nielsen, vicedirektør i Danske Bank. I sommeren 2015 kunne Visa Direct tilbyde en løsning, der minder om MobilePay, men som gør det muligt at overføre penge til 2 milliarder mennesker. Alt det kræver for, at du kan overføre penge til andre folk med et Visakort er, at du kender modtagerens mobilnummer, eller alternativt, at du er ven med personen på Facebook, LinkedIn, Twitter. I Storbritannien har Barclays, en af de største banker, siden marts 2015 tilbudt at man kan overføre penge til andre, blot man kender deres Twitter-navn. Resten foregår ligesom med Visas løsning i en app. Dit navn på et socialt netværk er altså snart det eneste folk skal kende for at kunne overføre penge til dig - eller omvendt. Ingen private detaljer skal udleveres.
 23. 23. SIDE 24 THIS IS KNOWIT BARCLAYS BPAY BAND : PRAKTISK KONTAKTLØSE BETALINGSMULIGHEDER Med kontaktløse betalinger på vej til at blive en etableret metode til at betale for varer og tjenester i den lave ende, er det ikke overraskende at se banker som Barclays forsøge at indføre nye enheder, til at lave betalinger. Barclays forsøger at undgå Apple’s betalingskanaler og er nu den eneste af de britiske banker, der ikke understøtter Apple’s betalingstjeneste. Barclays ønsker at bygge sin egen betalingstjeneste, snarere end at integrere med en anden virksomheds mere populær mulighed. Man kan sige, at Danske Bank med deres MobilePay løsning har samme strategi som Barclays. I juli 2015 lancerede Barclays tre nye måder at lave kontaktløse betalinger - et armbånd, en nøglering og et NFC (Near Fields Communication) klistermærke, som du kan sætte på din telefon, hvis den ikke er født med en NFC chip.
 24. 24. PAGE 25 THIS IS KNOWIT MOBIL BETALING: SMARTWATCHES & APPLE PAY, SAMSUNG PAY Apple lancerede deres Smartwatch i april 2015. Et af urets umiddelbart mest interessante muligheder er det indbyggede Apple Pay, der også findes i iPhone 6. Banker som Barclays, HSBC og Lloyds Banking Group i UK har endnu (august 2015) ikke åbnet op for, at deres kunder har kunnet bruge Apple Pay gennem bankernes kreditkort. Konceptet er, at du holder et ur eller en smartphone op mod terminalen og verificerer med dit fingeraftryk. Det er altså både sikrere og markant hurtigere end at skulle grave et kort frem, indsætte det i terminalen, og taste sin pin ind, mens alle andre kan kigge én over skulderen, aflure pin og aflæse kortnummeret.
 25. 25. PAGE 26 THIS IS KNOWIT MOBIL BETALING: TRENDS + ADFÆRD Betal med dine handsker Kan man putte en trådløs betalingschip ind i et kort, så kan man jo putte den ind i hvad som helst. Inden jul lavede Barclays en undersøgelse blandt 2.000 juleshoppere og spurgte dem, hvordan de helst ville kunne betale. Øverst på top fem var et sæt handsker, efterfulgt af en ring eller et armbånd. Barclays vil derfor nu lave et forsøg med handsker med indbygget betalingschip i, og bliver det en succes, så kan det blive en reel betalingsmulighed næste jul. Det er meget muligt, at der i første omgang mest er tale om et veludført marketingsstunt fra bankens side, men teknologisk set er intet til hinder for det. Når en chip er alt det kræver at betale, så kan den så at sige bygges ind i hvad som helst. Top 5 ‘wearable payment’ objekter, som britiske handlende gerne vil benytte: 1. Handsker 2. Ring 3. Armbånd 4. Håndtaske 5. Tørklæde
