Ce diaporama a bien été signalé.
Nous utilisons votre profil LinkedIn et vos données d’activité pour vous proposer des publicités personnalisées et pertinentes. Vous pouvez changer vos préférences de publicités à tout moment.

16 Tableau II

1 096 vues

Publié le

Publié dans : Formation, Art & Photos, Technologie
 • Soyez le premier à commenter

16 Tableau II

 1. 1. Tableau II 1921-1925 Neoplasticisme Col·lecció Max Bill Zuric (Suïssa) Piet Mondrian (1872-1944)
 2. 2. NEOPLASTICISME Moviment artístic holandès que, partint de la raó i de models teòrico-pràctics concrets, proposa una nova ordenació geomètrica del món en contraposició a la irracionalitat destructora de la primera guerra mundial Mondrian portà l'art abstracte fins a les últimes conseqüències. Per mitjà d'una simplificació radical, tant en la composició com en el color.
 3. 3. De Stijl = l’estil El 1917 es funda la revista De Stijl, en la que Mondrian desenvolupà la seva teoria sobre les noves formes artístiques que denominà neoplasticisme. Enfront de la irracionalitat del Dada, proposen exaltar la racionalitat. Sostenia que l'art no ha d'implicar-se en la reproducció d'imatges d'objectes reals, sinó expressar únicament l'absolut i universal que s'amaga darrera la veritat. Ha influït notablement en el Refusava les qualitats sensorials de textura, superfície i disseny i l’arquitectura del color, i reduí la seva paleta als colors primaris. segle XX. La influència del moviment La seva creença era que una tela, és a dir, una neoplàstic es va fer sentir en superfície plana, només ha de contenir elements plans. la Bauhaus. Implicava l'eliminació de tota línia corba i admet De fet, l’etapa berlinesa de únicament les línies rectes i els angles rectes. Mies van der Rohe està fortament impregnada per el neoplasticisme.
 4. 4. Estudià a l'Acadèmia de Belles Arts d'Amsterdam. Les seves primeres obres eren paisatges. Holandès 1904 Molí 1908
 5. 5. Es traslladà París el 1911 Adoptà l'estil cubista i realitzà series analítiques com la sèrie Arbres. Arbre gris 1911
 6. 6. Natura morta amb got de Gingembre 1911
 7. 7. Oceànics Quadres que en principi representen el mar, tenen forma oval i estan formats per un entramat de línies negres disposades en vertical i horitzontal sobre un fons de color neutre. Ocean 5 1915 Composició 10 amb blanc I negre 1915
 8. 8. Mondrian formularà les bases del que període 1921- 1925 haurà de ser la seva pintura durant molts anys: •Utilitza de nou el color, però el limità finalment als colors primaris, el blanc i el negre. • Utilitza línies verticals i la horitzontals de color negre, que delimiten rectangles de color.
 9. 9. ELEMENTS PLÀSTICS PURS Omet qualsevol referència al moviment Color primari (vermell, groc, blau). No a la línia corba i diagonal.. Retícula de línies horitzontals i verticals. Busca en tot moment Les línies negres l’equilibri. serveixen per aïllat els El color la forma i la colors i fa que seva disposició estan destaquin més cada un estudiats segons un d’aquests. perfecte ordre mental. Trama de quadrats, rectangles i angles rectes Seqüència d’un univers infinit. El color blanc Els colors i les formes dels límits del simbolitza la llum. quadre no queden emmarcades. Bidimensionalitat Evita crear il·lusió de profunditat.
 10. 10. Vertical = home = espai = estàtica = harmonia Horitzontal = dona = temps = dinàmica= melodia
 11. 11. El Boogie-Woogie (bugui-bugui) es una període americà música de ritme molt ràpid que es caracteritza per la repetició constant i forta de la part greu contrarestada per la melodia de la part aguda. Aquesta música, originària de la música negra nord-americana, estava de moda en la boja Amèrica d'aquells anys, i de la qual Mondrian s'enamorà. Petits blocs de color -la tríade dels primaris groc, blau i vermell- reboten uns contra els altres, creant una pulsació vitalista que, com el bugui- bugui, és pur ritme. Creen una espècie de vibració òptica, saltant d'una intersecció cap a una altra com els carrers de Nova York. Al mateix temps, però, quan ens fixem atentament, ens adonem amb quina harmonia i extraordinari equilibri estan disposats els colors. Broadway Boogie-Woogie 1942-43 Metropolitat Museum of Art, New York
 12. 12. Cadira en vermell I blau Gerrit T. Rietveld 1923

×