Publicité
Publicité

Contenu connexe

Publicité
Publicité

L'imperi hispànic

 1. L'IMPERI HISPÀNIC
 2. Els territoris de l'imperi hispànic ●Estava format per molts de territoris diferents: Espanya, Països Baixos, Itàlia, Nombroses possessions d'Àfrica i Àsia. El 1580 es va afegir Portugal.
 3. El regnat de Carles I ●El 1516 , va accedir al tron d'Espanya, però els primers anys no varen ser fàcils. ●El es va envoltar de consellers estrangers perquè l'ajudassin en la tasca del govern.
 4. El regnat de Felip II ●El 1556, Felip II es va posar al capdavant de l'imperi més extens de la seva època. ●Primer va derrotar França, tot i que al final del regnat va reprendre el conflicte entre els dos països. Més tard va vèncer els turcs en la batalla de Lepant.
 5. La batalla de Lepant ● Els cristians varen resultar guanyadors, i només 30 galeres turques es van salvar. Així aturaren l'expansionisme turc pel Mediterrani Occidental. ● En aquesta batalla va participar l'escriptor Miguel de Cervantes, en la qual va perdre una mà
 6. La fragmentació de l'imperi ●Els reis del segle XVII, Felip II, Felip IV i Carles II, varen deixar el govern en mans de privats o favorits. ●Els privats eren consellers que disposaven de la confiança del rei i governaven en nom seu. ●Alguns varen adquirir molt de poder, com el duc de Lerma.
 7. La guerra de Successió ●El 1700, Carles II va morir sense deixar un successor. ●Es varen presentar dos candidats: l'arxiduc Carles, (origen alemà) i Felip d'Anjou, (origen francès). ●La guerra de Successió, va ser una guerra internacional i civil alhora. ●La guerra va acabar el 1713, amb la signatura del Tractat d'Utrecht.
 8. Batalla d'Almansa
 9. L'arribada al tron dels Borbó ●Felip V va establir una nova forma de govern, la monarquia absoluta. ●Entre 1707 i 1716, va promulgar els decrets de Nova Planta, que varen posar fi a les Corts de Catalunya, Aragó, València i Mallorca, i als seus furs o lleis pròpies.
 10. Les reformes del segle XVIII ●Els reis del segle XVIII, varen ser Felip V, Ferran VI, Carles III i Carles IV. ●Reformes administratives. ●Obres públiques. ●Reformes econòmiques
 11. El final de l'edat moderna ● Les guerres varen provocar enormes despeses.Per fer-hi front, els reis varen augmentar els imposts i la població es va empobrir. ● Les dificultats i la incapacitat dels reis i els seus ministres per resoldre-les varen provocar la protesta popular. ● El 1808, va esclatar el motí d'Aranjuez, que va obligar Carles IV a abdicar en favor del fill, Ferran VII.
 12. EL TREBALL HA ESTAT REALITZAT PER: CATI ÍKER AINA DERINGTON
 13. ESPERAM QUE VOS HAGI AGRADAT EL NOSTRE TREBALL
Publicité