Bazat marketing ligj.8_kontrolli_dhe_organizimi_i_marketingut

Organizimi dhe kontrolli i
   marketingut
Organizimi dhe kontrolli i marketingut

Format e organizimit të aktiviteteve të marketingut

Organizimi i aktiviteteve të marketingut është i
 lidhur me orientimet e definuara të biznesit të
 ndërmarrjes, me mundësitë materiale dhe
 kadrovike, si dhe me përvetësimin e koncepteve
 bashkëkohore të biznesit.
Organizimi i marketingut ne ndermarrje
Organizimi i marketingut sipas parimit te funksioneve
Organizimi i marketingut sipas produkteve
Organizimi i marketingut sipas tregjeve
Organizimi i marketingut sipas bleresve
Rëndësia e kësaj forme qëndron në faktin se në fokus janë
blerësit, me çka përputhet plotësisht me konceptin e
marketingut.
Kontrolli i aktiviteteve te marketingut

Koncepti i marketingut në ndërmarrje zbatohet
  me qëllim të realizimit të objektivave, siç janë:
• përmbushja e nevojave të konsumatorëve
(individëve, ndërmarrjeve, grupeve, shoqërisë),
  vëllimi i shitjes, fitimi,
• pjesëmarrja në treg dhe
• reputacioni (imixhi) tek blerësit dhe
  konkurrenca
Kontrolli i aktiviteteve te marketingut

Kontrolli i marketingut është proces, ku zbatohen
 qasje, metoda, mjete dhe kritere standarde, me
 të cilat vërtetohen rezultatet ose
Përmes kontrollit bëhen:
• krahasimi I aktiviteteve të planifikuara dhe ato te
 realizuara,
• rezultateve dhe të shpenzimeve,
• mundëson korrigjime, ndërhyrje, përmirësime
 dhe
• modifikime të nevojshme.
Procesi i kontrollit të shpenzimeve (investimeve)
të marketingut

Klasifikohen në tri grupe:
1. shpenzimet kërkimore-zhvillimore,
2. të distribuimit dhe,
3. të promocionit.
Revizioni I aktiviteteve te marketingut


Me revizionin e aktiviteteve të marketingut
 nënkuptohet egzaminimi dhe diagnostifikimi
 i gjendjes së aktiviteteve të marketingut, me
 qëllim të identifikimit të problemeve dhe të
 gjetjes së mënyrave për tejkalimin e tyre.
Revizioni I aktiviteteve te marketingut
Kotler është i mendimit se revizioni i aktiviteteve
 dhe i situatave të marketingut përfshihet në
 gjashtë tërësi :
1. revizioni i mjedisit të marketingut,
2. revizioni i strategjisë së marketingut,
3. revizioni i organizimit të marketingut,
4. revizioni i sistemit të marketingut,
5. revizioni i rendimentit të marketingut dhe,
6. revizioni i funksioneve të marketingut.
1 sur 12

Recommandé

Tipologjia e marketingut pjesa e ii par
Tipologjia e marketingut  pjesa e iiTipologjia e marketingut  pjesa e ii
Tipologjia e marketingut pjesa e iiekonomia
1.6K vues15 diapositives
Marketing par
MarketingMarketing
MarketingVeton Sopjani
14.3K vues18 diapositives
Marketingu Per Bizneset E Vogla par
Marketingu Per Bizneset E VoglaMarketingu Per Bizneset E Vogla
Marketingu Per Bizneset E VoglaMenaxherat
4.3K vues12 diapositives
Planifikimi i marketingut par
Planifikimi i marketingutPlanifikimi i marketingut
Planifikimi i marketingutValdet Shala
7.5K vues8 diapositives
Bazat e marketingut LIGJ 6 par
Bazat e marketingut LIGJ 6Bazat e marketingut LIGJ 6
Bazat e marketingut LIGJ 6Valdet Shala
5.4K vues11 diapositives
MARKETINGU - Dr. Hykmete Bajrami (Pyetje dhe përgjigje) par
MARKETINGU - Dr. Hykmete Bajrami (Pyetje dhe përgjigje)MARKETINGU - Dr. Hykmete Bajrami (Pyetje dhe përgjigje)
MARKETINGU - Dr. Hykmete Bajrami (Pyetje dhe përgjigje)fatonbajrami1
102.3K vues43 diapositives