 26. 26. NYE MOBIL TEKNOLOGIER OG MULIGHEDER
 27. 27. PAGE 28 THIS IS KNOWIT NYE MOBIL TEKNOLOGIER OG MULIGHEDER FOR FORSIKRINGSSELSKABER Ny teknologi Muligheder GPS og lokations- baserede services Mobil betaling og Near Field Communication (NFC) ‘Enhanced reality’ / ‘Objective recognition’ • Lokation / event baserede forsikringsprodukter (fx. Godkendte værksteder) • Rejseforsikring ift. mobilitet • Transaktionsbaserede forsikringsprodukter – ‘pay-as-you-go’ • Forsikring direkte linked op til køb af produkter • Fjern aktivering af kontrakter eller garantier ‘Home automation’ / ‘Internet of Things’ / Smart grids • Transaktionsbaserede forsikring • Risiko og præmie-reduktion ved forbyggende livsførelse (telematics, røgalarmer, badevægter, etc.) ‘Mobile scanning’ • ‘Instant’ salg af produkter og services • Adgang til information og downloads • Scanning af indbo • Simplere og lettere skadeshåndtering • Talegenkendelse ‘pay-as-you-go / -use’ • Risk related information display (fx. Statistikker over bil uheld, tyverier, etc.) • Strømlinede skadesprocesser Aviva’s “RateMyDrive” app uses GPS and smart phone telematics to assess drivers’ risk profiles. The app allows drivers to have their first 200 miles monitored for information on acceleration, braking and cornering. Drivers with low risk profiles are eligible for a premium discount. I fremtiden kan teknologi være lige så smart som et menneske. Par talegenkendelse med software allerede implementeret i call-centre for at identificere vrede kunder Ved hjælp af video-chat og ansigtsudtryk analyse kan små signaler opfanges – og salgsstrategien kan ændres. Denne "digitale intuition" kan automatisk flytte vrede kunder til et menneske, der forstår at håndtere disse særlige situationer – et næsten tabt salg kan hermed vindes
 28. 28. SIDE 29 THIS IS KNOWIT MOBILENHEDER VIL HAVE EN VIGTIG INDFLYDELSE PÅ PRODUKTUDVIKLING OG DISTRIBUTION I FORSIKRINGSMARKEDET Brugervenlige og mere engagerende salgsværktøjer til sælger, mæglere og rådgivere • Tablets synes bygget til formålet at være kommunikationskanalen mellem forsikrings- sælgere, agenter, mæglere og rådgivere. De er lettere og hurtigere at starte op end pc'er, og high- definition opløsning på skærmene gør dem ideelle til at lave salgspræsentationer og demonstrationer af produkterne. • I udviklingslandene betyder mobiltelefoner en helt ny distributionskanal til forbrugere, der ikke online. Tjenester som Malaysias Tune Talk, som er en udbyder af mobil tjenester og har bl.a. lavet et partnerskab med et forsikringsselskab og tilbyder nu ulykkesforsikring, ved hjælp af mobiltelefonen, som en elektronisk pung for præmiebetalingen
 29. 29. EKSEMPLER PÅ DANSKE APPS I FORSIKRINGSVERDENEN
 30. 30. PAGE 31 THIS IS KNOWIT TOPDANMARK DIN FORSIKRINGSTELEFON - Giver dig de vigtigste telefonnumre - Tilkald forskellige former for hjælp på stedet ANMELD SKADE PÅ ET ØJEBLIK - Enkle formularer optimeret til mobilen - Effektiv måde at anmelde en skade på FÅ DET UD AF VERDEN - Skal jeg mon anmelde dén skade i muren? - Dækker min forsikring mon mine børn på feriekolonien? - Spørg os om - næsten – hvad som helst og få det ud af verden 13 ratings Category: Finance Updated: 15 May 2015 Version: 2.1 Size: 3.5 MB Customer Rating: (all versions) iOS
