Publicité

Contenu connexe

Présentations pour vous(20)

Publicité
Publicité

група пеперуди New

 1. ЦДГ № 30 “КОСМОНАВТ” ФИЛИАЛ “ЗВЕЗДИЦА” ГР. ШУМЕН II б ГРУПА “ПЕПЕРУДИ” УЧИТЕЛИ: Красимира Милева Правдина Мирчева ПОМОЩНИК- ВЪЗПИТАТЕЛ: Невелина Димова
 2. 1. Алберто Пламенов Аспарухов 2. Белинда Якуб Мехмед 3. Даниел Светославов Ненов 4. Дария Димитрова Георгиева 5. Диана Андреева Стоянова 6. Димитър Искренов Димитров 7. Елиф Тюркяр Кямил 8. Емине Рашидова Хюсеинова 9. Есин Фаикова Рагубова 10. Иван Павлов Иванов 11. Йоана Ивайлова Денчева 12. Константин Красимиров Генчев 13. Кристиян Жеков Цеков 14. Кристияна Красимирова Костадинова 15. Мартин Станиславов Иванов 16. Мерт Кенанов Нехатов 17. Михаела Дончева Чудомирова 18. Небибе Хюсеинова Османова 19. Никол Николаева Николова 20. Онур Хюнер Тепик 21. Рая Яворова Ячова 22. Ренан Фахри Рагуб 23. Станимира Радославова Бобадалиева 24. Стела Василева Стоянова 25. Филип Йорданов Филев 26. Цветелина Генчева Генова Списък на децата от II б група “Пеперуди”
 3. Химн на група “Пеперуди” Пеперуди Пеперуди, пеперуди, волни, палави и луди. Цветовете на дъгата украсяват ви крилата. Трепкат с радост над света, като слънчеви петна. Малки феи сред полята, Вий сестри сте на цветята. Пеперуди, пеперуди, волни, палави и луди. Във зората на деня, искам с Вас да полетя. Ем. Димитрова
 4. Ето че дойде деня в който отново се събираме в детската градина. Вече сме по-големи и няма да ни наричат “бебешката група”. През тази година ще се учим да говорим с повече думи, да разказваме приказки, затова ще започнем отсега... И ето, следва нашата приказка в картинки...
 5. ПРИКАЗКА ЗА ПОРАСТНАЛИТЕ ЩАСТЛИВИ „ПЕПЕРУДИ” “С песни танци и игри ние сме добри”
 6. В ЕДНА ПРИКАЗНА СТРАНА, В ЕДИН ПРИКАЗЕН ГРАД ИМАЛО ЕДНА ПРИКАЗНА ДЕТСКА ГРАДИНА. НАРЕКЛИ Я„КОСМОНАВТ”. ТЯ СЪЩЕСТВУВАЛА ОТ МНОГО, МНОГО ОТДАВНА, ПОВЕЧЕ ОТ 30 ГОДИНИ, ТА ЧАК ДО НАШИ ДНИ. ВЪВ ВРЕМЕТО ГРАДИНАТА СЕ РАЗРАСТВАЛА, ОТКРИВАЛИ СЕ ВСЕ НОВИ И НОВИ ГРУПИ. И ТАКА ДО ДНЕС. В ДНЕШНО ВРЕМЕ ЦЕЛОДНЕВНА ДЕТСКА ГРАДИНА „КОСМОНАВТ” Е ОЩЕ ПО-ГОЛЯМА, КЪМ НЕЯ ОТКРИЛИ ФИЛИАЛ, КОЙТО НАРЕКЛИ „ЗВЕЗДИЦА”. ТОЙ СЪЩЕСТВУВА ВЕЧЕ ВТОРА ГОДИНА И В НЕГО СЕ УЧАТ, ВЪЗПИТАВАТ И ЗАБАВЛЯВАТ СТО ДЕЦА, РАЗПРЕДЕЛЕНИ В ЧЕТИРИ ГРУПИ. ВСИЧКО ТАМ Е МНОГО ХУБАВО И КРАСИВО, КАТО ИСТИНСКИ ДВОРЕЦ ОТ ПРИКАЗКИТЕ. ВСЯКА ОТ ГРУПИТЕ СИ ИМА СВОЯ ИСТОРИЯ ЗА ЖИВОТА И РАЗВЛЕЧЕНИЯТА, КОИТО СЕ СЛУЧВАТ В ГРУПАТА ПРЕЗ УЧЕБНАТА ГОДИНА. ЕТО И НАШАТА ИСТОРИЯ... ЩЕ ВИ Я РАЗКАЖЕМ НИЕ, ПОРАСТНАЛИТЕ ЩАСТЛИВИ ПЕПЕРУДИ... ЗАЩО ПЕПЕРУДИ? ЗАЩОТО ТОВА Е ИМЕТО НА НАШАТА ГРУПА.
 7. г-жа Милева г-жа Мирчева леля Нина Ренан Белинда Никол Мартин Михаела
 8. Алберто Иван Елиф Стела
 9. Небибе Мерт Кристияна
 10. Даниел Есин Йоана
 11. Онур Димитър Рая
 12. Диана Филип Дария
 13. Цветелина Константин Станимира
 14. Кристиян Емине
 15. Днес е 15 септември, посрещат ни с празник в двора на детската градина.
 16. Изложба: “Златни багри на есента” Тези красиви пана са изработени от сръчните ръце на нашите госпожи.
