Ce diaporama a bien été signalé.
Le téléchargement de votre SlideShare est en cours. ×

Comunicacio metge pacient

Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Chargement dans…3
×

Consultez-les par la suite

1 sur 10 Publicité

Plus De Contenu Connexe

Diaporamas pour vous (15)

Les utilisateurs ont également aimé (20)

Publicité

Similaire à Comunicacio metge pacient (20)

Publicité

Plus récents (20)

Comunicacio metge pacient

  1. 1. COMUNICACIÓ METGE – PACIENT ABS AGRAMUNT OCT. 2015
  2. 2. https://www.youtube.com/watch?v=9FwlXaxKrR8 TOTS VAM FER EL JURAMENT HIPOCRÀTIC EL RECORDEM?
  3. 3. https://www.youtube.com/watch?v=4F1AOxheZzE NO PERDEM DE VISTA QUIN ÉS EL NOSTRE OBJECTIU
  4. 4. PRINCIPI FONAMENTAL EN LA COMUNICACIÓ METGE PACIENT: L'EMPATIA. https://www.youtube.com/watch?v=swWi4YYrX_8 Forma de coneixement i aproximació a algú altre. A més d'un valor, esdevé una actitut i una habilitat anomenada «La quintaessència de l'art de la medicina». L'empatia cap al pacient permet respectar-lo i dignificar-lo. La tasca del metge ha de ser la de prevenir, mai fer mal i intentar guarir. Mai jutjar.
  5. 5. COM S'EMPATITZA?  Primer saludar, presentar-se i preguntar  Estar tranquil  Mostrar cordialitat i somriure  Practicar escolta activa  Mostrar responsabilitat  Parlar el necessari i de manera intel.ligible LES TRES C: COMUNICAR, COMPRENDRE, CONFIANÇA Cal veure el pacient com un TOT. Evitar relacions paternalistes i buscar relacions de COOPERACIÖ.
  6. 6. I QUÈ VALOREN ELS PACIENTS DE NOSALTRES ELS METGES?  Vocació  Respecte  Capacitat d'ajuda  Capacitat d'autocrítica  Infondre confiança i seguretat  Comprensió i tolerància
  7. 7. I QUÈ EN DIEM DE L'EMPATIA PACIENT – METGE? Bones les aportacions de Salvador Casado en la seva pestanya: Nuevo Compromiso Médico – Paciente «Vostè, com a pacient adscrit a la població que atenc, es compromet a:  Autorresponsabilitzar-se de la seva salut  Utilitzar de la millor manera possible els seveis sanitaries i el temps del seu metge  Preparar les seves consultes presencials  Ajudar a treure les tasques burocràtiques fora de la consulta del seu metge  Vetllar pel seu dret a una sanitat pública de qualitat»
  8. 8. REFLEXIONS DE COLLITA PRÒPIA  EL METGE NO ÉS UN DEU, sinó una persona. Això cal que ho entenguem TOTS: metges i pacients.  El pacient ha d'entendre que hi ha moltes medicines o probes mèdiques que no van a resoldre tots els seus problemes. I el metge ha d'evitar la pràctica d'una medicina defensiva i aplicar el que la medicina basada en l'evidència i el seu propi sentit comú fonamentat en l'experiència li recomani.  No passa res per recordar als pacients que també nosaltres, els sanitaris, agraim molt quan tenim al devant un pacient EDUCAT, COL.LABORADOR, PACIENT, RESPONSABLE I SOLIDARI. És a dir el que en diem un BON PACIENT.
  9. 9.  http://draruiz.blogspot.com.es/2013/03/la-empati a-en-la-relacion-medico.html  http://www.dra-amalia-arce.com/  http://www.doctorcasado.es/p/nuevo-compromiso -medico-paciente.html WEBGRAFIA

×