 31. 31. THIS IS KNOWIT CODAN - BILEN Med vores app ”Bilen” har du styr på alt det praktiske omkring din bil. Dine fordele er bl.a.: • Du kan bestille vejhjælp direkte fra app'en uden at vide præcis, hvor du er. • Du får masser af gode tips til når du fx. skal på bilferie i udlandet. • Du kan registrere en skade direkte i app'en ved fx. at bruge telefonens kamera. • Du kan finde vej til nærmeste fordelsværksted fra din nuværende position. • Du kan tilmelde dig vores vejrtjeneste, så du er foran næste gang vejret viser tænder. • Du kan registrere flere biler i app’en, og ved registrering af en skade kan du tilføje billeder af modpartens bil. • Du kan finde nærmeste skadestue fra din nuværende position. • Du kan få hjælp til glasskader 10 ratings Category: Utilities Updated: 30 May 2014 Version: 2.0 Size: 10.5 MB Customer Rating: (all versions) iOS
 32. 32. THIS IS KNOWIT CODAN - FØRSTEHJÆLP Codan har i samarbejde med Børneulykkesfonden oprettet denne applikation - en guide i førstehjælp med særlig fokus på børn og ulykker. Med den kan du forberede dig på, hvad du skal gøre i tilfælde af både små og store ulykker, du kan teste din viden i vores quiz, og du kan nemt finde nærmeste hospital, plejehjem eller apotek i forhold til hvor du befinder dig. Du kan også øve dig på førstehjælp i vores interaktive guide. Customer Rating: (all versions) 19 ratings Category: Medical Updated: 20 April 2011 Version: 1.1.1 Size: 7.6 MB iOS
 33. 33. THIS IS KNOWIT CODAN - SUNDHED Sundhed app'en er et nemt og praktisk værktøj til at få hjælp til at anmelde sygdomme eller skader. Du kan desuden læse mere om de forskellige behandlingstyper. Ikke nok data til at fremvise en gennemsnit Category: Utilities Updated: 15 November 2014 Version: 1.0.1 Size: 2.0 MB Customer Rating: (all versions) iOS
 34. 34. THIS IS KNOWIT TRYG – PÅ REJSEN Udover en lang række gode råd og vejledninger hjælper Trygs rejse app dig med alt fra mistet bagage og kreditkort til sygdom, hjulskifte, vejhjælp og bilkørsel i udlandet - og når uheldet er ude. Både her hjemme og i udlandet. Du kan også få hjælp til at anmelde skader på bilen. App'en kan også finde din bil igen, hvis du har parkeret den i uvante omgivelser - på storbyferien TRYG PÅ REJSE hjælper dig med alt fra mistet bagage og kreditkort til sygdom og biluheld – og du behøver ikke være Tryg-kunde. TRYG PÅ REJSE kan hjælpe dig til en bedre rejse. Du får råd og vejledning ved f.eks.: - Mistet bagage eller pas - Sygdom - Biluheld - Tyveri - Find ambassade eller politi 10 ratings Category: Travel Updated: May 27, 2014 Version: 2.3.2 Size: 8.2 MB Customer Rating: (all versions) iOS
 35. 35. PAGE 36 THIS IS KNOWIT ALM. BRAND FORSIKRING FUNKTIONER • Log på ”Mit Kundeoverblik” • Se forsikringsoversigt • Se skadeoversigt • Se og redigér kontaktinformationer • Tilmelding til at få post fra Alm. Brand i Mit Kundeoverblik • Gode råd i forskellige skadesituationer • Telefonnumre og åbningstider så du let og hurtigt kan komme i kontakt med os • Indsamling af de vigtigste informationer ved uheld på rejsen, på vejen og i hjemmet Customer Rating: (all versions) 12 ratings Category: Utilities Updated: 26 November 2014 Version: 2.0.2 Size: 17.3 MB iOS
