Ce diaporama a bien été signalé.
Nous utilisons votre profil LinkedIn et vos données d’activité pour vous proposer des publicités personnalisées et pertinentes. Vous pouvez changer vos préférences de publicités à tout moment.

Maica Tereza

Maica Tereza - Citate

 • Identifiez-vous pour voir les commentaires

Maica Tereza

 1. 1. Note: This is the original Tommy’s Window “Mother Teresa” PowerPoint slideshow. There’s another similar copy floating around on the internet that someone else ‘modified’ using this original. PENTRU A CONTINUA, FOLOSIŢI MOUSE-UL ♫ Porniţi boxele Din vorbele înţelepte ale MAICII TEREZA „Nu aştepta să se apuce şefii de treabă. Începe de unul singur. Ocupă-te, rând pe rând, de fiecare om.” Maica Tereza a fost un exemplu viu a ceea ce înseamnă să „trăieşti” cuvântul Evangheliei.
 2. 2. “Părerea mea este că lumea de azi este întoarsă pe dos şi suferă atât de mult din cauză că este tot mai puţină dragoste în casele oamenilor, în viaţa de familie. Nu mai avem timp pentru copii, nu ne facem timp pentru ceilalţi, nu ne rămâne timp să ne bucurăm unul de altul.” “Dragostea începe în familie. Dragostea se trăieşte în familie şi de aceea lumea de acum are parte de atât de multe necazuri şi suferinţă. Se pare că oamenii din ziua de azi sunt într-o goană nebună, dornici de realizări tot mai mari, de averi tot mai multe. Părinţii au tot mai puţin timp pentru copii. Soţii au tot mai puţin timp unul pentru altul. În casele oamenilor, lucrurile nu sunt aşa cum ar trebui şi de aici pleacă problemele care tulbură liniştea omenirii.”
 3. 3. „Îl văd pe Dumnezeu în fiecare făptură umană. Când spăl rănile unui lepros este ca şi cum aş îngriji rănile Mântuitorului. Cum să nu consider acest lucru o experienţă frumoasă?” – dintr-un interviu din 1974. DESRE SĂRĂCIE „Când văd câtă risipă se face aici, simt că îmi fierbe sângele în vine. Nu îmi stă în fire să clocotesc de furie, dar nu mă poţi abţine, mai ales după ce am văzut Etiopia.” -- Washington 1984.
 4. 4. “Cea mai cumplită sărăcie este singurătatea şi sentimentul că nu te iubeşte nimeni.” „Cea mai grea boală nu este nici lepra, nici tuberculoza, ci sentimentul că nimeni nu te vrea în preajmă.” „În lumea de azi, foamea de dragoste şi apreciere este mai mare decât foamea pentru o coajă de pâine.” „Noi credem că sărăcia înseamnă să nu ai demâncare, să nu ai haine, să nu ai un acoperiş deasupra capului. Dar omul care este dat la o parte, de care nu îi pasă nimănui şi pe care nu-l iubeşte nimeni este cel mai sărac dintre toţi. Ca să scăpăm de această sărăcie, trebuie să facem ceva chiar în casele noastre.”
 5. 5. DESPRE RĂZBOI„Nu am luptat în nici un război, dar am văzut foamete şi moarte. M-am întrebat: „Oare ce simt cei care fac asta?” Nu înţeleg...Cu toţii suntem copiii lui Dumnezeu. De ce fac asta? Nu înţeleg.” „Vă rog să alegeţi calea păcii. Războiul acesta de care se tem toţi va aduce şi învingători, şi învinşi. Însă acest lucru nu poate justifica nici acum, nici pe viitor suferinţa, durerea şi pierderea de vieţi omeneşti pricinuite de armele voastre.” --Scrisoare adresată preşedintelui Statelor Unite George Bush şi preşedintelui irakian Saddam Hussein în ianuarie 1991 --Beirut 1982, în timpul conflictelor dintre armata israeliană şi trupele de gherilă palestiniene.
 6. 6. DESPRE AVORT Avortul este „uciderea pruncului în pântece. Un copil este un dar de la Dumnezeu. Dacă nu-l doriţi, daţi-mi-l mie.” „Avortul este cea mai sigură cale de a distruge pacea pentru că, dacă o mamă îşi poate ucide propriul copil, ce ne-ar putea opri pe noi să nu ne omorâm unul pe altul? Nu ne-ar opri nimic.” „Sărăcia este atunci când tu hotărăşti să omori un copil doar ca să îţi poţi permite să trăieşti după bunul tău plac.”
 7. 7. “Zilele trecute am visat că stăteam la Poarta Raiului şi Sfântul Petru mi-a spus: „Du-te înapoi pe pământ. Aici nu avem oameni nevoiaşi.” -- adresându-se prinţului Mihail al Greciei în 1996. DESPRE MUNCA EI DE O VIAŢĂ “Nouă ni se pare că ceea ce facem este doar o picătură într-un ocean. Dar, fără acea picătură, oceanul nu ar fi la fel de plin.” „Nu este o minune că facem ce facem, ci că suntem fericiţi că facem asta.”
