Ce diaporama a bien été signalé.
Nous utilisons votre profil LinkedIn et vos données d’activité pour vous proposer des publicités personnalisées et pertinentes. Vous pouvez changer vos préférences de publicités à tout moment.
L’acció de Govern més destacada             Número 42- 19/03/2010


 Tripliquem la col·laboració amb les enti...
Suport a la lluita contra el canvi climàtic des del món local
El Govern obra la convocatòria de subvencions per als ens lo...
Donant suport a les empreses

    Amb noves línies de préstecs per finançar paquets de
    solucions per a l’estalvi...
MÉS ACCIÓ DE GOVERN


A l’Alt Pirineu i l’Aran...

 Més equipaments públics a les comarques de l’Alt Pirineu i l’Aran

El...
Al Segrià...

 Més centres per a persones discapacitades

El Govern inicia les obres d’una nova residència i centre dia p...
Prochain SlideShare
Chargement dans…5
×

Butlletí n.42 Acció de Govern

531 vues

Publié le

De les accions del Govern del president Montilla detallem:
* Tripliquem la col·laboració amb les entitats socials
* Suport a la lluita contra el canvi climàtic des del món local
* Ajuts perquè tothom pugui veure la televisió

També accions específiques territorials:
* Alt Pirineu i l’Aran
* Osona
* Segrià

Publié dans : Actualités & Politique
 • Soyez le premier à commenter

 • Soyez le premier à aimer ceci

Butlletí n.42 Acció de Govern

 1. 1. L’acció de Govern més destacada Número 42- 19/03/2010 Tripliquem la col·laboració amb les entitats socials El Govern participa en la presentació del Llibre sobre l’ocupació al Tercer Sector Social de Catalunya En 6 anys hem triplicat el pressupost destinat a serveis realitzats per entitats socials, passant dels 83,8 M€ del 2002 als 257,3 M€ del 2008 Gràcies a la col·laboració amb el Tercer Sector Social, moltes persones amb risc d’exclusió social veuen la seva vida millorada. Les entitats del Tercer Sector Social fan una tasca complementària a la del Govern, aportant afecte, atenció personalitzada, i millor qualitat de vida a persones que ja reben serveis de l’administració. Més enllà de la contractació de serveis al tercer sector, aquest, l’any 2008 va rebre fins a 600 M€ en forma de concerts, contractes de gestió i subvencions L’aposta del Govern pel Tercer Sector ha donat els seus fruits: 1.900 entitats més en 6 anys, passant de les 5.600 del 2002 a les 7.500 al 2008 El Volum de negoci d’aquestes entitats ha passat de representar l’1% del PIB l’any 2002 (900 M€ de xifra de negoci) al 2,8% el 2008 (5.550 M€) Aquestes xifres proven que el Govern aposta pel tercer sector, que creu en la societat civil com un agent més per millorar la qualitat de vida dels ciutadans.
 2. 2. Suport a la lluita contra el canvi climàtic des del món local El Govern obra la convocatòria de subvencions per als ens locals per promoure accions de sostenibilitat que es duguin a terme durant l’any 2010 El Govern destina 1 M€ per donar suport a iniciatives locals de lluita contra el canvi climàtic. La millora energètica dels edificis, la renovació de la flota de vehicles cap a uns que contaminin menys, la promoció de la mobilitat sostenible són algunes iniciatives que poden presentar els ajuntaments. El Govern fa temps que treballa per la lluita contra el canvi climàtic, amb una política global de mitigació del canvi climàtic: Des de la planificació: Amb el Pla de Mitigació del Canvi Climàtic, amb una inversió prevista de 980 M€, destinada a reduir en 5,33 milions de tones les emissions de CO2 de Catalunya d’aquí al 2012. Des de la recerca: Estudiant el possible impacte del canvi climàtic al Delta de l’Ebre i creant l’Institut Català del Clima (IC3) com a centre d'excel·lència per a la investigació climàtica. Fomentant les energies sostenibles: Amb el nou Decret d’energies eòlica i fotovoltaica que reduirà de 5 anys a 18 mesos els terminis per crear noves instal·lacions energètiques. En 6 anys hem multiplicat per 126 la potència instal·lada a Catalunya d’energia fotovoltaica, de 1,3 MW el 2003 a 164,31 MW el 2009. En 6 anys hem multiplicat per 7 la potència instal·lada a Catalunya d’energia eòlica, de 86 MW el 2003 a 623,9 el 2009 Hem posat en funcionament la 2a planta a Catalunya a Torregrossa (Lleida) per convertir els purins en biogàs.