 36. 36. PAGE 37 THIS IS KNOWIT FDM FORSIKRING FDM Forsikring app er en hjælpende hånd ved uheld på rejsen. Samtidig får du et overblik over dine forsikringer hos FDM Forsikring og kan tilpasse dem, når du har tid. Fordele ved vores app: • Gode råd til rejsen (fx find nærmeste sygehus eller politistation). • Vejledning ved sygdom, uheld, forsinket bagage og tyveri. • Værdiboks - et digitalt lager til at gemme billeder af ejendele, kvitteringer og dokumenter, fx pas og kørekort, så du har dem efter tyveri eller brand. • Information om de situationer, hvor du skal kontakte FDM Forsikring. • Overblik over dine forsikringer. • Mulighed for at ændre på eller tilføje en forsikring. • Adgang til at se breve fra FDM Forsikring i medlemsarkivet. Customer Rating: (all versions) Category: Finance Updated: 15 July 2015 Version: 2.97 Size: 11.2 MB Ikke nok data til at fremvise en gennemsnit iOS
 37. 37. OVERSIGT OVER DE STØRSTE DANSKE FORSIKRINGSSELSKABERS MOBIL APPS
 38. 38. App navn Funktionalitet Customer rating Platform THIS IS KNOWIT OVERSIGT OVER DANSKE FORSIKRINGSSELSKABERS MOBIL APPS (OPGJORT AUGUST 2015) Ingen app Alm. Brand Forsikring Er du kunde, giver denne app dig mulighed for at logge på ”Mit Kundeoverblik”, hvor du bl.a. kan se din aktuelle forsikrings- og skadeoversigt. Du kan også redigere i dine kontaktinformationer og tilmelde dig, så du modtager post fra Alm. Brand i Mit Kundeoverblik. 4 stjerner / 12 iOS 3 stjerner / 70 Android Codan Sundhed Sundhed app'en er et nemt og praktisk værktøj til at få hjælp til at anmelde sygdomme eller skader. Du kan desuden læse mere om de forskellige behandlingstyper. Ikke tilstrækkelig data iOS 5 stjerner / 2 Android Codan Bilen - Du kan bestille vejhjælp direkte fra app'en uden at vide præcis, hvor du er. - Du får masser af gode tips til når du fx. skal på bilferie i udlandet. - Du kan registrere en skade direkte i app'en ved fx. at bruge telefonens kamera. - Du kan finde vej til nærmeste fordelsværksted fra din nuværende position. 3,5 stjerner / 10 iOS 3,5 stjerner / 12 Android Codan Førstehjælp Codan har i samarbejde med Børneulykkesfonden oprettet denne applikation - en guide i førstehjælp med særlig fokus på børn og ulykker. 3,5 stjerner / 19 iOS 3 stjerner / 20 Android SIDE 39 Alka Installationer: 5K – 10K Installationer: 100 - 500 Installationer: 1K - 5K Installationer: 5K – 10K
 39. 39. App navn Funktionalitet Customer rating Platform THIS IS KNOWIT OVERSIGT OVER DANSKE FORSIKRINGSSELSKABERS MOBIL APPS Ingen app FDM Forsikring FDM Forsikring App er meget mere end rejse. Som medlem får du også Mit FDM Forsikring, som giver dig: - Overblik over dine forsikringer - Mulighed for at ændre din forsikring - Tilføje dækninger på din forsikring iOS 4 stjerner / 31 Android Gouda Rejseforsikring Goudas app er til dig, der skal ud at rejse. Uanset hvor i verden du befinder dig, er hjælpen ikke langt væk med Goudas app. App’en giver dig dit forsikringskort med policeoplysninger lige ved hånden og med et enkelt tryk ringer du direkte op til Goudas alarmcentral, som sidder klar til at hjælpe dig døgnet rundt, skulle uheldet være ude. iOS 4 stjerner / 2 Android SIDE 40 Europæiske Rejseforsikring Ikke tilstrækkelig data Ingen app GF Forsikring Ingen app Gjensidige Ikke tilstrækkelig data Gouda Erhverv No matter where in the world you are, help is always close at hand with Gouda’s app. The app provides you with your insurance card with all your policy details right at your fingertips, and with a single touch you can call Gouda’s Alarm Centre ready to help you 24 hours a day, should you need any assistance. iOS 4 stjerner / 2 Android Ikke tilstrækkelig data Installationer: 1K – 5K Installationer: 500 – 1K Installationer: 500 – 1K