 17. Изложба: “От раклата на баба”
 18. В детската градина често гостуват театри. Героите са много интересни, карат ни да затаим дъх. И тук като в приказките, доброто винаги побеждава.
 19. Танцът се получи добре.Бяхме на първа страница на Шуменска заря. Облякохме се като за празник. Вълнението е голямо. Ще имаме важни гости.
 20. Нашата кръстница г-жа Живка Тонева дойде специално да ни поздрави за рождения ден.
 21. Време е за благодарности и пожелания!
 22. Тук са се събрали всички госпожи от детската градина, те също имат уроци.Много са сериозни, повече слушат от нас.
 23. Приятно и интересно е в ситуациите по музика.Г-жа Лазарова ни учи на много песни и танци, свирим на различни инструменти, като истински музиканти.
 24. Поканихме нашите семейства на тържество по случай деня на Християнското семейство.Предадохме част от традициите в една българска къща, ценностите на семейството. Замесихме и хляб. Kакво е една къща без богата трапеза?
 25. Сестра Стоянова ни пусна филм за полезните и вредни храни. Научихме, че шоколадът и картофките са много вредни.
 26. Отново сме на театър. Днес актьори са госпожите от градината. Много са добри, дали и ние ще станем като тях някой ден?
 27. В групата дойдоха истински клоуни, като във цирка. Научиха ни да въртим чинии на пръчка. Това било лесна работа.
 28. Време е за сън, но на някой не му се спи.
 29. Големи сме , обличаме се сами.Научихме се да си сгъваме пижамите, скоро ще си оправяме леглата...
 30. Изложба: “Бяла приказка” Благодарим на нашите родители за красивите неща, които направиха.
 31. Познахте ли къде сме? В работилницата на джуджетата. Ще направим най дългият гирлянд.
 32. На гости на снежния човек При нас няма сняг, но боят с хартиени топки е в разгара си.
 33. “Коледен маскарад” Познахте ли ни?
 34. Дядо Коледа при нас! Нямаме търпение да получим подаръците. Какви ли са?...
 35. Здравей мила госпожо Димитрова, Може би се учудваш, но това писмо е точно за теб. Както отговарям на малките малчугани, така пиша и на големите, тези които по-малко вярват че съществувам, но нали и те са ми деца аз съм толкова, толкова стар. Може би точно за това големите са по-тъжни от децата, защото са забравили да гледат с очите на сърцето си и да вярват в чудеса, а виждат само отвън предметите и нещата. Най-хубавите и най-важни неща не можеш да ги видиш с обикновените очи – любовта, например. Как ще я видиш? Или добротата? Или мъката? А значи ли това, че те не съществуват? Пожелавам ти да вярваш на сърцето си-винаги. И винаги да питаш сърцето си, а не ума, дали да направиш едно или друго нещо, дали едно нещо е добро или лошо. Така няма да сгрешиш. Така човек се учи да постъпва правилно и да бъде добър. Реших да ти пиша, защото виждам добротата и желанието ти да вършиш хубави неща. И много, много ти се радвам. Продължавай да обичаш хората около теб и да ги радваш с тази любов, да имаш винаги добра дума, да си готова да помогнеш на човека в нужда – това е истинско чудо, което хората най-много искат и най-трудно получават. Любовта. Зная, че обичаш да правиш изненади, затова в плика изпращам късметчета, за да зарадваш всички близки хора. Желая ти да си много здрава, весела и добра през Новата 2012 година и да събуждаш много усмивки и радост у всички хора около теб! С много обич Дядо Коледа Дядо Коледа не забравя и порастналите вече деца.