Contenu connexe

Tendances

Kuptimi i informacionit dhe i kerkimit marketing par
Kuptimi i informacionit dhe i kerkimit marketingKuptimi i informacionit dhe i kerkimit marketing
Kuptimi i informacionit dhe i kerkimit marketingHekuran Zogaj
3K vues17 diapositives
Kuptimi i informacionit dhe i kerkimit marketing par
Kuptimi i informacionit dhe i kerkimit marketingKuptimi i informacionit dhe i kerkimit marketing
Kuptimi i informacionit dhe i kerkimit marketingHekuran Zogaj
3K vues18 diapositives
Bazat e marketingut punimi i produktit par
Bazat e marketingut punimi i produktitBazat e marketingut punimi i produktit
Bazat e marketingut punimi i produktitVeton Sopjani
9.7K vues19 diapositives
Koncepti marketingut par
Koncepti marketingutKoncepti marketingut
Koncepti marketingutMenaxherat
7.8K vues45 diapositives
Hulumtimet e marketingut par
Hulumtimet e marketingutHulumtimet e marketingut
Hulumtimet e marketingutYmer-Hamide Ejupi
3.6K vues5 diapositives
Strategjite segmentimi i tregut par
Strategjite  segmentimi i tregutStrategjite  segmentimi i tregut
Strategjite segmentimi i tregutekonomia
31.7K vues35 diapositives

Tendances(19)

Kuptimi i informacionit dhe i kerkimit marketing par Hekuran Zogaj
Kuptimi i informacionit dhe i kerkimit marketingKuptimi i informacionit dhe i kerkimit marketing
Kuptimi i informacionit dhe i kerkimit marketing
Hekuran Zogaj3K vues
Kuptimi i informacionit dhe i kerkimit marketing par Hekuran Zogaj
Kuptimi i informacionit dhe i kerkimit marketingKuptimi i informacionit dhe i kerkimit marketing
Kuptimi i informacionit dhe i kerkimit marketing
Hekuran Zogaj3K vues
Bazat e marketingut punimi i produktit par Veton Sopjani
Bazat e marketingut punimi i produktitBazat e marketingut punimi i produktit
Bazat e marketingut punimi i produktit
Veton Sopjani9.7K vues
Koncepti marketingut par Menaxherat
Koncepti marketingutKoncepti marketingut
Koncepti marketingut
Menaxherat7.8K vues
Strategjite segmentimi i tregut par ekonomia
Strategjite  segmentimi i tregutStrategjite  segmentimi i tregut
Strategjite segmentimi i tregut
ekonomia31.7K vues
Orientimi marketing ne biznes ( marketing ) par Sabir Asipi
Orientimi marketing ne biznes ( marketing )Orientimi marketing ne biznes ( marketing )
Orientimi marketing ne biznes ( marketing )
Sabir Asipi3.6K vues
Promocioni i shitjeve ( marketing ) par Sabir Asipi
Promocioni i shitjeve ( marketing )Promocioni i shitjeve ( marketing )
Promocioni i shitjeve ( marketing )
Sabir Asipi18.9K vues
Koncepti i marketingut ka pikënisje par Arta Kurti
Koncepti i marketingut ka pikënisjeKoncepti i marketingut ka pikënisje
Koncepti i marketingut ka pikënisje
Arta Kurti905 vues
Njohuri Baze Marketing par Menaxherat
Njohuri Baze MarketingNjohuri Baze Marketing
Njohuri Baze Marketing
Menaxherat66.2K vues
2.politika e promocionit_ui_re par Gashi Besnik
2.politika e promocionit_ui_re2.politika e promocionit_ui_re
2.politika e promocionit_ui_re
Gashi Besnik4.2K vues
Strategjia E Luftarake Marketingut Iii par Besart Krasniqi
Strategjia E Luftarake Marketingut IiiStrategjia E Luftarake Marketingut Iii
Strategjia E Luftarake Marketingut Iii
Besart Krasniqi3.3K vues
Hulumtimet e Marketingut, Ercan Gegez par Kujtim Hameli
Hulumtimet e Marketingut, Ercan GegezHulumtimet e Marketingut, Ercan Gegez
Hulumtimet e Marketingut, Ercan Gegez
Kujtim Hameli2.3K vues
Marketing 14 sh.personale dhe promocioni par ekonomia
Marketing 14 sh.personale dhe promocioni Marketing 14 sh.personale dhe promocioni
Marketing 14 sh.personale dhe promocioni
ekonomia4.9K vues
Kuptimi i Marketingut Ligjerata-1 par Zana Agushi
Kuptimi i Marketingut Ligjerata-1Kuptimi i Marketingut Ligjerata-1
Kuptimi i Marketingut Ligjerata-1
Zana Agushi1.7K vues