 40. 40. App navn Funktionalitet Customer rating Platform THIS IS KNOWIT OVERSIGT OVER DANSKE FORSIKRINGSSELSKABERS MOBIL APPS Ingen app LB App Som medlem får du også Mit LB, som giver dig: - Overblik over dine forsikringer - Mulighed for at ændre din forsikring - Tilføje dækninger på din forsikring Gem dine numre og dokumenter så som: - Familiens pas - Kørekort - Kreditkort (uden udløbsdato og kode) og hjælp til spærring af kort. iOS 4 stjerner / 63 Android SIDE 41 If Skadeforsikring 2 stjerner / 14 Nykedit Autohjælp Ingen app Next Forsikring Med Autohjælp får du mulighed for at klare alt i forbindelse med en skadesanmeldelse. Før skaden: Kan du indtaste alle dine stamoplysninger såsom, hvilke biler (eller motorcykler) du har, hvad dit forsikringsselskab hedder, hvem der leverer din autohjælp mm. På den måde er tingene til stede i forbindelse med et eventuelt uheld. iOS 4 stjerner / 98 Android Ikke tilstrækkelig data Installationer: 10K – 50K Installationer: 5K – 10K
 41. 41. App navn Funktionalitet Customer rating Platform THIS IS KNOWIT OVERSIGT OVER DANSKE FORSIKRINGSSELSKABERS MOBIL APPS Topdanmark Forsikring DIN FORSIKRINGSTELEFON - Giver dig de vigtigste telefonnumre - Tilkald forskellige former for hjælp på stedet ANMELD SKADE PÅ ET ØJEBLIK - Enkle formularer optimeret til mobilen - Effektiv måde at anmelde en skade på FÅ DET UD AF VERDEN - Skal jeg mon anmelde dén skade i muren? - Dækker min forsikring mon mine børn på feriekolonien? - Spørg os om – næsten – hvad som helst og få det ud af verden iOS 3 stjerner / 42 Android SIDE 42 Sygeforsikringen ‘danmark’ 3,5 stjerner / 13 Få nem tilgang til Sygeforsikringen ”danmark”s takster, med denne app. Du får også overblik over de forskellige grupper samt tilvalgsforsikringer. Er du endnu ikke medlem af ”danmark” kan du tage ”danmark”-testen og blive klogere på hvilken gruppe, der passer bedst til dig. iOS 2,3 stjerner / 58 Android Ikke tilstrækkelig data Tryg på Rejse TRYG PÅ REJSE kan hjælpe dig til en bedre rejse. Du får råd og vejledning ved f.eks.: Mistet bagage eller pas, Sygdom, Biluheld, Tyveri, Find ambassade eller politi ‒ Bestil vejhjælp eller anmeld en skade – uanset om du er kunde i Tryg eller ej ‒ ”Min Bil” hjælper dig med at holde styr på bilens data og Det Røde Kort ‒ ”Find min Bil” hjælper dig med at huske, hvor du stillede bilen. ‒ ”Mine dokumenter”: Gem numre du nødigt vil mangle, f.eks. familiens pas, sygesikringsbeviser, kreditkort (uden udløbsdato og kode) og hjælp til spærring af kort. Alt ligger krypteret, har password, og du kan sende en backup til din egen e-mail. iOS 3 stjerner / 79 Android Ikke tilstrækkelig data Installationer: 5K – 10K Installationer: 10K – 50K Installationer: 1K – 5K