 36. Тези смешни колажи са направени от нашите госпожи.Така са ни украсили, че не можем да спрем да се смеем. Забавно е !
 37. При нас отново е весело, днес е дискотеката в бяло, затова сме облечени в бели дрехи. Всички деца от детската градина са в нашата група, за да се забавляваме.Супер, днес няма да има уроци.
 38. Тази сутрин ни чакаше голяма изненада, цялото фоае беше пълно с книги. Беше много пъстро, на стената с големи букви пишеше: “Златни книжки от времето на баба”.
 39. Отново сме на театър, казва се “Коя е бабата?” Вие сигурно се досетихте? Беше интересно, участваха децата от големите групи. Догодина ние сме наред.
 40. Посрещнахме родителите облечени в народни носии. Вързахме им мартенички за здраве и късмет.
 41. Днес е първи март, с нетърпение очакваме Баба Марта. Вече се изморихме, поседнахме на нейното място с надеждата, че скоро ще дойде. Баба Марта е тук, ще я поздравим от сърце.
 42. “На мама днес е празник, на мама днес е ден” Тържеството бе в народен стил, върнахме се във времето на нашите баби и дядовци, пресъздадохме бита и традициите на миналото.
 43. Песни ние пяхме, кръшни хора играхме, та цяла околия вдигнахме.
 44. Дни на театъра “Пролетен звън” Представихме се с “момински танц”. Незнайно защо, бяха го кръстили “седянка”, но и възрастните правят грешки. Независимо от това получихме грамота за отлично представяне.
 45. Отново имаме гости. Всички госпожи от детската градина са дошли да видят колко много сме научили за превозните средства. Урокът води г-жа Милева, извади едни кутии опаковани като подаръци, но вътре имаше коли, мотори..., за щастие в последната кутия имаше почерпка. Това ни мотивира да се представим добре.
 46. Днес сме майстори - сладкари, заедно с децата от група “Калинки”, си направихме най-вкусните сладки. Време е за “черешката на тортата”. Нямаме търпение...
 47. През тази учебна година при нас уроци водиха студентите, които ще стават учители. Понякога не ги слушахме, но на нас ни беше забавно.
 48. 12 април-ден на авиацията Честит рожден ден ЦДГ “Космонавт”! Отбелязахме празника, като пуснахме хвърчило в двора на детската градина. Сигурно забелязахте, че не сме с нашите госпожи, в сборна група сме. Градината е в ремонт.
 49. Честит 1 юни на всички деца! Отбелязахме празника с дискотека в двора на детската градина, а след това се почерпихме.
 50. Нека да е лято... Готови сме за плаж, но не на морето, а в двора на детската градина. Много е яко!
 51. Това е нашата история... изпълнена с много емоции и приятни изживявания. Разказахме Ви я ние, порастналите щастливи Пеперуди... защо Пеперуди, защото това е името на нашата група.
Publicité