Ce diaporama a bien été signalé.
Nous utilisons votre profil LinkedIn et vos données d’activité pour vous proposer des publicités personnalisées et pertinentes. Vous pouvez changer vos préférences de publicités à tout moment.
Një permbledhje Gjuhës nga Komunikimi
Sinonimet , Antonimet
 Komunikimi lindi kohe me pare nga vete njerezit

.Njerezit kishin nevoje te shprehnin mendimet , idete e
tyre ,ndenjat p...
•Të

komunikosh do të thote të japësh dhe të marrësh
informacione, të shkëmbesh ide , mendime , ndjenja etj.
•Dhënësi, mar...
Skema e komunikimit
Llojet e komunikimti janë : Komunikim gjuhësor dhe

jo gjuhësor
Komunikimi gjuhësor ka si kod gjuhën (shqip,
anglisht,it...
 Përmes gjuhës së folur dhe të shkruar ne arrijmë të :

shprehim ndjena, shkëmbejme ide dhe provoja, tragojmë
gjëra te ve...
Sinonimet

Janë fjalë të ndryshme me kuptim të njëjtë ose të
ngjashëm .
Antonimet
Janë fjalë me kuptime të kundërta .
Sinonimet

Janë fjalë të ndryshme me kuptim të njëjtë ose të
ngjashëm .
Antonimet
Janë fjalë me kuptime të kundërta .
Gjuha ( Permbledhje per Komunikimin dheantonime , Sinonimet )
Gjuha ( Permbledhje per Komunikimin dheantonime , Sinonimet )
Prochain SlideShare
Chargement dans…5
×

Gjuha ( Permbledhje per Komunikimin dheantonime , Sinonimet )

4 127 vues

Publié le

Publié dans : Formation
  • Login to see the comments

  • Soyez le premier à aimer ceci

Gjuha ( Permbledhje per Komunikimin dheantonime , Sinonimet )

  1. 1. Një permbledhje Gjuhës nga Komunikimi Sinonimet , Antonimet
  2. 2.  Komunikimi lindi kohe me pare nga vete njerezit .Njerezit kishin nevoje te shprehnin mendimet , idete e tyre ,ndenjat per cdo gje qe e rrethonte . Fillimisht njerezit filluan te pikturonin ato cka shihnin ne menyren e tyre . Me pas piktura mori trajten e fjaleve dhe gjuhes se shkruar . Te shumta jane deshmite qe tregojne se njerezimi ka filluar shume kohe me pare te komunikoje, kjo shihet nga pikturat ne muret e shpellave nga shkornjat e alfabeteve te atehershme etj . Normalisht komunikimi ka hap pas hapi ardhur gjithnje duke u zhvilluar duke marre trajta te reja ne cdo kohe ,nga antikiteti e deri ditet e sotme ku ne zoterojme tashem nje komunikim mjaft modern ,elektronik ,efikas dhe shume te shpejte .
  3. 3. •Të komunikosh do të thote të japësh dhe të marrësh informacione, të shkëmbesh ide , mendime , ndjenja etj. •Dhënësi, marrësi, mesazhi, referenti, kodi dhe kanali janë gjashtë elementet qe bashkëveprojnë me njeri-tjetrin në çdo lloj komunikimi
  4. 4. Skema e komunikimit
  5. 5. Llojet e komunikimti janë : Komunikim gjuhësor dhe jo gjuhësor Komunikimi gjuhësor ka si kod gjuhën (shqip, anglisht,italisht etj) Komunikimi jo gjuhësor është ai që realizohet me anë të gjesteve , zërit , dritës , ngjyraveve , figurave , simboleve ejt.
  6. 6.  Përmes gjuhës së folur dhe të shkruar ne arrijmë të : shprehim ndjena, shkëmbejme ide dhe provoja, tragojmë gjëra te verteta dhe imagjinare, përshkruajmë njerëz,kafshe, gjëra, situata etj . Gjuha e folur dhe e shkruar është mjeti kryesor I komunikimit. Nepermjet gjuhës zbëthen të gjitha sistemet e shenjave . Për të komunikuar sa më mirë ne duhet të zhvillojem të katër aftesite gjuhesore : të folurit ,të dëgjuarit, të shkruarit dhe të lexuarit.
  7. 7. Sinonimet Janë fjalë të ndryshme me kuptim të njëjtë ose të ngjashëm . Antonimet Janë fjalë me kuptime të kundërta .
  8. 8. Sinonimet Janë fjalë të ndryshme me kuptim të njëjtë ose të ngjashëm . Antonimet Janë fjalë me kuptime të kundërta .

×