 42. 42. SIDE 43 THIS IS KNOWIT KONKLUSIONER PÅ OVERORDNET VURDERING AF APPS PÅ DET DANSKE FORSIKRINGSMARKED 1. På trods af, at Alka har en stærk online tilstedeværelse, har Alka endnu ikke prøvet kræfter med mobil apps. 2. Ud af de 15 forsikringsselskaber, som vi har haft med i vores analyse, har 6 selskaber eller 40% ikke en mobil app til det danske marked (Alka, Europæiske, GF Forsikring, Gjensidige, If Skadeforsikring, NEXT forsikring). 3. De forsikringsselskaber, som har en mobil app, tilbyder deres kunder at downloade denne både til iOS og Android – ingen selskaber har en app til Windows Phone. 4. Bedste ratings får selskaberne primært fra Android brugere – brugere af mobiler med Android OS er gennemgående mere flittige til at give ratings, hvilket formentligt hænger sammen med udbredelsen af disse telefoner. 5. Overordnet set har ingen selskaber mange ratings, hvilket kan hænge sammen med dårlig promotion af apps på egen website, sociale medier, manglende mobilitet strategi og ukoordineret kanalstrategi. 6. ‘Nykredit Autohjælp’ blev lanceret tilbage i 2010 og er formentligt én af de første forsikrings-apps på det danske markedet – sidste opdatering til app’en blev dog foretaget tilbage i 2013. 7. ‘Nykredit Autohjælp’ har på grund af sin 5 år på markedet også de fleste ratings (98). ‘Nykredit Autohjælp’ opnår én af de flotteste vurderinger med 4 stjerner fra Android brugere – (der er ikke tilstrækkelig data på iTunes til at præsentere en gennemsnit rating). 8. Hele 7 iOS apps har ikke opnået nok ratings på iTunes til at fremvise disse data – dvs. disse apps har under 10 bruger ratings…dette vil kunne afhjælpes af bedre markedsføring og promotion af apps både internt og eksternt. 9. Sygeforsikringen ‘danmark’ får med deres ‘danmark’ app den dårligste vurdering fra deres brugere og opnår kun 2,3 stjerner fra deres Android brugere (der er ikke tilstrækkelig data på iTunes til at få en rating). 10. LB Forsikring, FDM Forsikring, Bauta og Runa Forsikring er alle 4 bygget på samme kerne. 11. Flest Android downloads har ‘LB app’ og ‘Tryg på Rejse’ med 10.000 – 50.000 downloads (iOS data er ikke tilgængelig).
 43. 43. EKSEMPLER PÅ UDENLANDSKE APPS I FORSIKRINGSVERDENEN
 44. 44. STATEFARM - DRIVER FEEDBACK™ Customer Rating: (all versions) 86 ratings Category: Utilities Updated: May 04, 2015 Version: 2.3.2 Size: 9.0 MB iOS Tre af de farligste adfærd ved at køre bil, er hård acceleration, hårde opbremsninger, og hårde retningsændringer. Derfor har Statefarm bygget denne app med det formål at hjælpe bilister med at forbedre sig på disse områder. Funktioner: • Optag kørsel ved hjælp af mobilens accelerometer og GPS-position • Se alle advarsler på en liste visning eller visuelt på et kort • Sammenligne 2 ture mod hinanden ( den højere score jo bedre kørsel) • Send kørsels-resultater via e-mail og sms
 45. 45. STATEFARM – POCKET AGENT Pocket Agent® giver mobil adgang til State Farm® forsikring og finansielle oplysninger, og giver kunderne mulighed for at administrere deres policer. Funktioner: • Se forsikringspolice info • Se forsikringskort • Kontakte din mægler • Søg efter en mæglier i nærheden af ​​dig • Indsend en skadesanmeldelse på bil • Se skadesstatur (Brand og bil) • Se præmier • Søg og Vælg værksteder Customer Rating: (all versions) 6103 ratings Category: Finance Updated: Jul 20, 2015 Version: 4.7.0 Size: 35.7 MB iOS