 3. 3. Donant suport a les empreses Amb noves línies de préstecs per finançar paquets de solucions per a l’estalvi energètic i el confort tèrmic a l’habitatge. Fomentant un transport públic sostenible Estenen la integració tarifària a Lleida, Girona, Tarragona i el Bages, que representa un estalvi de fins al 74% del preu del trajecte, un estímul per a nous viatgers. Creant noves línies d'autobús i serveis de transport públic a la demanda. Posem en marxa un nou tren de metro o FGC cada 9 dies. Tenim ara un 31% més de trens de metro i FGC que al 2003. Construirem carrils bus-VAO per agilitar el transport públic: A la C-58, que ja està en execució, a la C-245, entre Castelldefels i Cornellà, i a la C-31, des de Montgat a l’entrada de Barcelona, que es troben en redacció, a la GI-682, entre Blanes i Lloret, i a la B- 23, entre Molins de Rei i la Diagonal, amb l’estudi informatiu en redacció. Ajuts perquè tothom pugui veure la televisió El Govern subvencionarà els equips per accedir a la TDT via satèl·lit No tots els nuclis de població tenen accés a la TDT per via terrestre. Per aquests casos, el Govern s’ha compromès a subvencionar els equips que permeten accedir a la TDT via satèl·lit. Les subvencions tindran caràcter retroactiu i cobriran instal·lacions fetes des de l’1 de gener del 2010, amb una subvenció màxima de 200 €. A partir del 3 d’abril només es podrà veure la televisió per TDT.
 4. 4. MÉS ACCIÓ DE GOVERN A l’Alt Pirineu i l’Aran... Més equipaments públics a les comarques de l’Alt Pirineu i l’Aran El Govern inaugura diversos equipaments a l’Alt Pirineu i Aran Una nova residència per a gent gran a Vielha. Un nou jutjat a Vielha. Una nova unitat d’urgències a l’Hospital de La Seu d’Urgell. Una nova escola a Bellver de Cerdanya. Una nova unitat de radiologia al CAP d’Oliana. Tots ells pensats per millorar la qualitat de vida dels habitants de l’Alt Pirineu i l’Aran. A Osona... Més pisos de protecció oficial El Govern sorteja 64 pisos de protecció oficial a Manlleu El Govern ha sortejat 64 pisos de protecció oficial a Manlleu entre els afectats per l'enderroc dels blocs de Can Garcia. El Govern aposta perquè tothom tingui accés a l’habitatge, per això, en 6 anys, hem més que triplicat els recursos destinats a l’habitatge, passant dels 61 M€ l’any 2003 als 214 M€ del 2009.
 5. 5. Al Segrià... Més centres per a persones discapacitades El Govern inicia les obres d’una nova residència i centre dia per a persones amb discapacitat física de Lleida i impulsa, juntament amb ASPAMIS la construcció d'una residència per a persones amb discapacitat psíquica a Torrefarrera 7,3 M€ per una nova residència per discapacitats físics, amb capacitat per a 59 persones i centre de dia a Lleida ciutat. Actualment, a la demarcació de Lleida, hi ha 92 places per a persones amb discapacitat física. Amb la posada en marxa d’aquest nou centre s’incrementarà en més d’un 60% el nombre de places públiques. El Govern i l’Associació de Pares de Minusvàlids Psíquics (ASPAMIS) impulsaran la construcció d’una residència de 30 places per a persones amb discapacitat psíquica i trastorn de conducta a Torrefarrera. ATENCIÓ: Aquest e-mail s'ha enviat des del Gabinet de Comunicació del PSC. Pot contenir informació estrictament confidencial i és d'ús només per al destinatari. Si ha rebut aquest e-mail per error, preguem ho notifiqui al remitent i l'esborri del seu sistema. Gràcies per la seva col·laboració.

×