Similaire à Bazat marketing ligj.8_kontrolli_dhe_organizimi_i_marketingut

Si Te Hartojme Nje Plan Marketing par
Si Te Hartojme Nje Plan MarketingSi Te Hartojme Nje Plan Marketing
Si Te Hartojme Nje Plan MarketingIlirjan
8.9K vues3 diapositives
Njohuribazemarketing 100202085715-phpapp01 par
Njohuribazemarketing 100202085715-phpapp01Njohuribazemarketing 100202085715-phpapp01
Njohuribazemarketing 100202085715-phpapp01valmirejetishi
800 vues110 diapositives
Njohuri Baze Marketing par
Njohuri Baze MarketingNjohuri Baze Marketing
Njohuri Baze MarketingMenaxherat
6.9K vues114 diapositives
Njohuribazemarketing par
NjohuribazemarketingNjohuribazemarketing
NjohuribazemarketingArta Kurti
1.4K vues110 diapositives
Manaxhimi strategjik dhe ndryshimet organizacionale 18.11.2011 par
Manaxhimi strategjik dhe ndryshimet organizacionale 18.11.2011Manaxhimi strategjik dhe ndryshimet organizacionale 18.11.2011
Manaxhimi strategjik dhe ndryshimet organizacionale 18.11.2011Menaxherat
29.9K vues184 diapositives
Manaxhimi i një organizimi marketing holistik par
Manaxhimi i një organizimi marketing holistikManaxhimi i një organizimi marketing holistik
Manaxhimi i një organizimi marketing holistikAneida Bajraktari Bicja
1.9K vues34 diapositives

Similaire à Bazat marketing ligj.8_kontrolli_dhe_organizimi_i_marketingut(20)