 46. 46. PROGRESSIVE INSURANCE - SNAPSHOT APP Næsten en million mennesker har prøvet Snapshot fra Progressive - et program, der giver dig en personlig forsikringspræmie, baseret på hvordan du kører. Få ‘badges’, optjen point, se din kørselsdata og del resultater med venner. Funktionaliteter: • Se din kørselsdata – • Få op til 32 unikke badges – • Score point baseret på dine gode kørsel • Del dine køreresultater med dine venner • Lær hvordan du kan få en personlig forsikringspræmie Customer Rating: (all versions) Category: Games Updated: Mar 29, 2013 Version: 1.10 Size: 18.4 MB 358 ratings iOS Brug af ‘gamification’
 47. 47. DREAMVAULT – USES ‘SPEECH TO TEXT’ AS INPUT FOR CONTENTS INVENTORY Få en oversigt over dit indbo. En god måde sikkert at gemme og organisere detaljer om dine ejendele. Med DreamVault , kan du: • Tage og uploade billeder af dine ejendele. • Tilføj beskrivelser ( serienummer , købsprisen , osv ) med tale- til genkendelse-funktion. • Sortér dine emner i foruddefinerede kategorier - eller oprette dit eget registreringssystem. • Generere rapporter baseret på de oplysninger, du har angivet. • Derudover har du mulighed for at e-maile din indbos-opgørelse til en mægler, der kan hjælpe dig med at afgøre, om du er ordentligt er dækket . Customer Rating: (all versions) 36 ratings Category: Utilities Updated: Jan 28, 2013 Version: 1.0.5 Size: 4.4 MB iOS
 48. 48. LIBERTY MUTUAL HOME GALLERY® - HOUSEHOLD INVENTORY Med Home Gallery, kan du: • Tilføje billeder og detaljer for op til tre ejendomme • Tilføje detaljer for indboet eller scane stregkode for yderligere detaljer (billede, tekst) • Kategorisere hvert stykke indbo • Oplyse købspris, købsdato, og / eller tilføje kvittering • Hurtigt gennemse et virtuelt galleri af dine ejendele • Eksporter din oversigt over indo som en CSV-fil eller PDF med billeder • Gemme dine data på en sikker server, så du kan få adgang til og synkronisere, når som helst fra din iPhone eller iPad . Customer Rating: (all versions) Category: Utilities Updated: Jul 20, 2015 Version: 2.1 Size: 20.9 MB 86 ratings iOS
 49. 49. PAGE 50 THIS IS KNOWIT BUPA AUSTRALIA ‘FoodSwitch Classic’ er for alle, der gerne vil gøre et sundere valg af fødevarer • ‘SaltSwitch’ er designet til at hjælpe folk med at sænke deres saltindtag • ‘GlutenSwitch’ hjælper mennesker, der lever med glutenallergi - det også med at identificere, om en emballerede fødevarer indeholder gluten • ‘FatSwitch’ er designet til at hjælpe folk med at sænke deres mættet fedt indtag og er godt for folk med for højt kolesteroltal • ‘EnergySwitch’ kan hjælpe folk med at vælge fødevarer med lavere energi (kilojoule) for at hjælpe med at styre deres energibehov • ‘SugarSwitch’ hjælper folk med at vælge sundere fødevarer med mindre sukkerindhold Customer Rating: (all versions) Category: Health & Fitness Updated: 28 May 2015 Version: 1.90 Size: 22.5 MB 470 ratings iOS
 50. 50. KNOWIT – DIN MOBILE UDVIKLINGSPARTNER
 51. 51. SIDE 52 THIS IS KNOWIT KNOWIT HAR LEVERET OVER 100 MOBILE LØSNINGER I NORDEN Knowit har leveret over 100 mobile løsninger inden for bank og finans, media, det offentlige, telecom, industri og sikkerhed. Knowit’s styrke består i, at forstå kundens behov, levere komplekse nøglefærdige løsninger, der spænder fra mobil applikation til backend og effektive arbejdsprocesser. Saldo app til SmartWatch... ”Saldo i app” er siden lanceringen i juni 2015 blevet et meget populært indslag i DNB bank- applikation. Med introduktionen af smartwatches, kan brugerne nu – via deres håndled tjekke: • Saldi • Seneste transaktioner på deres konti • Ubehandlede regninger
