Ce diaporama a bien été signalé.
Nous utilisons votre profil LinkedIn et vos données d’activité pour vous proposer des publicités personnalisées et pertinentes. Vous pouvez changer vos préférences de publicités à tout moment.

Música popular urbana, el Hip Hop

664 vues

Publié le

Naixement i desenvolupament del Hip Hop

Publié dans : Formation
  • Soyez le premier à commenter

  • Soyez le premier à aimer ceci

Música popular urbana, el Hip Hop

  1. 1. ELS ANYS 80 MÚSICA POPULAR URBANA
  2. 2. HIP HOP, nova subcultura Guetos negres de NY (Bronx i Harlem), finals dels 70 i principis dels 80. Inicis com a cultura lúdica: BLOCK PARTIES. El gir conservador i repressiu dels EEUU els condueix a una actitud contracultural (nou punk). Cultura que s'expressa en quatre elements:  Arts plàstiques, GRAFFITI  Ball, BREAKDANCE (b-boys)  Música, DJ  Missatge, MC
  3. 3. HIP HOP vs. RAP El terme HIP HOP fa referència a la manifestació artística i musical en la seva globalitat. El RAP (petit cop) és un terme estrictament musical: improvisació de lletres sobre música en un estil semiparlat i entretallat de gran complexitat rítmica. Malgrat això, avui utilitzem els dos termes com a sinònims.
  4. 4. CARACTERÍSTIQUES BREAK, el seu ritme base. El DJ selecciona els breaks i l'MC inventa les rimes sobre el ritme base. La narració s'expressa a través dels rapeos (expliquen la història) i dels so (recullen trossos d'altres composicions a mode de cita) Temàtica diversa: marginalitat, desig de luxe, violència pandillera, presó, drogues... Vehicle de rebel·lia i crítica. Ús de vinils i de les tecnologies del so de forma autodidacta. SCRATCH, efecte basat en moure rítmicament endavant i enrere el disc contra l'agulla. REMIX, fusió de trossos de música de diferents estils en un sol. SAMPLEDELIA o CUT'n'PASTE, apropiació directa i literal de passatges d'obres alienes.

×