Si Te Hartojme Nje Plan Marketing par Ilirjan
Si Te Hartojme Nje Plan MarketingSi Te Hartojme Nje Plan Marketing
Si Te Hartojme Nje Plan Marketing
Ilirjan8.9K vues
Njohuribazemarketing 100202085715-phpapp01 par valmirejetishi
Njohuribazemarketing 100202085715-phpapp01Njohuribazemarketing 100202085715-phpapp01
Njohuribazemarketing 100202085715-phpapp01
valmirejetishi800 vues
Njohuri Baze Marketing par Menaxherat
Njohuri Baze MarketingNjohuri Baze Marketing
Njohuri Baze Marketing
Menaxherat6.9K vues
Njohuribazemarketing par Arta Kurti
NjohuribazemarketingNjohuribazemarketing
Njohuribazemarketing
Arta Kurti1.4K vues
Manaxhimi strategjik dhe ndryshimet organizacionale 18.11.2011 par Menaxherat
Manaxhimi strategjik dhe ndryshimet organizacionale 18.11.2011Manaxhimi strategjik dhe ndryshimet organizacionale 18.11.2011
Manaxhimi strategjik dhe ndryshimet organizacionale 18.11.2011
Menaxherat29.9K vues
Ndermarresi par Menaxherat
NdermarresiNdermarresi
Ndermarresi
Menaxherat20.5K vues
Perkufizimi i kerkimeve te tregut par student
Perkufizimi i kerkimeve te tregutPerkufizimi i kerkimeve te tregut
Perkufizimi i kerkimeve te tregut
student3.6K vues
Marketingu hulumtimi i tregut par bujar30
Marketingu hulumtimi i tregutMarketingu hulumtimi i tregut
Marketingu hulumtimi i tregut
bujar3034.8K vues
Menaxhimi i operacioneve all slides vehbi rama par drilon emini
Menaxhimi i operacioneve  all slides vehbi ramaMenaxhimi i operacioneve  all slides vehbi rama
Menaxhimi i operacioneve all slides vehbi rama
drilon emini7.6K vues
Polika e promocionit x par Zana Agushi
Polika e promocionit xPolika e promocionit x
Polika e promocionit x
Zana Agushi3.4K vues
Manaxhimi strategjik-nga-literatura-mesimore par coupletea
Manaxhimi strategjik-nga-literatura-mesimoreManaxhimi strategjik-nga-literatura-mesimore
Manaxhimi strategjik-nga-literatura-mesimore
coupletea9.4K vues
Manaxhimi strategjik 305 sllajde par Shpejtim Rudi
Manaxhimi strategjik 305 sllajdeManaxhimi strategjik 305 sllajde
Manaxhimi strategjik 305 sllajde
Shpejtim Rudi9.1K vues

Plus de Valdet Shala

So kapitulli xiii komunikimi 2013 par
So kapitulli xiii komunikimi 2013So kapitulli xiii komunikimi 2013
So kapitulli xiii komunikimi 2013Valdet Shala
7.4K vues13 diapositives
Mesimi praktik 8 par
Mesimi praktik 8Mesimi praktik 8
Mesimi praktik 8Valdet Shala
2.1K vues19 diapositives
So kapitulli x fuqia politika-konflikti-2013 par
So kapitulli x fuqia politika-konflikti-2013So kapitulli x fuqia politika-konflikti-2013
So kapitulli x fuqia politika-konflikti-2013Valdet Shala
1.5K vues10 diapositives
Sim 10 par
Sim 10Sim 10
Sim 10Valdet Shala
1.3K vues18 diapositives
Tregtia elektronike par
Tregtia elektronikeTregtia elektronike
Tregtia elektronikeValdet Shala
10.8K vues24 diapositives
So kapitulli vii teoria e barazise 2013 par
So kapitulli vii teoria e barazise 2013So kapitulli vii teoria e barazise 2013
So kapitulli vii teoria e barazise 2013Valdet Shala
1.5K vues11 diapositives

Plus de Valdet Shala(20)