 52. 52. RUTER Leverance af mobil billetløsning for Oslo’s kommunal trafik på iOS, Android og Windows Phone • Kort betaling • Avanceret rejseplaner
 53. 53. NOBINA S2 iPad værktøj til buschaffører som indholder • Salg af billetter og ekstra services via kortbetaling • Visitering af billetter • Feedback til føreren med den aktuelle brændstoføkonomi
 54. 54. BEEN THERE, DONE THAT Mobilt, positionsbaseret tidsapporteringssystem til iOS & Android • GPS tracking • Offline håndtering • Webbaseret administrationsgrænseflade • Integration mod VISMA
 55. 55. PASSAGER-TÆLLING Anvendes af flere toglinjer i Sverige • Daglig tælling af passagerer • Web back-end integration for at udføre analyse og statistik • Kobling mod HASTUS for relevant daglig tog information
 56. 56. DIGITAL TRANSFORMATION - HVORDAN KAN KNOWIT HJÆLPE DIN FORRETNING? PAGE 57 THIS IS KNOWIT Strategi Diagnose, valg og timing Økonomni ROI + opfølgning Forretning Nytænkning af processer og marked Struktur & Organisation Hvor, hvordan, hvem? Kultur Digital DNA ind under huden Teknologi Rigtige valg og investeringer i det ‘Digitale landkort’ Digital Transformation
 57. 57. KNOWIT APPENDIX – GRAFER OG STATISTIKKER
 58. 58. PAGE 59 THIS IS KNOWIT MOBIL INTERNET PENETRERING I DANMARK FRA 2012 TIL 2017 Source: Statista 2015
 59. 59. PAGE 60 THIS IS KNOWIT ANTAL AF MOBIL FORBINDELSER I DANMARK FRA 2012 TIL 2020 (MIO.) Nedenstående statistik viser antallet af mobil forbindelser i Danmark fra 2012 til 2020. I 2016 vurderes det, at der vil være ca. 9 mio. Mobil forbindelser I Denmark – en værst fra 8,5 mio. Source: Statista 2015
 60. 60. SMARTPHONE OPERATIV SYSTEM – MARKEDSANDEL, Q1 2015 (VERDEN) Source: IDC, Maj 2015
 61. 61. KRAFTIG STIGNING I BRUGEN AF DIGITAL TEKNOLOGI Source: BCG Analysis (BCG, Google, Insurance @ Digital-20 x by 2020), Morgan Stanley Research
 62. 62. PAGE 63 THIS IS KNOWIT FORSIKRINGSBRANCHEN KAN IKKE MÅLE SIG MED ANDRE BRANCHER, NÅR DET DREJER SIG OM ONLINE OPLEVELSEN Forbrugertilfredshed med online oplevelse pr. branche Source: BCG digital satisfaction survey, March 2013, Morgan Stanley Research
 63. 63. PAGE 64 THIS IS KNOWIT FORBRUGERNE VENDER SIG I STIGENDE GRAD MOD ONLINE KANALER Source: Morgan Stanley/BCG Global Consumer Survey 2014 Oversigt over forbrugeres brug af kanaler til at interagere med forsikringsselskaber
 64. 64. PAGE 65 THIS IS KNOWIT FORBRUGERTILFREDSHEDEN MED FORSIKRINGSSELSKABERS ONLINE KANALER, FALDER EFTER KØBET ER FORETAGET Forbruger tilfredshed med kunderejsen med online forsikring Source: Morgan Stanley/BCG Global Consumer Survey 2014
 65. 65. SIDE 66 THIS IS KNOWIT PRIMÆRE MÅL FOR DEN MOBILE STRATEGI (ENTERPRISE VIRKSOMHEDER) Source: Syniverse
 66. 66. Mette Nøhr Digital Direktør, Konsulent ---------------- Knowit A/S Strandvejen 102B 2900 Hellerup, Danmark M +45 2097 8975 E mette.nohr@knowit.eu L dk.linkedin.com/in/mettenohr W www.knowit.eu Kontakt knowit - så hjælper vi dig i gang med din mobile strategi!

×