 8. 8. DESPRE DRAGOSTE „Dacă îi judeci pe oameni, nu îţi mai rămâne timp să îi iubeşti.” •„Încerc să fac pentru cei săraci din dragoste ceea ce alţii ar face pentru bani. Nu, nu m-aş atinge de un lepros dacă mi-ai da o mie de lire sterline; dar mă îngrijesc de el cu dragă inimă din dragoste pentru Dumnezeu.” • „Am dat de un paradox: când iubeşti chiar dacă te doare, nu dai de tot mai multă durere, ci de tot mai multă dragoste.” • „Nu pot spune precis cum este în Rai, dar ştiu sigur că, atunci când vom muri şi Dumnezeu ne va judeca, NU ne va întreba: „Câte lucruri bune ai făcut pe pământ?”, ci mai degrabă: „De câte ori ai făcut ceva din toată inima?”
 9. 9. •„Un om lăsat în voia sorţii, de care nu îi pasă nimănui este mai flămând şi mai sărac decât unul care nu are ce să mănânce.” • „Să nu credeţi că dragostea, pentru a fi adevărată, trebuie să facă ceva ieşit din comun. Trebuie să iubim fără să obosim a iubi.” • „De fiecare dată când zâmbeşti cuiva, dai dovadă de un act de iubire. Îi dăruieşti un cadou, faci un gest frumos.” • „Faptele bune se ţin de mână şi se prind într-un colier superb de dragoste.”
 10. 10. • „Fii conştiincios în lucrurile mărunte, pentru că în ele îţi vei găsi puterea.” • „Sunt un condei mic în mâna lui Dumnezeu cu care scrie o scrisoare de dragoste omenirii.” •„Nu mă rog să am succes, ci să fiu conştiincioasă.” • „Ştiu că Dumnezeu nu îmi pune în spate o povară mai grea decât pot duce. Dar câteodată tare aş vrea să nu mă creadă aşa de puternică!” ÎN SLUJBA LUI DUMNEZEU • “Fiecare dintre ei este Isus în camuflaj.”
 11. 11. „În viaţă nu putem face lucruri mari. Putem face numai lucruri mici, dar cu multă dragoste.” „Mulţi confundă munca noastră cu vocaţia noastră. Vocaţia noastră este dragostea de Dumnezeu.” „Doamne, fă-mă să apreciez onoarea vocaţiei mele alese şi responsabilităţile pe care le aduce. Nu îmi permite nici o clipă să îi ştirbesc din valoare prin a da dovadă de neîndurare, nerăbdare sau nepăsare.” „Ar trebui să vorbim mai puţin. Predicile nu trebuie să se oprească la cuvinte. Ce e de făcut? Pune mâna pe mătură şi fă curat în casa cuiva. Vei vorbi mai mult decât prin cuvinte.”
 12. 12. „Să nu credem că facem tot ce putem când dăm bani. Banii nu sunt totul. De bani poţi să faci rost, dar oamenii au nevoie de inima ta, ca să îi iubeşti. Dă dovadă de dragoste oriunde te duci!” „Trebuie să Îl căutăm pe Dumnezeu, însă nu Îl vom găsi în hărmălaie şi agitaţie. Dumnezeu este prieten cu liniştea. Uită-te la natură: copacii, florile, iarba – toate cresc în linişte; uită-te la stele, la lună şi soare, cum se rotesc în linişte... Avem nevoie de linişte pentru a atinge inima cuiva.” „„Vorbele care nu aduc lumina lui ChristosVorbele care nu aduc lumina lui Christos adâncesc întunericul.”adâncesc întunericul.”
 13. 13. „La sfârşitul vieţii nu vom fi judecaţi după câte diplome am primit, câţi bani am făcut sau câte lucruri măreţe am înfăptuit. Vom fi judecaţi după „Am fost flămând şi mi-aţi dat să mănânc. Am fost dezgolit şi m-aţi îmbrăcat. Am fost fără adăpost şi m-aţi primit în casa voastră.”
 14. 14. Dacă nu L-ai primit încă pe Isus în inima ta, poţi să o faci acum, spunând această mică rugăciune: “Dragă Isus, cred că eşti Fiul lui Dumnezeu şi Mântuitorul meu. Am nevoie de iubirea Ta care să mă cureţe de greşeli şi de păcate. Am nevoie de lumina Ta care să alunge întunericul. Am nevoie de pacea Ta care să îmi astâmpere inima. Îţi deschid acum uşa inimii mele şi te rog să vii în viaţa mea şi să îmi dai darul vieţii veşnice. Amin” “Isus este Domnul meu. Isus este Soţul meu. Isus este Viaţa mea. Isus este singura mea Iubire. Isus este Tot ce am!”
 15. 15. Dacă vrei ca mesajul tău de dragoste să fie auzit, trebuie să îl transmiţi. Dacă vrei să ai lumină, nu lăsa lumânarea să se stingă. Stai aproape de Isus. El te iubeşte. Să ne rugăm. Dumnezeu să te binecuvânteze. M. Tereza

×