Ce diaporama a bien été signalé.
Nous utilisons votre profil LinkedIn et vos données d’activité pour vous proposer des publicités personnalisées et pertinentes. Vous pouvez changer vos préférences de publicités à tout moment.
Пажљиво прочитај текст и одреди које
речи су написане великим почетним
словом.
Драга бако,
Стигао сам у Ужице. Данас сам ш...
Насеља, реке, планине, језера, мора,
државе су географски појмови.

Властита имена насеља, река, мора,
планина, језера, др...
ИМЕНА РЕКА:
Дунав, Сава, Велика Морава, Тиса...
ИМЕНА НАСЕЉА:
Београд, Нови Сад, Бела Црква...
ИМЕНА ПЛАНИНА:
Златибор, Та...
Препиши правилно текст (пази на
знаке на крају реченица):
МИРА ЈЕ ДАНАС СРЕЋНА ОНА ЈЕ
ДЕВОЈЧИЦА ИЗ БЕЛЕ ЦРКВЕ БЕЛА ЦРКВА
Ј...
Мира је данас срећна. Она је девојчица
из Беле Цркве. Бела Црква је градић у
Банату. Знате ли зашто је Мира
срећна? Док је...
Мира је данас срећна. Она је девојчица
из Беле Цркве. Бела Црква је градић у
Банату. Знате ли зашто је Мира
срећна? Док је...
велико слово у писању географских назива
Prochain SlideShare
Chargement dans…5
×

велико слово у писању географских назива

18 002 vues

Publié le

Припрема за час српског језика у другом разреду

Publié dans : Formation
  • Identifiez-vous pour voir les commentaires

велико слово у писању географских назива

  1. 1. Пажљиво прочитај текст и одреди које речи су написане великим почетним словом. Драга бако, Стигао сам у Ужице. Данас сам шетао поред реке Ђетиње. Упознао сам Дарка Илића.Заједно ћемо ићи на Златибор, а викенд ћемо провести у Херцег Новом, на обали Јадранског мора.За време зимског распуста идем у Аустрију на скијање. Једва чекам да дођем код тебе и са дедом прошетам поред Сребрног језера. Воли те твој унук Миша.
  2. 2. Насеља, реке, планине, језера, мора, државе су географски појмови. Властита имена насеља, река, мора, планина, језера, држава, ПИШУ СЕ ВЕЛИКИМ ПОЧЕТНИМ СЛОВОМ!
  3. 3. ИМЕНА РЕКА: Дунав, Сава, Велика Морава, Тиса... ИМЕНА НАСЕЉА: Београд, Нови Сад, Бела Црква... ИМЕНА ПЛАНИНА: Златибор, Тара, Копаоник, Стара планина, Фрушка гора... ИМЕНА МОРА И ЈЕЗЕРА: Јадранско море, Сребрно језеро...
  4. 4. Препиши правилно текст (пази на знаке на крају реченица): МИРА ЈЕ ДАНАС СРЕЋНА ОНА ЈЕ ДЕВОЈЧИЦА ИЗ БЕЛЕ ЦРКВЕ БЕЛА ЦРКВА ЈЕ ГРАДИЋУ БАНАТУ ЗНАТЕ ЛИ ЗАШТО ЈЕ МИРА СРЕЋНА ДОК ЈЕ ШЕТАЛА ОБАЛОМ РЕКЕ НЕРЕ СРЕЛА ЈЕ СВОЈУ ДОБРУ ДРУГАРИЦУ ГОЦУ ДУГО ЈЕ НИЈЕ ВИДЕЛА ГОЦА ЖИВИ У БЕЧУ МИРА СЕ СА ГОЦОМ ДОГОВОРИЛА ДА СЕ НА ЛЕТО ДРУЖЕ НА БЕЛОЦРКВАНСКОМ ЈЕЗЕРУ ЈЕДВА ЧЕКАЈУ
  5. 5. Мира је данас срећна. Она је девојчица из Беле Цркве. Бела Црква је градић у Банату. Знате ли зашто је Мира срећна? Док је шетала обалом реке Нере срела је своју добру другарицу Гоцу. Дуго је није видела. Гоца живи у Бечу. Мира се са Гоцом договорила да се на лето друже на Белоцркванском језеру. Једва чекају!
  6. 6. Мира је данас срећна. Она је девојчица из Беле Цркве. Бела Црква је градић у Банату. Знате ли зашто је Мира срећна? Док је шетала обалом реке Нере срела је своју добру другарицу Гоцу. Дуго је није видела. Гоца живи у Бечу. Мира се са Гоцом договорила да се на лето друже на Белоцркванском језеру. Једва чекају!

×