So kapitulli xiii komunikimi 2013 par Valdet Shala
So kapitulli xiii komunikimi 2013So kapitulli xiii komunikimi 2013
So kapitulli xiii komunikimi 2013
Valdet Shala7.4K vues
So kapitulli x fuqia politika-konflikti-2013 par Valdet Shala
So kapitulli x fuqia politika-konflikti-2013So kapitulli x fuqia politika-konflikti-2013
So kapitulli x fuqia politika-konflikti-2013
Valdet Shala1.5K vues
Tregtia elektronike par Valdet Shala
Tregtia elektronikeTregtia elektronike
Tregtia elektronike
Valdet Shala10.8K vues
So kapitulli vii teoria e barazise 2013 par Valdet Shala
So kapitulli vii teoria e barazise 2013So kapitulli vii teoria e barazise 2013
So kapitulli vii teoria e barazise 2013
Valdet Shala1.5K vues
Ligjerata4 mesim praktik par Valdet Shala
Ligjerata4 mesim praktikLigjerata4 mesim praktik
Ligjerata4 mesim praktik
Valdet Shala1.6K vues
Prezantim 2 MSc Behrije Ramaj par Valdet Shala
Prezantim 2 MSc Behrije Ramaj Prezantim 2 MSc Behrije Ramaj
Prezantim 2 MSc Behrije Ramaj
Valdet Shala1.3K vues
Prezantim 1 MSc Behrije Ramaj par Valdet Shala
Prezantim 1 MSc Behrije RamajPrezantim 1 MSc Behrije Ramaj
Prezantim 1 MSc Behrije Ramaj
Valdet Shala1.8K vues
Ligj 1 sisteme_informative_mimoza_luta par Valdet Shala
Ligj 1 sisteme_informative_mimoza_lutaLigj 1 sisteme_informative_mimoza_luta
Ligj 1 sisteme_informative_mimoza_luta
Valdet Shala1.1K vues

Bazat marketing ligj.8_kontrolli_dhe_organizimi_i_marketingut

 • 1. Organizimi dhe kontrolli i marketingut
 • 2. Organizimi dhe kontrolli i marketingut Format e organizimit të aktiviteteve të marketingut Organizimi i aktiviteteve të marketingut është i lidhur me orientimet e definuara të biznesit të ndërmarrjes, me mundësitë materiale dhe kadrovike, si dhe me përvetësimin e koncepteve bashkëkohore të biznesit.
 • 3. Organizimi i marketingut ne ndermarrje
 • 4. Organizimi i marketingut sipas parimit te funksioneve
 • 5. Organizimi i marketingut sipas produkteve
 • 6. Organizimi i marketingut sipas tregjeve
 • 7. Organizimi i marketingut sipas bleresve Rëndësia e kësaj forme qëndron në faktin se në fokus janë blerësit, me çka përputhet plotësisht me konceptin e marketingut.
 • 8. Kontrolli i aktiviteteve te marketingut Koncepti i marketingut në ndërmarrje zbatohet me qëllim të realizimit të objektivave, siç janë: • përmbushja e nevojave të konsumatorëve (individëve, ndërmarrjeve, grupeve, shoqërisë), vëllimi i shitjes, fitimi, • pjesëmarrja në treg dhe • reputacioni (imixhi) tek blerësit dhe konkurrenca
 • 9. Kontrolli i aktiviteteve te marketingut Kontrolli i marketingut është proces, ku zbatohen qasje, metoda, mjete dhe kritere standarde, me të cilat vërtetohen rezultatet ose Përmes kontrollit bëhen: • krahasimi I aktiviteteve të planifikuara dhe ato te realizuara, • rezultateve dhe të shpenzimeve, • mundëson korrigjime, ndërhyrje, përmirësime dhe • modifikime të nevojshme.
 • 10. Procesi i kontrollit të shpenzimeve (investimeve) të marketingut Klasifikohen në tri grupe: 1. shpenzimet kërkimore-zhvillimore, 2. të distribuimit dhe, 3. të promocionit.
 • 11. Revizioni I aktiviteteve te marketingut Me revizionin e aktiviteteve të marketingut nënkuptohet egzaminimi dhe diagnostifikimi i gjendjes së aktiviteteve të marketingut, me qëllim të identifikimit të problemeve dhe të gjetjes së mënyrave për tejkalimin e tyre.
 • 12. Revizioni I aktiviteteve te marketingut Kotler është i mendimit se revizioni i aktiviteteve dhe i situatave të marketingut përfshihet në gjashtë tërësi : 1. revizioni i mjedisit të marketingut, 2. revizioni i strategjisë së marketingut, 3. revizioni i organizimit të marketingut, 4. revizioni i sistemit të marketingut, 5. revizioni i rendimentit të marketingut dhe, 6. revizioni i funksioneve të marketingut.