Ce diaporama a bien été signalé.
Nous utilisons votre profil LinkedIn et vos données d’activité pour vous proposer des publicités personnalisées et pertinentes. Vous pouvez changer vos préférences de publicités à tout moment.

Otavan Opiston Osuuskunta: intro-2011

  • Identifiez-vous pour voir les commentaires

  • Soyez le premier à aimer ceci

Otavan Opiston Osuuskunta: intro-2011

  1. 1. Dia 1 Kukoistava kampus on luova tila, luova mielentila, jossa on käynnissä jatkuva ilmastonmuutos (kasvihuoneilmiö) Laboratoriossa tutkitaan, keksitään, etsitään, kyseenalaistetaan, erehdytään, kärsitään, joudutaan naurunalaisiksi, kiihdytään, taistellaan, opitaan, … Muurahaispesä ei tarvitse johtajaa vaan johtajuutta, ei organisoimista vaan itseorganisoitumista KAMPUS, LABORATORIO JA MUURAHAISPESÄDia 2 Opiston pitkän kantaman meemiohjukset: staattinen lähtöalusta, josta dynaamiset monikärkiohjukset räjähtävät liikkeelleDia 3 Ei ole väliä onko nyt menossa murros – luultavasti se on aina menossa – mutta tärkeää on olettaa ja uskoa, että niin on (vääräkin oletus herkistää oikeisiin asioihin)
  2. 2. Dia 4 Nelikanta Neljä itä-länsimaista tietäjää lahjoittavat opistolle kultaa ja mirhamiaDia 5 Kaikella on historiansa, harvoilla Liberona koulutuksen pelikentällä historiankirjoittaja ATK 1984 Etäopetus 1990 Lyhytkurssit ATK-kurssit Internetix Campus 1996 Audiografiikka Omat ohjelmat Etäopetus- Illich-pajat 2004 (täydennys) Nettilukio verkosto Aikuislukio Mikaeli, Metodix Laboratorio 2008 Tulevaisuuden- (vaihtoehto) Nettiperuskoulu tutkimus (laajennus) Sosiaalinen media Somettuminen (kyseenalaistus) Ilmiöpohjaisuus Oppimisen tulevaisuus Projektit Osuuskunta PelipedaDia 6 Kolmikanta Kitka syntyy rajapinnoilla, mutta niin syntyvät läpimurrotkin, kolmikannassa kypsyvät tämän ajan kuumimmat teemat Mikkeli Opisto Osuuskunta
  3. 3. Dia 7 Kolmikanta Kitka syntyy rajapinnoilla, mutta niin syntyvät läpimurrotkin, kolmikannassa kypsyvät tämän ajan kuumimmat teematDia 8 VÄHÄN UUTTA, VÄHÄN VANHAA, PALJON LAINATTUA Itseorganisoitumista vaikka väkisin, ”Lopuksi nostan mielestäni merkittävimmän ajatuksen. Kaikki uudisraivaajille ei ole tarjolla nykyinen opetus tuntuu edistävän hierarkkista ajattelua, oli opetettava aihe sitten tietotekniikka, psykologia, liiketalous, ensimmäisen luokan matkalippuja, mutta matematiikka, historia tai jopa biologia. Maailma on kuitenkin rinnakkainen ja itseorganisoituva. elämyksiä sitäkin enemmän Kompleksisuuden teorian mallit ja sovellukset – itseorganisoituvuuden kautta syntyvät ajatukset – niiden kautta ovat syntyneet tietotekniikan viimeaikaiset läpimurrot. Itsenäiset ajattelijat ovat muutoksen takana. Oppilaitokset eivät ole olleet tehtävänsä tasalla. Tätä olen itse opiskellut viimeiset viisitoista vuotta ja muutaman vuoden voisin niistä puhua. Tässä on uusi rajaseutu!” - Risto Linturi 15.10.2010 Rovaniemen ammattikorkeakouluDia 9 Oppimisen organisoituminen Tällaista itse- ja väkisinorganisoitumista tapahtuu koulumaailmassa Oppimisen tulevaisuus 2030 –barometrin mukaan
  4. 4. Dia 10 Osuuskunnan järjestöt Osuuskuntaväen on mahdollista klusteroitua samuuksiksi ja toisiaan täydentäviksi erilaisuuksiksiDia 11 “Suppiloteoria” Outo viehättäjä alkaa organisoida toimintaa, ensin poimitaan kypsät marjat, Hyöty 1: toiseksi niistä tehdään hilloa ja raha, Hyöty 2: tietotaito, resurssi kolmanneksi jalostetaan uudet vaihdanta runsassatoiset tai ainakin maukkaat Hyöty 3: instru- mentti, lajikkeet subjekti Osuuskunta 2012-2017Dia 12 Opiston tiimirakenne avaa asiantuntijuuksia: projekti, ratkaisu (koodi, nettijulkaisu), sisältö (oppimateriaali, verkkosisällöt), nettikoulutus (yleissivistävät tutkinto- opiskelijat), tavat (koulutussuunnittelu, tapahtumien organisointi)

×